Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Lélekpillangó Életműdíj szavazás

Lelki Titkaink Hírlevél

LélekpillangóKihez szálljon a Lélekpillangó? Szepes Mária - Popper Péter - Biegelbauer Pál? Szavazz Te is!

A lelki felemelkedés szolgálatának elismerése céljából létrehozott, Lélekpillangó névre keresztelt, átfogó kezdeményezés legfontosabb momentuma a Lélekpillangó Életműdíj. Ennek odaítéléséről mintegy három hónapon át lehet szavazni a kezdeményezés web- és facebook oldalán.

Lélekpillangó Életműdíj

Az első (posztumusz adható) Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei olyan hazai neves és elismert személyek, akik odaadó munkásságukkal segítették kortársaik, és segítik az őket követő generációk boldogabb, teljesebb életét, valamint személyes példájukkal meghatározó és követendő szellemiség alapjait tették le.

A szavazás pontos állásába a szavazók csak különleges alkalmakkor, mégpedig teliholdkor kapnak betekintést. A szavazás végeredménye, azaz a győztes személye és egyúttal a győztes munkásságának gondozását segítő örökös vagy alapítvány kiléte – májusban a díjátadó gálán derül ki.

A díjátadón a győztes megkapja Gáll Gregor neves szobrászművész Lélekpillangó Életműdíj kisplasztikáját, valamint azt az anyagi támogatást, amelyek összegyűjtéséből a szavazók is kiveszik részüket. A jelöltekre leadott voks mellett tehát az adomány összege is függ a lelkes szavazóktól.

Karácsony óta olvashatják a lelkes rajongók a Lélekpillangóról szóló spirituális mesét, melynek napról napra több rajongója van, s a Pillangó jelenlétét egyre többen érzik saját életükben is. A mese apró részletekben, naponta érkezik, alig egy-egy percben elolvasható, felemelő, katartikus részletekben.

Az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei

Szepes Mária

Szepes Mária(1908. december 14. – 2007. szeptember 3.)

Író, forgatókönyvíró, költő, színész.

Ismertebb nevén Szepes Mária, íróként Orsi Mária, színészként Papír Magda. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat.

A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a hazai ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A XX. század egyik legnagyobb spirituális tanítója volt.

Biegelbauer Pál

Biegelbauer Pál(1945. március 10. – 2001. február 20.)

A Fényadás megalapítója, katolikus (jezsuita) pap, majd kilépett tanító és gyógyító.

Fantasztikus tanító és gyógyító volt, a Fényadás megalapítója, és karizmatikus előadó. Tanításainak középpontjában a megváltoztathatatlan elfogadása és a megváltoztatható megváltoztatásának lehetősége áll. Eszköztelen gyógyításnak nevezet a fényadást, hisz a kezünkön és szerető szívünkön kívül semmi másra nincs szükség hozzá. A Fényadás során meg szokott történni a csoda, felszabadul az emberekben a gyógyító erő és megszabadulnak a legkülönbözőbb betegségektől.

Popper Péter

Popper Péter(1933. november 19. – 2010. április 16.)

Pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár.

Évtizedekig volt hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa, könyveivel, előadásaival, tanácsaival az újságokban, a rádióadásokban, a televízióban segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. 1969-ben a pszichológia tudományok kandidátusává nyilvánították.

Szavazz Te is! »

Lélekpillangó

Az asszertív viselkedés

Asszertív viselkedésKata azt kérdezte tőlem, hogyan lehet manapság fenntartani a barátságot? Laci elkeseredetten vallott arról, hogy nem tudja megölelni az édesanyját, pedig érzi, hogy szereti, de mégsem megy, mert valahányszor nem értenek egyet valamiben, az édesanyja megsértődik, neki pedig bűntudata lesz. Feri azt mondja, hogy képtelen a testvérével normális viszonyt fenntartani, Éva pedig iszákos, agresszív férjéről panaszkodik. Marika fél a főnökétől, és szinte megbénul, ha a főnöke hivatja. Laura tudja, hogy az egyik futáruk finom módszerekkel szabotálja a munkát, de nem szól, mert félelmet érez, valahányszor szembe kerül a férfival.

