Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Hírlevél az ego building tréningekről

Lelki Titkaink Hírlevél az önismeretről és a személyiségfejlesztésről

Az embereket mindig foglalkoztatta az a kérdés, hogy miért vagyunk olyan sokfélék. Különbözőségünk az oka, hogy egy-egy helyzetre is ahányan vagyunk annyiféleképpen reagálunk.Az embereket mindig foglalkoztatta az a kérdés, hogy miért vagyunk olyan sokfélék. Különbözőségünk az oka, hogy egy-egy helyzetre is ahányan vagyunk annyiféleképpen reagálunk.

Az emberi kapcsolatainkban is eltérőek a szükségleteink, az érdeklődésünk, a beállítódásaink. Vannak emberek, akik az összetett problémákkal is nagyon gyorsan és sikeresen megbirkóznak, mások az egyszerűbb problémákat is hegyomlásként élik meg.

Vannak, akik számára élvezetes tevékenység együttműködni másokkal, de vannak olyan társaink is, akik szeretnek egyedül lenni.

Általában szeretünk segíteni másoknak. De van, amikor túlzásokba esünk, és végül úgy érezzük: kihasználtak minket. Megfogadjuk, hogy ezután másképpen lesz, majd újra és újra beleesünk ugyanabba a csapdába. Miért mindig én… miért mindig velem történik… kezdetű mondatokkal kesergünk.

Miért olyan nehéz változtatni azon, amit egyszer belénk neveltek?

Nagy az elhatározás, és egyszer csak azzal szembesülünk, hogy van kitűzött célunk, de nem tudjuk a célhoz vezető utat. Tudjuk már, hogy MIT szeretnénk elérni, de nem tudjuk, a HOGYANT.Miért olyan nehéz változtatni azon, amit egyszer belénk neveltek? Mert szófogadó gyermekek voltunk (bár a szüleink néha nem így emlékeznek erre), és jó emberek akarunk lenni, akiket mindenki szeret, akiket mindenki tisztel és elfogad.

Gyakran akkor sem mondjuk valamire azt, hogy: „ne haragudj, de nem szeretném vagy nem tudom megtenni azt, amit kérsz tőlem”, ha ez nekünk plusz terhet és plusz munkát jelent. Nem tudunk nemet mondani, mert félünk, hogy a másik megsértődik, megharagszik és nem fog szeretni minket.

Félünk, hogy elveszítünk egy „baráti” kapcsolatot, s emiatt elveszítjük önmagunkat. Mindig azt hisszük, hogy a lemondás, a másoknak okozott jó érzések meghozzák a jutalmukat. S nagyon elkeseredünk, ha azt tapasztaljuk, hogy akinek tegnap erőnkön fölül segítettünk, ma, amikor nekünk volna szükségünk segítségre, elegánsan arrébb lép és cserben hagy minket.

Tudjuk, hogy változnunk kellene. Azt tűzzük ki magunk elé célnak, hogy magabiztos, döntésképes, felelősséget vállalni tudó emberekké válunk.

Nagy az elhatározás, és egyszer csak azzal szembesülünk, hogy van kitűzött célunk, de nem tudjuk a célhoz vezető utat. Tudjuk már, hogy MIT szeretnénk elérni, de nem tudjuk, a HOGYANT.

Hogyan legyünk barátságos, jóindulatú, együttműködő emberek úgy, hogy ne nézzenek gyengének minket?

Hogyan legyünk szorgalmasak, lelkiismeretesek, fegyelmezettek úgy, hogy ne használjanak ki minket?

Hogyan legyünk kompetensek a saját életünkben? Ezt sajnos semmilyen iskolában nem tanítják. Mire az élet iskolája megtanítja nekünk az alapokat, addigra elszaladnak azok az évek, amikor a legnagyobb hasznát vettük volna az önmagunkról való helyes gondolkodásnak, tudásnak.

A megoldás: ego building tréning

Az Ego building tréninget azért fejlesztettük ki, hogy mindenki választ kaphasson ezekre az izgató kérdésekre:

  • Ki vagyok én?
  • Mik az erősségeim?
  • Melyek azok a tulajdonságaim, amelyek gyengítenek?
  • Hogyan váljak magabiztossá?
  • Mit változtassak meg ahhoz, hogy becsüljenek mások?
  • Mit kell tennem, hogy sikeres lehessek a magánéletemben és a munkámban is?

Az Ego building tréning munka. Van amikor szórakoztató, de van, amikor nehéz és fájdalmas. A változás azonban kárpótol.

Személyiségfejlesztés, önismeret - További információ az ego building tréningekről »

Ego building az önismeret, a kapcsolatkezelés mesteriskolája

Ego building az önismeret, a kapcsolatkezelés mesteriskolájaAz Ego building 150 órás önismeret, a kapcsolatkezelés mesteriskolája, hiszen a tegnapi megoldások egyre kevésbé alkalmazhatók a mai helyzetekben.

