Gyakran Ismételt Kérdések E-mail
Keresés

Magazin

Mentálhigiénés érdekességek innen-onnan

Mentálhigiénés érdekességek innen-onnan

Mentálhigiénés érdekességek Magzin oldalunkon olyan anyagokat gyűjtöttünk össze a mentálhigiéné tágabb köréből, amelyek nem csak hasznosak, de elsősorban szórakoztatóak is.

Kérjük nézd át a Mentálhigiénés érdekességek rovatunkat, hátha találsz bennük számodra is érdekeset.

Ha ötleted van a Mentálhigiénés érdekességek választékának bővítésére, kérjük oszd meg velünk.

Szín teszt 1.
A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal agyfélteke az olvasásért.

Melyik az erősebb?

Szín teszt 1. »


Szín teszt 2.
Válaszd ki azt a színt, amelyik pillanatnyilag a legkedvesebb a számodra, amelyik színnel, mint egy takaróval a legszívesebben beburkolnád magad! Olvasd el és megtudod, mit jelent ennek a színnek az előnyben részesítése.

Szín teszt 2. »


Micimackó és a pszichológusok
Abban azt hiszem, mindnyájan egyetértünk, hogy nem született még híresebb és többet emlegetett, idézett medvebocs, mint Micimackó e földkerekségen. A. A. Milne halhatatlan hőse megszámlálhatatlan egyéb könyvet ihletett, csakhogy az itt a fő probléma, hogy csekély értelműnek titulált mackónknak valóban csekély-e az értelme, vagy éppenséggel nála profibb pszichológust keresve sem találunk. John Tyerman Williams mindenesetre egyértelműen az utóbbi álláspontot osztja. Szakképzett mackológus, aki sok társához hasonlóan Micimackó szinte minden egyes mondatában és cselekedetében mélyebb értelmet és tudatosságot fedez fel. Könyvében azt igyekszik bizonyítani, hogy Micimackónál bölcsebb medvét még nem hordott magán e földgolyó, hogy ő a szuperpszichológus, a rettenthetetlen agyvelejű pszichoterapeuta, aki különleges képességei folytán a Pagony összes állatát kigyógyítja lelki nyavalyáiból.

Micimackó és a pszichológusok »


Micimackó pszichiátria
Micimackó: Kórosan mézfüggő szenvedélybeteg, aki mindent megtesz, hogy napi adagjához hozzájusson (fára mászik, méhekkel csípeti össze magát, stb.).

Micimackó ha nem kap mézet, mély depresszióba esik, gondolkodása lelassul, tökéletesen alkalmatlanná válik mindenfajta társadalmi-közösségi, kooperatív jellegű tevékenységre.

Micimackó pszichiátria »


Hogy is van ez?
Hogy is van ez? 65=64?

Hogy is van ez? »


Mit rejt a születésnapod?
Mi a születésnap rejtett jelentése? A számok mágikus erejét már őseink is jól ismerték. A számmisztika szerint nem mindegy, hogy a hónap melyik napján születtél. Most megtudhatod.

Mit rejt a születésnapod? »


Mit rejt a születésnapod 2.?
Az asztrológusok szerint már a kezdet kezdetén minden eldől. Sorsunk meg van írva a születési napjainkban is. Tehát, állítsd be hogy melyik napon születtél, az alábbi kalkulátor segítségével megtudhatod, mi vár(hat) rád a jövőben?

Mit rejt a születésnapod 2.? »


Nem lehet elég korán elkezdeni
Szerettem volna megtudni, mit is jelent a fiatal kifejezés a párkeresés tekintetében. Rátaláltam a Maci Bolt oldal (www.macibolt.hu) társkereső oldalára » Végeztem egy kis statisztikai számítást. Mintegy 200 hirdetést olvastam el, és a legfiatalabb hirdetők 6 évesek, a legidősebb 65 éves volt. A legtöbb hirdetést a 11 évesek adták fel, az összes hirdetés 10%-át, de közel ennyien vannak a 13 és a 14 éves korú gyermekhirdetők is.

Nem lehet elég korán elkezdeni »


Kutya mánia
Kutya mánia, avagy amikor a Webmesternek elege van a sok tudományból. Vajon ezek a kutya tulajdonosok milyen terápiára szorulnak?

Kutya mánia »


A nő
Ez igen nagy hatást tett az angyalra; – Uram, te zseniális vagy. Mindenre gondoltál. A nő valóban csodálatos!

A nő »


Bókok, amiket a nők hallani szeretnek
Amíg a férfi erősen vizuális alkatú, azaz a gyengédebb nem idomai veszik le legkönnyebben a lábáról, addig a hölgyeket egy-egy jól elhelyezett bókkal lehet megpuhítani vagy a mennyekbe repíteni. A jelenség okát talán tudják a biológusok, mindenesetre ez a tényen nem sokat változtat: ha a férfiak, jó pontokat akarnak szerezni, nincs nehéz dolguk, hízelegniük kell egy kicsit.

Bókok, amiket a nők hallani szeretnek »


A boldog élet 7 titka
Életünkbe vezessünk be egy napirendet, amelynek segítségével rendszeressé tehetjük az egészségünk számára hasznos és nélkülözhetetlen dolgokat, a sportot, a barátokkal való találkozást, a helyes táplálkozást, a tanulást és a munkát. Tervezzük meg életüket, és kerüljük el azokat az élethelyzeteket, amelyek feleslegesen rónak ránk túl nagy terhet.

A boldog élet 7 titka »


Mindennapi asszertivitás
Az asszertivitás nem csoda, de csodálatos hatása lehet, ha indulatainkat másokat tisztelve tudjuk kifejezni. Ha megvédjük magunkat anélkül, hogy másokat megbántanánk, ha meghallgatjuk a másik álláspontját és tudunk mindkettőnk számára elfogadható megoldást találni.

Mindennapi asszertivitás »


Mindennapi testbeszéd
Mindennapi testbeszéd:Gyakran nem szavakkal, hanem testbeszéddel juttatja kifejezésére véleményét az ember. Sőt legőszintébben tartásával, kéz- és arcjátékával mutatja ki érzelmeit. Aki érti a testbeszédet, könnyebben eligazodik saját magán, illetve környezetében.

Mindennapi testbeszéd »


Amikor egy férfi hazudik
A felmérések szerint a nőknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeresen „füllent”, „svindlizik”, mellébeszél. De vajon felismerhető-e, ha valamely férfi a környezetünkben nem mond igazat! Természetesen igen, csak értő módon figyelje a jeleket!

Amikor egy férfi hazudik »


Mit ne tegyél az állásinterjú során
Mit ne tegyél az állásinterjú során: Az alábbi kis rajzfilm néhány megszívlelendő tanácsot ad, arra vonatkozólag, hogy mit ne tegyél az állásinterjú során.

Mit ne tegyél az állásinterjú során »


Használati Utasítás - A férfi kézikönyve
Gratulálunk az új férfihoz! Tartsuk be a kezelési útmutatót, és a férfi meghálálja.

Használati Utasítás - A férfi kézikönyve »


Öregember nem vénember…
Az öregember az vénember? Az öregség, az öregedés, viszonylagos fogalom. Néhányan hibásan azonosítják a kronológiai, azaz a naptári életkorral. Sok ember 50 évesen már öreg, mások még a hetvenes éveik elején is fiatalok.

Öregember nem vénember… »


A szimbólumok
A szimbólum a görög ismertetőjel, bélyeg, jegy jelentésű szóból származik, eredetileg a felismerést elősegítő valamely jel volt, egy kettévágott tárgy, amely egymásba illesztése és illése volt hivatott igazolni jogos tulajdonosát. Később már általánosabbá vált, elterjedt az irodalom, de a mindennapi nyelv területén is.

Mindenki számára jól felfejthető szimbólumok világában élünk, egész életünket és gondolkodásunkat hálózzák be azok.

A szimbólumok »


A Yin és Yang szimbólum
A Yin és Yang negatív és pozitív, víz és tűz, nő és férfi, az őselemek egymásra hatásának jelképe.

A ma emberéhez szóló üzenetét akkor érthetjük meg teljes egészében, ha pontosan tudjuk, mit is mond ez a szimbólum.

A Yin és Yang szimbólum »


A szín szimbólum
Életünkben sajátos értelmet kaptak a színek is. Hazánkban a fekete köztudottan a gyász színe. A zöld üzenete is egyértelmű, a remény jele. Élni tudó és szerető az, aki ezt a színt részesíti előnyben. Vagy itt van a piros: nem vitás, a szenvedély színe.

Az alábbi összeállítás áttekintést, egy sajátos kitekintést ad a szín szimbólumok világába.

A szín szimbólum »


A színek jelentése 2.
A színek jelentése: Színek alkalmazása csodálatos dolog, az egyik legcsodálatosabb. A színek gondolatokat, érzelmeket, érzéseket is kifejeznek. De a különböző színek mit is fejeznek ki, mit is jelentenek?

A színek jelentése »


Ki volt Edward Bach?
Dr. Edward Bach 1938 és 1936 között dolgozta ki a Bach virágterápia rendszerét, amely a homeopátia alapelveit továbbgondolva virágkivonatok segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére szolgál.

Ki volt Edward Bach? »


Dr. Edward Bach: Az utazók története
Dr. Edward Bach 1934-ben tartott Az utazók története című meseszerű előadásában áttekintést ad az általa kiválasztott virágokról, azokról a lelki problémákról, amelyek kezelhetőek a Bach virágterápia rendszerében, és hatásukról.

Dr. Edward Bach: Az utazók története »


Karácsonyi stressz
Karácsony közeledtével egyre nagyobb nyomás nehezedik ránk. Ajándékvásárlás, karácsonyfa- és díszbeszerzés, „kinek nem vettem még ajándékot” érzés, és még sorolhatnánk. A béke és a szeretet ünnepe mára hektikus, csillogó-villogó, idegpróbáló stresszforrássá változott. Bár sokan nem veszik komolyan az ünnepek stressz teremtő szerepét, a karácsonyi stressz korunk egyik valós kórtünete.

Karácsonyi stressz »


A hit gyógyító ereje
Az Amerikai Egyesült Államok közvélemény-kutatói szerint az emberek 82%-a hisz abban, hogy imájának gyógyító ereje van, és csak 13%-uk tagadja ezt. A lakosság 77%-a gondolja úgy, hogy Isten néha közvetlenül is beavatkozik a súlyosan beteg ember sorsába jóra fordítva azt, és csak 18% nem hisz ebben. Az emberek 73%-a hittel vallja: ha más imádkozik érte, az segít kilábalni betegségéből (mindössze 21%-uk állítja az ellenkezőjét). Az amerikaiak 64%-a érzi úgy, hogy az orvosoknak együtt kell imádkoznia páciensével, ha úgy kívánja, és csak 27% tagadja ennek fontosságát. Mindezek alapján elmondhatjuk, hogy a világ technikailag és tudományosan legmagasabb szinten álló államában az emberek döntő többsége hisz abban, ami megfoghatatlan, természetfeletti, de szerves része életének, miközben egyre nagyobb számban utasítja el az orvosi beavatkozást. E számok tükrében szükségszerűnek látszik megvizsgálni: valóban van-e a hitnek akár az orvosi beavatkozást helyettesítő gyógyító ereje, vagy ez csak az ember képzeletének szüleménye?

A hít gyógyító ereje »


Valósidejű halálozási szimulátor
Valósidejű halálozási szimulátor: kalkuláció az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kiadott éves halálozási adatok alapján.

Valósidejű halálozási szimulátor »


Mentálhigiénés érdekességek innen-onnan

Érdekességek a mentálhigiéné világából

Alkotóművész barátaink alkotásai » Barátaink műterméből » Emlékezés virágai »

Játékok » Lelkünk bugyrai » Magazin »

Tematikus Tudástár cikkgyűjtemények

Asszertivitás » Álom, álomfejtés » Csapatépítés, csapatépítő tréning »

Halál, gyász, gyászfeldolgozás » Lelki Egészségfejlesztés » Gyermekünk »

Kamaszkori problémák » Kiégés (burn out) » Négylábú barátaink »

Önismeret, személyiségfejlesztés » Pánik, szorongás » Párkapcsolati problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák » Pszichoszomatika »

Személyes eredményesség teszt » Testbeszéd, non-verbális kommunikáció »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.