Vége-hossza nincs azoknak az élethelyzeteknek, amikor érezzük, hogy igazságtalanul, lekezelően, vagy erőszakosan bántak velünk, és mi nem tudtuk megvédeni magunkat. Ilyenkor óhatatlanul kevesebbnek érezzük magunkat másoknál, és arra vágyunk, bárcsak valaki megvédene minket és képviselné az érdekeinket helyettünk.

Asszertivitás tréningAz asszertív (önérvényesítő) viselkedés azt jelenti, hogy képesek vagyunk korrekt módon eligazodni az élet fontosabb területein. Aki asszertíven viselkedik, az képes megvédeni magát, de nem támad, nem erőszakos, csak meghúzza azt a vonalat, amelyet a másik ember nem léphet át büntetlenül. Ha asszertíven viselkedsz, az azt jelenti, hogy képes vagy kézben tartani és irányítani az életedet. Meg tudsz állni a saját lábadon, tudsz helyesen választani és képes vagy jó döntéseket hozni.

Valószínűleg te is arra vágyódsz, hogy kedves, életrevaló, segítőkész embernek tartsanak mások, olyannak, aki szándékosan nem bánt senkit, de azt sem hagyja, hogy őt bántsák. Aki a konfliktusait eredményesen kezeli, bátran mond nemet, ha azt kívánja a helyzet, aki ha hibázik, tud bocsánatot kérni megalázkodás nélkül.

Konfliktusok nélküli élet nem létezik. Ki is tagadná, hogy néha nehéz megérteni egymás nézőpontját, de mindenkiben ott lakozik az együttműködés vágya. A konfliktusainkból tanulunk, a tapasztalatokkal fejlődünk, időnként belegázolunk egymás érzelmeibe, de ha megtanuljuk az asszertív viselkedés titkát, akkor erősebbé, megértőbbé válunk, és közelebb érezzük magunkat másokhoz. Vedd a kezedbe az életed irányítását, élj okosabban, viselkedj asszertívebben!

Az Asszertív tréning során közelebb jutsz az önmegvalósításhoz, mert megnő az önbizalmad, a birtokodba kerül egy elegáns konfliktuskezelési módszer, eléred, hogy mások jobban tiszteljenek, megtanulsz nemet mondani a számodra kellemetlen kérésekre, az egész személyiséged kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, határozottabb, boldogabb lesz.

Asszertivitás, asszertív magatartás tréning: További információ és jelentkezés »

Asszertív kommunikáció tréning
Jelentkezz asszertivitás kommunikációs tréningre!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!


Lélekpillangó

A könyvespolcra ajánljuk

Konrad Lorenz: Az agresszió

Konrad Lorenz: Az agresszió„Konrad Lorenz ezzel a könyvével robbant be a viselkedéstudományok harcias világába az ötvenes években. Témája az agresszió, az állatok legfontosabb viselkedés-szabályozó mechanizmusa, melynek működése révén az állatcsoportokban kialakul a rangsor, és lehetővé válik az erőforrások biológiailag optimális elosztását különösebb harcok nélkül. Ezt a biológusok számára könnyen érthető viselkedést járja körbe Lorenz a legkülönbözőbb fajok: halak, madarak, emlősök vizsgálatával, sőt az utolsó oldalakon szó esik arról az emberről, mint az állatfajok egyikéről, akiben szintén működik ez a szabályozó mechanizmus, bár a kultúra korlátai között. Ezt a felismerést nehezen emésztették meg a társadalomtudományok; Lorenz ironikusan meg is jegyezte, hogy a könyvével kapcsolatos reakciók is szépen bizonyítják az emberi agresszió létét és kíméletlenségét.”

(Csányi Vilmos)

Konrad Lorenz: Az agresszió »

Mohás Lívia: Az agresszióról és a sikerkereső emberről

Mohás Lívia: Az agresszióról és a sikerkereső emberrőlAz ismert pszichológus szerint az agresszivitás Isten adta tulajdonságunk, mint az étvágyunk vagy a vérmérsékletünk. Önmagában se nem jó, se nem rossz, attól függően, milyen motivációból, milyen céllal és milyen módon használjuk. Az életerő és az agresszió voltaképp ugyanaz: energia, véli a szerző - jól kellene használni ezt az energiakészletet. A könyv beszél az agressziót kiváltó okokról, hangsúlyozza az önismeretet, az önnevelést és öngyógyítást.

A könyv második része néhány ismert sikeremberről szól, Mike Tyson ökölvívóról, Lady Diana hercegnőről és Avilai Terézről, a szent apácáról.

Mohás Lívia: Az agresszióról és a sikerkereső emberről »

Sue Hadfield - Gill Hasson: Asszertivitás - Hogyan érvényesítsük sikeresen az érdekeinket?

Sue Hadfield - Gill Hasson: Asszertivitás - Hogyan érvényesítsük sikeresen az érdekeinket?Unod már az olyan önfejlesztő könyveket, amelyek tele vannak érthetetlen szakkifejezésekkel, és a gyakorlatban tulajdonképpen használhatatlanok? A Scolar Kiadó új könyvsorozatának első kötetében csak egyetlen idegen szót kell megismerned: Asszertivitás. Ez az érdekeid érvényesítését jelenti oly módon, hogy mások igényeit is figyelembe veszed. A több évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkező szerzőpáros nagy sikerű könyvében közérthetően fejti ki a témát, és konkrét élethelyzeteket mutat be, melyek segítségével Te is megtanulhatsz asszertív lenni önmagad, valamint családod, barátaid, szűkebb és tágabb környezeted érdekében.

Sue Hadfield - Gill Hasson: Asszertivitás »

Sue Bishop: Asszertivitás

Sue Bishop: Asszertivitás„Miért tesszük fel a kérdést annyiszor: hogyan kommunikáljunk? Miért szeretnénk rajta változtatni? Hiszen ha csendben maradunk, nem mondjuk ki a véleményünket, az kényelmes és mentes minden felelősségtől. Miért és hogyan legyünk asszertívek, ha többnyire agresszív viselkedéssel is elérhetjük, amit akarunk? A szerző, Sue Bishop választ ad a fenti kérdésekre. Egyben arra biztat bennünket, ismerjük meg önmagunkat: erősségeinket és gyengeségeinket. Egyszerű technikákat ajánl, hétköznapi helyzeteket ír le. A könyv gyakorlatait és feladatait elvégezve, a dialógusokat gyakorolva képesek leszünk elérni céljainkat, növelni önbecsülésünket. Ha szükségét érezzük, merjünk kérni, vagy nemet mondani. Így még a nehéz emberekkel is szót érhetünk, és a nehéz helyzetekben sem sérülünk, miközben javulnak az emberi kapcsolataink, és győztes - győztes helyzeteket hozhatunk létre.”

Miatovics Márta - coach, senior tréner

Sue Bishop: Asszertivitás »

A könyvespolcra ajánljuk

Asszertivitás, asszertív magatartás

Asszertivítás - Önmagunk és környezetünk elfogadása » Az asszertív magatartás alapjai »
Asszertív magatartás és viselkedés technikák » Asszertív magatartás és viselkedés technikák »
Érvényesítsd magad » Hogyan kerüljük el a mobbing áldozatának szerepét? »
Terror a munkahelyen - megszoksz vagy megszöksz? » Asszertív üzleti kommunikáció »
Asszertivitás: agresszió és passzivitás helyett »

Lelki Titkaink Hírlevél

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia » Mentális erőszak » Kiégés » Tudatos önfejlesztés »

Önérvényesítés vagy önfeladás? » Kiégés a munkában – kiégés a magánéletben »

A párkapcsolat teljességéről és a túlzott kötődésről » Testbeszéd - Gesztus szótár »

Összeillőség vizsgálat » Hogyan tudhatod meg, hogy összeillesz-e pároddal? »

Hogyan kerüljem el, hogy legyőzzenek? » Hogyan legyél valódi nő? » Hogyan legyen sikeres? »

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket? » Hogyan legyen sikeres? »

Te is gyakran pánikolsz? » Mi is az a pszichoszomatika? »

Hogyan kerüljük el a mobbing áldozatának szerepét? » Allergia tünetek elleni tréning »

Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? » Hogyan éljek stressz mentesen? »

Asszertív kommunikációs tréning szülinapi akcióval » Hogyan legyél magabiztos? »

Kamaszok és vidéki tréningek » Mi is az kodependencia? A társfüggőségről » Társfüggőség teszt »

Hogyan takaríts meg 8 000 forintot? » Depresszió nélkül élni » Tudj nemet mondani! »

Érintés, simogatás, ölelés » Óév búcsúztató önismereti tréning » Lélekpillangó »

Lélekpillangó szavazás »

Százhalombatta, 2012. január. 13.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.