Bármilyen munkát végzünk is, legyen az értékesítés, ügyfélszolgálat, közszereplés, oktatás, vagy bármi más, a sikeres munkavégzés elképzelhetetlen a mondanivalónk és a személyünk elfogadtatása nélkül. Általánosságban azonban elmondható, hogy senki nem születik optimális kommunikátornak. A kommunikáció ugyanis olyan készség, amely ugyan rendkívül szorosan kapcsolódik a személyiségünkhöz, temperamentumunkhoz, pszichés tempónkhoz, mégis bizonyos gyakorlatokkal igen hatékonyan fejleszthető. Ezért az Ego-building tréning fontos alkotóeleme az önérvényesítő (asszertív) kommunikáció.

A közös munka során a résztvevők megtanulják, hogyan korrigálhatják a rossz hangulataikat, téves hiedelmeiket, gondolataikat. Alapfeltevés, hogy a gondolat megelőzi az érzelmet, ezért a tréning során megtanuljuk, hogyan helyettesíthetők a negatív gondolatok egészséges gondolatokkal. A lelki egészség megszerzése és megtartása azt eredményezi, hogy a hangulatunk, a viselkedésünk, a fizikai állapotunk (az immunrendszerünk), az önértékelésünk javul, sikerességünk az élet minden területén nő.

A 15 alkalmas csoportfoglalkozások során megtanuljuk, hogyan kell azonosítani a diszfunkcionális gondolatokat, érvényességüket tesztelni, majd olyan új készségeket elsajátítani, amelyek oldják a szorongásainkat, kordában tartják az indulatainkat, oldják az érzelmi elakadásainkat, lelki konfliktusainkat.

Személyiségfejlesztés - Ego building: Személyes eredményesség tréning


Ego building
Jelentkezz 150 órás önismereti csoportba!Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Személyiségfejlesztés, önismeret - További információ az ego building tréningekről »

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia »

A könyvespolcra ajánljuk

Dr. Csernus Imre: A nő

Dr. Csernus Imre: A nő„Ez a könyv, a NŐ-ről szól, aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja.”"

Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy akár egy férfi - megélni saját nemiségét? Tud-e jó példával szolgálni gyermekeinek? Tudja-e jól érezni magát a saját bőrében? És tesz-e valamit azért, hogy jobb legyen?

Ha Ön elég erős, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket, lapozzon bele Dr. Csernus Imre legújabb könyvébe! Bátraké a szerencse…

Dr. Csernus Imre: A nő »

A könyvespolcra ajánljuk

Dr. Csernus Imre: A férfi

Dr. Csernus Imre: A férfi„Annyit már most nyugodtan elmondhatok, hogy akárcsak A nő című könyvnél - amely alapjában véve nem csupán a nőről szólt -, menet közben már itt is tudtam, láttam, hogy ez a könyv sem tisztán csak a férfiról fog szólni. Szerettem volna sok mindent beletenni a férfiasság kérdéséről, a bűntudat megoldásának az elkezdéséről, a gyászról, halálról, búcsúról, elengedésről, virágokról, önmagamról. Tényleg sok mindent. Válaszokat egy sor kérdésre. Felvetéseket a pasikkal kapcsolatosan. Hogy például «miért élt a párom nyolc hónapig egy másik csajjal párhuzamos életet mellettem, miközben azt bizonygatta, hogy mennyire szerelmes belém?» A minap kaptam egy ilyen e-mailt! Épp karácsonykor robbant szét a dolog… Amikor ez a könyv készült, körbetelefonáltam egy csomó pasit, akit ismerek. A tinédzserektől kezdve az ötvenesekig valamennyiüknek ugyanazt a kérdést tettem fel: mitől érzik magukat férfinak. A kérdésre, hogy mitől érzik magukat férfinak, a pasik egy jelentős része azt felelte, hogy ezen ők még soha nem gondolkodtak, és ez a kérdés eléggé meglepetésszerűen érte őket… Holott a nők esetében az utóbbi öt-tíz év másról sem szólt, mint hogy definiálják, mi az, hogy nő… Úgy tűnik, ezek olyan dolgok, amelyekről a pasik általában nem beszélnek. Vagy csak nagyon felületesen. Magáról a férfilétről… Azért nem, mert «ez teljesen magától értetődő», hogy az illető férfi. Fel sem merül, hogy ezt bármi megkérdőjelezhetné…”

Dr. Csernus Imre: A férfi »

A könyvespolcra ajánljuk

Eric Berne: Emberi játszmák

Eric Berne: Emberi játszmák„Eric Berne, az 1970-ben elhunyt amerikai pszichiáter ezt a könyvét segédkönyvnek szánta szakemberek számára. Ő is és a kiadó is meglepetéssel tapasztalta, hogy a kötet rövid idő alatt laikusok körében is bestsellerré vált, s ma már minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai tárgyú munkája.

Hogy mi e páratlan siker titka? Talán az, hogy a szakzsargont nem ismerő olvasó számára is rendkívül frappánsan, lépten-nyomon „aha” élményt kiváltva tárja elénk mindennapjaink (élet, házassági, szexuális stb.) „emberi játszmáit”.

Eric Berne: Emberi játszmák »

A könyvespolcra ajánljuk

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Egyéni tréningek » Csoportos tréningek »

Kiadványok »

Online Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás

Ajándékozás 10% engedménnyel

Képzések

Vidéki tréningek (Eger) » Vidéki tréningek (Kecskemét) »

Kihelyezett tréningek

Tesztek

Százhalombatta, 2009. szeptember 23.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)350-616
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra