/
Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Hogyan legyél valódi nő?

Ne légy álomnő! Legyél valódi!

Hogyan legyél valódi nő? Ne légy álomnő! Legyél valódi!A párkapcsolatokban egyre-másra feltűnnek azok a problémák, amelyeket „reklám-hozadéknak” szoktam nevezni. Vannak férfiak, akik nem azt a nőt nézik-csodálják-szeretik meg, aki valóban a társuk szeretne-tudna lenni, hanem azt a nőt keresik, akit a reklámok alapján elképzelnek maguknak. S vannak olyan férfiak is, akik azt mondják: ő jó lesz nekem feleségnek, aztán majd csak lesz valahogy.

Milyen az álomnő ?

Milyen is az álomnő (a teljesség igénye nélkül)? Csinos, vékony, hatalmas keblekkel, szőrtelen, kisportolt, izmos, és járjon tűsarkúban. Legyen trendi, de ne kerüljön sokba. Viselkedjen magabiztosan, de azért csodálja a férfit. Keressen nagyon sok pénzt, de ne többet, mint a párja. Főzzön finomakat, de soha ne legyen hagymaszagú. Legyen tiszta a lakása, de sose tegye szóvá a szétdobált ruhákat, vagy a lesöpört morzsákat. Szüljön gyereket, és nevelje is föl (na jó, amíg a gyermek kicsi, a férj is besegít a fürdetésbe), de a kamasz gyerekkel jobb, ha egyedül birkózik meg. Milyen az álomnő ?Legyen hűséges és megértő (elnéző) feleség, aki a fél szemét behunyva várja, amíg a párja az aktuális hódítása után visszatér hozzá, a családi fészekbe. Legyen jó szerető, de csak a férje tesztelhesse, mosolyogva és ápoltan várja haza férje urát, de arra vigyázzon, hogy a férje ne lássa rajta az uborka pakolást és a hajcsavarókat.

A teremtés koronái (vagy a nők maguk) olyan követelményeket támasztanak a mai modern nővel szemben, amely követelményeknek való folyamatos megfelelés lehetetlen.

Azt tanácsolom Kedves Olvasó, hogy ne is próbálj megfelelni a fent felsorolt (s ez csak a töredék) elvárásoknak, mert a valóságos nő a földön jár és éjszaka álmodik.

A valódi nő

A valódi nőA valódi nő majdnem olyan, mint az álomnő, csak egy kicsit más. Olyan korban élünk, ahol megkezdődött a nemek összemosódása. Pedig a nemiség különbözteti meg a férfit és a nőt. Ezért te maradj valódi nő!

Fogadd el, hogy – bár időnként képes vagy úgy teljesíteni, mint egy férfi, neked vannak gyengébb időszakaid. Ha elfáradtál, pihenj, ha bánatod van, legyél szomorú, ha bántanak, sírj. Legyél derűs alapból, s örülj mindennek, aminek csak lehet. Ez vonzó tulajdonság. Tanulj meg segítséget kérni és elfogadni azt. Hagyd, hogy a férfi irányítson mindabban, amiben jobb nálad. A férfiak a nagy egészet látják, a nők a részleteket.

Legyél önmagad! A külsőd olyan, amilyennel a természet megáldott. Persze, öltözködéssel, mozgással hozd ki magadból a legjobbat, de ne feledd: az anorexia betegség. A melleid mérete is adottság kérdése, és a súllyal-korral együtt változni is fog. Arra legyél büszke, amid van, amivel a természet megkínált.

Takarítani már pedig kell, ha az ember fia-lánya igényes a környezetére, de ha a család gyorsabban piszkít, mint ahogyan a porszívód dolgozik, vond be a családtagokat, vagy kérj külső segítséget takarítónő formájában. A takarítónő akkor menjen, amikor otthon vagy, a férfiak nem értenek a takarításhoz.

Legyen gyermeked, hiszen azt az ajándékot kaptuk a természettől, hogy mi nők hozhatjuk világra a jövőt. És fel is neveljük, a legjobb tudásunk szerint. De a világ változik, s ami 10 éve működött a gyermeknevelésben, ma már nem működik. Új módszerekre van szükség, új hozzáállásra. Tehát ne félj tévedni, és másoktól tanulni, de szeresd nagyon a gyermekedet, akkor túl nagy hibát nem követhetsz el.

Oszd fel az életedet szakaszokra. S minden szakasznak határozd meg a prioritását (pl.: a kapcsolat kezdetén a férfi a legfontosabb, később a gyermek válik a legfontosabbá, s amikor a gyermek felnő, a hivatás veszi át a vezető szerepet). Ha mindig tudod, hogy az adott életszakaszban mi a legfontosabb teendőd, akkor megmarad a lelki egyensúlyod akkor is, ha torlódnak a feladatok.

Egy valódi nő a valódi férfi mellett tud igazán boldog lenni.Önmagad fontosságáról sose feledkezz meg! Hiszen te igazgatod a saját, s a családod világát. „Aki a bölcsőt ringatja, a világot is igazgatja.” Ha te zaklatott, kimerült, ideges, túlterhelt vagy rosszkedvű vagy, akkor a körülötted élők is ilyenné válnak. Legyél elfogadó önmagaddal szemben, így válsz kiegyensúlyozott, elégedett emberré, olyanná, aki törekszik a jobbra, de nagyon tud örülni annak, amije van.

Egy valódi nő a valódi férfi mellett tud igazán boldog lenni. Mindannyian törekszünk a tökéletességre, de sosem érjük el. Nincs sem tökéletes nő, sem tökéletes férfi, sem tökéletes párkapcsolat.

De van valódi nő, valódi férfi és harmonikus párkapcsolat.

Ha te változol, a párodnak is változnia kell

Ha úgy érzed, hogy a párkapcsolatodban felborult a harmónia, akkor itt az ideje, hogy tegyél, tegyetek érte valamit. Ha a párod nem képes segítséget kérni, tedd meg helyette te, s ne feledd, hogy amikor a páros egyik fele lépést vált, a másiknak igazodnia kell hozzá. Ha te változol, a párodnak is változnia kell.

Cselekedj, mert a szándék kevés a sikerhez!

A párkapcsolati tréning során feldolgozandó kérdések

 • Mi az alapvető különbség a férfiak és a nők között?
 • Kinek a viselkedése okozza a konfliktusokat, és hogyan lehet másképpen viselkedni?
 • Mi a szóbeli bántalmazás, és hogyan lehet védekezni ellene?
 • Hogyan vedd rá a párodat arra, hogy másképpen viselkedjen?
 • Miként lehet eldönteni, hogy egy kapcsolat még megmenthető, vagy nem érdemes több energiát pazarolni rá?
 • Megelőzhetők-e a párkapcsolati válságok?
 • Mit, miért és meddig érdemes eltűrni a kapcsolatodban?
 • Mit adj a párodnak, hogy elégedett legyen, és mit várj el a másiktól?
 • Ha már nem lángol a szerelem, hogyan tartsd meg a kapcsolat egyensúlyát?
 • Hogyan szerezd vissza az elkóborolt párodat?
 • Mit tegyél, ha a szíved máshoz húz, de az eszed a párod mellett tart?
 • Hogyan viselkedj, ha válságba jutott a párkapcsolatod?
 • Mit tegyél, ha bántalmaz a párod, és te mégis ragaszkodsz hozzá?
 • Miért fontos a szex a párkapcsolatban, és mit tegyél, ha nem működik?
 • Hogyan tudtok egyensúlyt tartani, ha eltérők az igényeitek?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ a párkapcsolati tréningen, tanácsadáson. Bármit kérdezhetsz, nincsenek tabu témák, minden felmerülő gondodban igyekszünk a segítségedre lenni.

Vívjak vagy vívódjak
Jelentkezz párkapcsolati válságkezelő tréningre!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Párkapcsolat válsága - További információ a párkapcsolati válságkezelő levelező tréningekről »

Honnan tudhatjuk meg, hogy összeillünk-e a párunkkal?

Honnan tudhatjuk meg, hogy összeillünk-e a párunkkal?Az összeillőség vizsgálat segítséget nyújt a pároknak, hogy számolni tudjanak a kockázatokkal és kihívásokkal, amelyeket az együttélés tartogat. A kérdéssor, valamint a tesztek kitöltése és elemzése objektív képet ad a párnak, hogy lássa a kapcsolat jövőjét, az erősségeket, a konfliktusterületeket, s azt is, hogy mit tehetnének a kapcsolat javítása és megőrzése érdekében.

A vizsgálat előnye, hogy nem igényli feltétlenül a vizsgált pár személyes jelenlétét. Online módon is elvégezhető egy rövid kérdőív és 3 teszt kitöltésével. A teszteket kiértékeljük, és írásos elemzést és véleményt kap a páros az összeillőségük mértékéről, a kapcsolat lehetséges buktatóiról. Az elemzés megoldási javaslatokat ad az előre látható problémák megelőzésére, kiküszöbölésére.

Hozzád illő párt választottál? »

A könyvespolcra ajánljuk

Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése Dr. Csernus Imre: A nő Dr. Csernus Imre: A férfi Eric Berne: Emberi játszmák Barbara Pease - Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Lelki Titkaink Hírlevél

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Egyéni tréningek » Csoportos tréningek »

Kiadványok »

Online Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás

Ajándékozás 10% engedménnyel

Képzések

Vidéki tréningek (Eger) » Vidéki tréningek (Kecskemét) »

Kihelyezett tréningek

Tesztek

Lelki Titkaink Hírlevél

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia » Mentális erőszak » Kiégés » Tudatos önfejlesztés »

Önérvényesítés vagy önfeladás? » Kiégés a munkában – kiégés a magánéletben »

A párkapcsolat teljességéről és a túlzott kötődésről » Testbeszéd - Gesztus szótár »

Összeillőség vizsgálat » Hogyan tudhatod meg, hogy összeillesz-e pároddal? »

Hogyan kerüljem el, hogy legyőzzenek? » Hogyan legyél valódi nő? » Hogyan legyen sikeres? »

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket? » Hogyan legyen sikeres? »

Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? » Mi is az a pszichoszomatika? »

Hogyan kerüljük el a mobbing áldozatának szerepét? » Allergia tünetek elleni tréning »

Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? » Hogyan éljek stressz mentesen? »

Asszertív kommunikációs tréning szülinapi akcióval » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Kamaszok és vidéki tréningek » Mi is az kodependencia? A társfüggőségről » Társfüggőség teszt »

Hogyan takaríts meg 8 000 forintot? » Depresszió nélkül élni » Tudj nemet mondani! »

Érintés, simogatás, ölelés » Óév búcsúztató önismereti tréning » Lélekpillangó »

Lélekpillangó szavazás » Hogyan kerülheted el a kiégést? » Hogyan legyél sikeres? »

Párkapcsolati GPS » Hogyan segíti az asszertív viselkedés az egyenrangúságot? »

Hogyan készüljünk fel a Húsvétra? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Gyásztanácsadó képzés » Jó szex » A gyermeki agresszió » Ne pánikolj, gyógyulj meg! »

Mire vágynak a férfiak? » Mire vágynak a nők? » Asszertivitás a hosszú élet titka »

Az önérvényesítő, erőszakmentes kommunikáció » Feszültség és stressz-oldás mesterfokon »

Gondoltál már arra, hogy ez a munkahelyi kiégés, a burn out? » Kamasz asszertív kommunikáció »

Miben segíthetünk? » Különbözőség és egyenrangúság a férfi-nő kapcsolatban »

Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás » Öngyilkosság helyett válaszd az életet! »

Önbizalom gyorssegély » A karácsony 2012-ben is szerethető » Szilveszteri babonák »

Hogyan legyél magabiztos? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Ami mindenkinek jó » Küzdjünk együtt a depresszió ellen » Pedagógus burn out »

Hívásra házhoz megyünk » Tuti program az őszi szünetre » Minden elmúlik »

Megoldások stresszhelyzetben » Kerüld el a Nagy Karácsonyi Zabálás csapdáját! »

Kerüld el a kamaszkor csapdáit! » Kerüld el a kiégés csapdáit! »

Csak azt adhatjuk magunkból, ami bennünk van! » Az önálló felnőtt személyiség »

Ha „mélyen” érzed magad… » Vívjak vagy vívódjak? » Befektetett szeretet »

Mondd, te tudsz zsiráf nyelven beszélni? » Mondd, te ütésálló vagy? » Hiába beszélek? »

Hogyan kezeljük a párkapcsolati problémáinkat? » Az önelfogadás akadályai »

Akarsz professzionális segítő lenni? » Lehet-e barátság férfi és nő között? »

Önfeláldozás a kötelesség oltárán » Amikor nem működik a hűség fékje »

Hogyan küzdhetőek le a párkapcsolat nehézségei? » Ne legyél vendég a saját életedben! »

Viselkedési formák » Elégedett vagy a saját szexuális életeddel? »

Téged ért már szexuális zaklatás? » Szerelmi bánat feldolgozása » Miben segít a pszichológus? »

Beszéld sikeresre magad! » Kamasz önismereti tábor » Az asszertív kommunikáció akadálya »

Melyek voltak a legsikeresebb hírlevelek? » A nő aki nem kívánnak, a férfi akinek nem téma a szex »

A kamaszok szeretnek beszélgetni » Pánik - ésszerűtlen félelem »

Hogyan ne legyél a szóbeli bántalmazás áldozata? » Megcsaltak? Te csaltál? » Szakítás után »

Önsorsrontás tudománya » Asszertív, önérvényesítő viselkedés és kommunikáció »

Hogyan lehetsz gyásztanácsadó? » Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? »

Hogyan szeresd önmagadat? » Hozzád érkezem » Bontakozz ki a múlt öleléséből »

Mikor kezdj gyanakodni, hogy a párod szakítani akar? » Stressz » Magány » Karácsony stressz nélkül»

Hogy ezek a mai kamaszok milyenek? » Néhány nap, és fellobban a gyertyák lángja »

Akarsz sikeres újévi fogadalmat tenni? » Párkapcsolati problémák - Párkapcsolat teszt »

Párkapcsolati problémák - Ezek a nők… » Neked is látszik már az arcodon? »

Talpraesetten válaszolni » Kamasz érzelmek » Lehet stressz nélkül élni? » Depi vagy depresszió? »

Bírálat helyett elismerést adjunk » Öngyilkosság helyett kérj segítséget! » Mit okoz a félelem? »

Anyává válni » Apává válni » Gyermek születeik » Bizalmatlan természetű vagy? »

A pszichoszomatika és az árnyékszemélyiség » Ne égj ki, nem érdemes! »

A panaszkodás pszichológiája » A bocsánatkérés pszichológiája »

Amikor a férjem először megerőszakolt » Önismeret és önbizalom nélkül nem megy »

Milyen férfira vágyik az erős nő? » Apának alkalmatlan? » Stressz cserebere »

A szülői örökségek (gyökerek) csapdája » A kötelesség csapdája » Legyél Te is magabiztos! »

Boldog párkapcsolatban élsz? » Gondoltad volna? » Narcisztikus pár » A boldog élet titka »

Az étkezés zavarai - elhízás » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolati problémák 2. rész »

Gyászfolyamat válás alatt, válás után » Nehéz egyedül élni » Halál, gyász, gyászfeldolgozás »

Mit akarnak a nők » Mit akarnak a férfiak? » Hogyan reagálunk a különböző szituációkban? »

Vigyázat, válásveszély! » Félelem - pánikbetegség » Az ajándékozás művészete »

Stressz és a türelem » Közeledik a karácsony » Különben dühbe jövünk… »

Lebecsülés és megbecsülés a kapcsolatban » Önbecsülés » Változások a férfi, női szerepekben »

Egyedül is jó társaságban vagy? » Társfüggő tréning » A viccesen bántalmazó szülő »

Milyen ember vagy Te? » Elköteleződni képtelen férfiak » Elköteleződni képtelen nők »

Párkapcsolat - szakítás elfogadása » Ha elhagyott a szerelmed »

A kritika megfogalmazása és fogadása » A fogyókúra lelki okai » A szívinfarktus pszichoszomatikája »

Kiégés (Burnout) fázisai » Miért nehéz pozitívan gondolkodni? » Az ezerarcú kamasz »

Gazdasági kiszolgáltatottság a párkapcsolatban » Az öndiagnosztizálás rejtelmei »

Velem mindent megtehetnek? » Mondd, te mit választanál? » A bántalmazó ember típusai »

Az Asperger szindrómás kamasz » Félelmetes gondolatok » Megszakadt kapcsolatok »

A válási gyász » Mi a különbség a férfierő és a férfierőszak között? » Hagyd itt! » Ünnep után »

Öszintén a nárcizmusról » Házasság és gazdasági kötelék » Te hogyan félsz? » Ha így gondolkodsz »

A ciszta pszichoszomatikája » Az Aspergeres férj és a szeretetnyelvek »

Önismeret: A létező társfüggőség » Gyásztanácsadás és gyászfeldolgozás a gyakorlatban »

Százhalombatta, 2011. március. 03.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.