Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Hírlevél arról, hogy miért nehéz ma férfinak, és miért nehéz ma nőnek lenni

Lelki Titkaink Hírlevél a párkapcsolatokról

Hírlevél arról, hogy miért nehéz ma férfinak, és miért nehéz ma nőnek lenniManapság a nőknek túl sokat kell dolgozniuk, miközben joggal érezhetik, hogy nem kapnak a munkájukhoz megfelelő segítséget. A múltban sosem kellet annyit teljesíteniük a nőknek, mint napjainkban. Reggelente elindulnak a napi 8-12 órai munkájukat elvégezni, ugyanúgy küzdenek, mint a férfiak, s naponta megélik, hogy „csatába” indulnak.

Amikor haza térnek, takarítanak, vásárolnak, főznek, mosnak, gyermekeiket gondozzák, tanulnak velük, s elvárás, hogy boldogan omoljanak férjük ölelő karjába. Be kell látni, hogy erre egy nő tartósan képtelen.

A munkahelyen elvárják a nőktől, hogy férfi szabályok szerint dolgozzon, küzdjön és éljen, szinte férfiként viselkedjen. Otthon pedig a küszöb átlépésekor változzon meg, és odaadó, melegséget, nyugalmat sugározó, ápolt és nőies legyen. Legyen képes szeretgetni és dédelgetni a gyermekeit és a férjét.

A nőket régebben tisztelték, amiért gyermekeket hoztak a világra, és amiért biztosították a barátságos, tiszta otthont, a finom, meleg ételt a fáradtan megtérő férjnek. Ma már a társadalom azt értékeli, ha férfiként tudnak küzdeni, ha sikeresek, és közben kívül-belül rendben vannak.

A férfiak számára sem könnyű feladat megfelelni az új kor kihívásainak. A férfiak alulfizetettnek és elnyomottnak érzik magukat, hiszen bármennyire is igyekeznek, nem képesek egyedül eltartani a családjukat. Régen, ha a férfi hazatért, az egész család kimutatta, hogy mennyire becsülik a munkáját, a gyerekek elcsendesedtek, hogy az apa tudjon pihenni. Ma az otthon a legtöbb esetben nem képes betölteni a kényelmi bázis szerepét, hiszen a férfi számára is vannak egyre szaporodó számban otthoni feladatok.

Sok férfi ma is ugyanolyan keményen, vagy keményebben dolgozik, mint apáik, mégis meg van fosztva a családfői szerepétől. Nem tud büszke lenni magára, és ettől mély érzelmi válságba kerül, amelyet ráadásul még el is akar titkolni.

A férfiak régebben versengtek egymással, mert hazatérve a családban megbecsülés, és hála várta. Ma azonban, amikor a nők is agyonhajszoltak, és maguk is boldogtalanok, ebből az elismerésből meglehetősen keveset kapnak a férfiak.

Amikor a munkanap véget ér, két fáradt ember érkezik haza. Mindkettő egyaránt szeretetre és gyöngédségre vágyik. A kimerültség és a szűnni nem akaró feladatok aztán megakadályozzák mind a férfit, mind a nőt abban, hogy annyi szeretettel halmozzák el egymást, amennyire szükségük lenne. S mindketten elégedetlennek érzik magukat…

Párkapcsolat válságai cikkgyűjtemény »

Párkapcsolati tanácsadás, kiút keresés a párkapcsolati válságból

Párkapcsolati tanácsadás, kiút keresés a párkapcsolati válságbólA párkapcsolatok mindig a társas emberi létezés fontos alapját képezték és természetüknél fogva mindig magukban hordozták két személyiség összecsiszolódásának problémáját is. Ahogy a személyiség és a társadalom is egyre összetettebbé vált, úgy tette próbára az egyént és párkapcsolatait az alkalmazkodás, az igényeknek való megfelelés.

Bármilyen párkapcsolati életciklusban is tartasz most, biztosan kíváncsi vagy a Téged és leendő vagy meglévő párodat tudat alatt irányító mozgatórugókra, melyek a személyiségelemzés segítségével könnyen megismerhetők, ezáltal azok megérthetők és szükség esetén megváltoztathatók.

A leggyakrabban kért és vizsgált személyiségjegyek és életterületek:

 • milyen vagyok én és milyen a párom
 • hogyan tudjuk kettőnk személyiségét összehangolni, elfogadni a másik viselkedését
 • hogyan tudom a párkapcsolatomban is megőrizni, fejleszteni önmagamat
 • miből adódnak konfliktusaink és hogyan kezeljük ezeket
 • erős egyéniségek együttélése

Amennyiben most keresel párt, segítünk meghatározni:

 • milyen típusú pár illik hozzád
 • melyek azok a tulajdonságaid, amik segítenek a párkeresésben és melyek gátolnak
 • min kell változtatnod ahhoz, hogy a Te számodra ideális partnert meg tudd találni és meg is tudd tartani

A párkapcsolati tanácsadás segít Neked és párodnak jobban megérteni egymást, könnyebben, harmónikusabban létezni a párkapcsolatban.

Párkapcsolati válságok kezelése tréning: részletes információk, jelentkezés »

Cselekedj, mert a szándék kevés a sikerhez!

A párkapcsolati tréning során feldolgozandó kérdések

 • Mi az alapvető különbség a férfiak és a nők között?
 • Kinek a viselkedése okozza a konfliktusokat, és hogyan lehet másképpen viselkedni?
 • Mi a szóbeli bántalmazás, és hogyan lehet védekezni ellene?
 • Hogyan vedd rá a párodat arra, hogy másképpen viselkedjen?
 • Miként lehet eldönteni, hogy egy kapcsolat még megmenthető, vagy nem érdemes több energiát pazarolni rá?
 • Megelőzhetők-e a párkapcsolati válságok?
 • Mit, miért és meddig érdemes eltűrni a kapcsolatodban?
 • Mit adj a párodnak, hogy elégedett legyen, és mit várj el a másiktól?
 • Ha már nem lángol a szerelem, hogyan tartsd meg a kapcsolat egyensúlyát?
 • Hogyan szerezd vissza az elkóborolt párodat?
 • Mit tegyél, ha a szíved máshoz húz, de az eszed a párod mellett tart?
 • Hogyan viselkedj, ha válságba jutott a párkapcsolatod?
 • Mit tegyél, ha bántalmaz a párod, és te mégis ragaszkodsz hozzá?
 • Miért fontos a szex a párkapcsolatban, és mit tegyél, ha nem működik?
 • Hogyan tudtok egyensúlyt tartani, ha eltérők az igényeitek?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ a párkapcsolati tréningen, tanácsadáson. Bármit kérdezhetsz, nincsenek tabu témák, minden felmerülő gondodban igyekszünk a segítségedre lenni.

Vívjak vagy vívódjak
Jelentkezz párkapcsolati válságkezelő tréningre!Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Párkapcsolat válsága - További információ a párkapcsolati válságkezelő levelező tréningekről »

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia »

A könyvespolcra ajánljuk

Libri partner program

Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése

Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündökléseMiért vannak nemek? Miért hal ki tízmillió év múlva a férfi? Mi a női szépség és mit vár a nő a férfitől? Mire jó az orgazmus? Jó-e meddőség ellen az orális szex? Miről árulkodik mutató- és gyűrűsujj-arányunk? Szendi Gábor A nő felemelkedése és tündöklése című könyvében ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ, miközben az evolúciós pszichológia nézőpontjából vizsgálja Nő és Férfi kapcsolatát. Lebilincselően izgalmas gondolatmenetei bizonyítják, hogy ebben a férfiközpontúnak hitt világban valójában a Nő a titkos mozgató! A Nő a szervezője és egyben a fődíja annak a férfiak közt dúló, vérre menő viadalnak, amely érte folyik. Miközben a Nő gyengének tűnik, az Erő vele van, ő az evolúció titkos favoritja!

Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése »

A könyvespolcra ajánljuk

Dr. Csernus Imre: A nő

Dr. Csernus Imre: A nő„Ez a könyv, a NŐ-ről szól, aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja.”"

Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy akár egy férfi - megélni saját nemiségét? Tud-e jó példával szolgálni gyermekeinek? Tudja-e jól érezni magát a saját bőrében? És tesz-e valamit azért, hogy jobb legyen?

Ha Ön elég erős, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket, lapozzon bele Dr. Csernus Imre legújabb könyvébe! Bátraké a szerencse…

Dr. Csernus Imre: A nő »

A könyvespolcra ajánljuk

Dr. Csernus Imre: A férfi

Dr. Csernus Imre: A férfi„Annyit már most nyugodtan elmondhatok, hogy akárcsak A nő című könyvnél - amely alapjában véve nem csupán a nőről szólt -, menet közben már itt is tudtam, láttam, hogy ez a könyv sem tisztán csak a férfiról fog szólni. Szerettem volna sok mindent beletenni a férfiasság kérdéséről, a bűntudat megoldásának az elkezdéséről, a gyászról, halálról, búcsúról, elengedésről, virágokról, önmagamról. Tényleg sok mindent. Válaszokat egy sor kérdésre. Felvetéseket a pasikkal kapcsolatosan. Hogy például «miért élt a párom nyolc hónapig egy másik csajjal párhuzamos életet mellettem, miközben azt bizonygatta, hogy mennyire szerelmes belém?» A minap kaptam egy ilyen e-mailt! Épp karácsonykor robbant szét a dolog… Amikor ez a könyv készült, körbetelefonáltam egy csomó pasit, akit ismerek. A tinédzserektől kezdve az ötvenesekig valamennyiüknek ugyanazt a kérdést tettem fel: mitől érzik magukat férfinak. A kérdésre, hogy mitől érzik magukat férfinak, a pasik egy jelentős része azt felelte, hogy ezen ők még soha nem gondolkodtak, és ez a kérdés eléggé meglepetésszerűen érte őket… Holott a nők esetében az utóbbi öt-tíz év másról sem szólt, mint hogy definiálják, mi az, hogy nő… Úgy tűnik, ezek olyan dolgok, amelyekről a pasik általában nem beszélnek. Vagy csak nagyon felületesen. Magáról a férfilétről… Azért nem, mert «ez teljesen magától értetődő», hogy az illető férfi. Fel sem merül, hogy ezt bármi megkérdőjelezhetné…”

Dr. Csernus Imre: A férfi »

A könyvespolcra ajánljuk

Eric Berne: Emberi játszmák

Eric Berne: Emberi játszmák„Eric Berne, az 1970-ben elhunyt amerikai pszichiáter ezt a könyvét segédkönyvnek szánta szakemberek számára. Ő is és a kiadó is meglepetéssel tapasztalta, hogy a kötet rövid idő alatt laikusok körében is bestsellerré vált, s ma már minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai tárgyú munkája.

Hogy mi e páratlan siker titka? Talán az, hogy a szakzsargont nem ismerő olvasó számára is rendkívül frappánsan, lépten-nyomon „aha” élményt kiváltva tárja elénk mindennapjaink (élet, házassági, szexuális stb.) „emberi játszmáit”.

Eric Berne: Emberi játszmák »

A könyvespolcra ajánljuk

Barbara Pease - Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Barbara Pease - Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?Az elsöprő sikerű Testbeszéd írója és társszerzője - egyben felesége - három évtizede keresik a választ, vajon miért van az, hogy a nemek közti szakadék, félreértés, konfliktus a huszonegyedik században ugyanúgy hozzátartozik az emberi élethez, mint Adám és Éva ősviszálya idején. Tapasztalataik, kutatásaik, felméréseik, józan eszük és humoruk segítségével igyekeznek válaszolni az örök kérdésre: miért is van annyi bajunk egymással? Ön nem kíváncsi rá?

Barbara Pease - Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? »

A könyvespolcra ajánljuk

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Egyéni tréningek » Csoportos tréningek »

Kiadványok »

Online Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás

Ajándékozás 10% engedménnyel

Képzések

Vidéki tréningek (Eger) » Vidéki tréningek (Kecskemét) »

Kihelyezett tréningek

Tesztek

Százhalombatta, 2009. október 01.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)350-616
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra