Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Felnőttek Asperger szindrómával

Asperger szindrómás nő

Felnőttek Asperger szindrómával: Asperger szindrómás nőBár az Asperger szindróma sokkal nagyobb számban jelentkezik a férfiaknál, mint a nőknél, mégis foglalkozni kell a nők eseteivel is, hiszen semmivel sem élik meg könnyebben az aspergeres létet, mint férfi társaik. Sokan végig küszködik az életüket, anélkül, hogy beszélnének arról, hogy másnak érzik magukat, mint a többiek.

Félnek nevet adni annak , hogy másképpen éreznek, másképpen gondolkodnak, másképpen reagálnak, mint mások. Félnek a címkézéstől, a „bekategorizálástól”, a megbélyegzettségtől. Szomorú tény, hogy aki más, mint a többiek, azt megbélyegzik, különféle jelzőket aggatnak rá, amelyek ritkán hízelgők.

Azt gondolom, ha már így is, úgy is címkéznek valakit, akkor jobb, ha azt a címkét hordja, ami a környezetében elfogadó attitűddel élők számára útmutatást ad arra, hogyan lehet megkönnyíteni az Asperger-szindrómával élő embertársuk életét.

Az Asperger-szindrómás nő kívülről

Az Asperger-szindrómás nő kívülrőlRendszerint nem követi a divatot, mert érzékszervi kiérzékenyültsége miatt a megszokott, megszeretett, elviselhető anyagokat és ruha fazonokat tudja megfelelő komfortérzettel viselni. A kényelmes, praktikus ruhákat kedveli, akkor is, ha nem túl divatosak, vagy nem túl előnyösek a számára.

A frizurája rendszerint egyszerű, könnyen kezelhető, a mosáson és fésülködésen kívül nem igényel különösebb figyelmet. Ugyanakkor fontos a számára, hogy ne legyen kócos, vagy elhanyagolt, rendszeresen eljár fodrászhoz. Kevés időt tölt a külseje csinosítgatásával, vagy a divattrendek tanulmányozásával. Szeret tetszeni, de gyakorlatilag vagy nem hiszi el, ha valaki dicséri a külsejét, vagy nincs jelentősége a számára a külsőségeknek.

Az Asperger-szindrómás nő kívülrőlIdőről időre beköszönthet az életébe olyan időszak, amikor nem törődik a külsejével, és idegesítő procedúrának találja a tisztálkodást, vagy az öltözködést. Ilyenkor csak a minimális teendőket végzi el, egyszerűen „nem marad ideje” arra, hogy önmagával foglalkozzon. Ezek a viszonylag gyakran bekövetkező depresszív állapotok velejárói. Mindezekkel együtt az AS nők külseje sokkal többször előnyös, mint előnytelen.

Amikor foglalkozik a külsejével, kedveli a különleges ruhákat, és kissé különc módon öltözködik. Jellemző az Asperger-szindrómás nőre, hogy jóval fiatalabbnak néz ki a koránál, s ezt a fiatalosságát szemlélteti a külső megjelenése, a viselkedése, az öltözködése, az ízlése. A gesztusai, mimikája sokkal kifejezőbb, mint az aspergeres férfiaké.

Bár az Asperger-szindrómás nők egyértelműen nőiesek, külsejükre és viselkedésükre is gyakran használják azt a kifejezést, hogy „androgün”. Ez az Asperger-szindrómás nő esetében azt jelenti, hogy nőies idomok nélküli nő, öltözködésében és mentalitásában is a maszkulin világ áll hozzá közelebb.

Az Asperger-szindrómás nő személyisége

Az Asperger-szindrómás nő személyiségeA legtöbb asperger szindrómás felnőtt egyre inkább ráébred, hogy a társas helyzetekben népszerűtlen, nem elég sikeres, és egyre erősebb gátlás alakul ki benne, amihez szomorúság és alacsony önértékelés kapcsolódik. Pedig a magasan funkcionáló Asperger-szindrómás nők képesek bensőséges személyes kapcsolatok kialakítására. Igaz, többnyire csak a kétszemélyes kapcsolataikban működnek jól, a nagyobb baráti kör nem vonzó a számukra.

Úgy tartja a tapasztalat, hogy az aspergeres nőnek kiegyensúlyozott animusa/animája van. Animus: férfi archetípus, anima: női archetípus. Utal a fent megjelenő androgün jellegre, ami azt is jelenti, hogy a lélek androgün, azaz kétnemű, mindannyiunkban lakozik egy férfi és egy női rész. Általában a nők esetében az animájuk az erős, a férfiak esetében az animusuk az erős. Az aspergeres nő esetében mindkét rész körülbelül egyformán erős.

Előfordul, hogy az Asperger-szindrómás nő félig féri, félig női lélekként gondol magára. Előfordulhat hogy hosszú ideig kialakulatlan a személyisége, a viselkedése másokat utánzó. Gyakran előfordul, hogy egy erősebb filmkaraktert utánoz, majd másikat választ, így úgy tűnik, hogy kaméleonként éli az életét.

Az Asperger-szindrómás nő személyiségeÁltalánosságban elmondható, hogy az aspergeres nő kedvenc időtöltése a filmnézés és az olvasás. Általában kedveli a gyermekkönyveket, a fantáziát megmozgató történeteket, és a sci-fit. A könyvek és a filmek sokszor menedékként szolgálnak a számára, a valóság keserves megéléséből belemenekül a látottak, olvasottak világába.

Általában az otthonában szeret tartózkodni, ott érzi igazán jól magát. Komfortosan érzi magát olyan környezetben is, ahol az ő kezében van a kontroll. Nyaraláskor apartmanban jobb, mint szállodai szobában, nem kedveli a társas utazásokat sem, inkább a családi, kötetlenebb megoldásokat választja, akkor is, ha az több kényelmetlenséget vagy feladatot jelent a számára.

A stresszt magas fokra fejlesztett önkontrollal kezeli, igyekszik elkerülni a vitákat, „belemerevedik” egy-egy biztonságosnak tűnő viselkedési formába. Rendkívül szabálykövető, és fegyelmezett, emiatt könnyű vele együtt élni, ritkán borul ki, de ha valami nem jó neki, inkább kimenekül a helyzetből, nem „harcol meg” a kapcsolataiért.

Az Asperger-szindrómás nő személyiségeEsetenként az AS nő lehet agresszív vagy megfigyelhetők önsebző viselkedési formák is. Jóval gyakoribb azonban a beszűkültség, a depresszió, az evészavar, a túl- vagy alulingereltség vagy az elszigetelődő magatartás.

Az autistákat repetitív mozdulatsorok, szokatlan válaszok, tárgyakhoz fűződő megmagyarázhatatlan, különös viszony, a napi rutinban bekövetkező változás merev elutasítása jellemzi.

Előfordulhat bizonyos esetekben a látás, a hallás, az érintés, a szaglás és az ízlelés fokozott érzékenysége is.

Többnyire nagyon naiv, hiszékeny, emiatt gyakran becsapják a férfiak. Szociálisan éretlen, bár nyitottabb az AS férfinál, vonzza az együttérző, erős apai érzésekkel rendelkező férfiakat. Ha ilyen férfit talál, akkor előjönnek az egyébként rejtve maradó jó tulajdonságai.

Az Asperger-szindrómás nő személyiségeAz AS nő gyakran kiugróan tehetséges, és előfordul, hogy a férfival megegyező érdeklődési köre van. Gyakori, hogy a férfit a saját édesanyjára emlékezteti. Rajongva követi azt a férfit, akit megszeret, és ez nagyon imponáló lehet a férfi számára. Az AS nő olyan partnert keres, aki hasonló hozzá, nem él nagy társasági életet, és nem keresi gyakran a fizikai közelséget.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az AS nő ügyesebben rejti el az aspergeres tüneteit, mint a férfi, ebben segítenek a genetikai különbségek. Nagyon sok AS nő marad diagnózis nélkül, ami azért ártalmas, mert nem tudja igénybe venni a segítségeket.

Sajnos, mivel az AS nő naiv és könnyen becsapható, sokan bántalmazó típusú férfi áldozatául eshetnek. Az abuzus egészen széles skáláját szenvedik el, ha szerencsétlen döntést hoztak a párválasztás során. Alacsonyra téve a lécet a párválasztásnál, tovább csökken az amúgy is alacsony önértékelésük. Ezért, az egyik legfontosabb feladat, hogy az AS nő felismerje, mennyire fontos az önismeret és az önbecsülés növelése.

Ha felismered magadon a jeleket, és szeretnél változni, kérj időpontot! Segítünk!

Csehák Hajnalka pszichológus

Felnőttek Asperger szindrómával: Az Asperger-szindrómás nő

Hogyan segít a pszichológus?

Problémám van, segíts!
(Pszichológiai és életvezetési tanácsadás)

Egyéni tréning: alkalmanként 50 perc
Részvételi díj: 9 000 Ft + ÁFA = 11 430 Ft/alkalmanként
További információ: info@lelkititkaink.hu » Telefon: 06-20-353-7262 Skype: lelkititok »
KÓDHELYSZÍNIDŐPONT
V2451036 Budapest,
3. kerület, Szépvölgyi út 1/b. 4/15.
térkép »
Folyamatos, online jelentkezést követően telefonos időpont egyeztetés szerint.

Miben segít a pszichológus? »

Problémám van, segíts!
Időpontot kérek!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia » Mentális erőszak » Kiégés » Tudatos önfejlesztés »

Önérvényesítés vagy önfeladás? » Kiégés a munkában – kiégés a magánéletben »

A párkapcsolat teljességéről és a túlzott kötődésről » Testbeszéd - Gesztus szótár »

Összeillőség vizsgálat » Hogyan tudhatod meg, hogy összeillesz-e pároddal? »

Hogyan kerüljem el, hogy legyőzzenek? » Hogyan legyél valódi nő? » Hogyan legyen sikeres? »

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket? » Hogyan legyen sikeres? »

Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? » Mi is az a pszichoszomatika? »

Hogyan kerüljük el a mobbing áldozatának szerepét? » Allergia tünetek elleni tréning »

Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? » Hogyan éljek stressz mentesen? »

Asszertív kommunikációs tréning szülinapi akcióval » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Kamaszok és vidéki tréningek » Mi is az kodependencia? A társfüggőségről » Társfüggőség teszt »

Hogyan takaríts meg 8 000 forintot? » Depresszió nélkül élni » Tudj nemet mondani! »

Érintés, simogatás, ölelés » Óév búcsúztató önismereti tréning » Lélekpillangó »

Lélekpillangó szavazás » Hogyan kerülheted el a kiégést? » Hogyan legyél sikeres? »

Párkapcsolati GPS » Hogyan segíti az asszertív viselkedés az egyenrangúságot? »

Hogyan készüljünk fel a Húsvétra? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Gyásztanácsadó képzés » Jó szex » A gyermeki agresszió » Ne pánikolj, gyógyulj meg! »

Mire vágynak a férfiak? » Mire vágynak a nők? » Asszertivitás a hosszú élet titka »

Az önérvényesítő, erőszakmentes kommunikáció » Feszültség és stressz-oldás mesterfokon »

Gondoltál már arra, hogy ez a munkahelyi kiégés, a burn out? » Kamasz asszertív kommunikáció »

Miben segíthetünk? » Különbözőség és egyenrangúság a férfi-nő kapcsolatban »

Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás » Öngyilkosság helyett válaszd az életet! »

Önbizalom gyorssegély » A karácsony 2012-ben is szerethető » Szilveszteri babonák »

Hogyan legyél magabiztos? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Ami mindenkinek jó » Küzdjünk együtt a depresszió ellen » Pedagógus burn out »

Hívásra házhoz megyünk » Tuti program az őszi szünetre » Minden elmúlik »

Megoldások stresszhelyzetben » Kerüld el a Nagy Karácsonyi Zabálás csapdáját! »

Kerüld el a kamaszkor csapdáit! » Kerüld el a kiégés csapdáit! »

Csak azt adhatjuk magunkból, ami bennünk van! » Az önálló felnőtt személyiség »

Ha „mélyen” érzed magad… » Vívjak vagy vívódjak? » Befektetett szeretet »

Mondd, te tudsz zsiráf nyelven beszélni? » Mondd, te ütésálló vagy? » Hiába beszélek? »

Hogyan kezeljük a párkapcsolati problémáinkat? » Az önelfogadás akadályai »

Akarsz professzionális segítő lenni? » Lehet-e barátság férfi és nő között? »

Önfeláldozás a kötelesség oltárán » Amikor nem működik a hűség fékje »

Hogyan küzdhetőek le a párkapcsolat nehézségei? » Ne legyél vendég a saját életedben! »

Viselkedési formák » Elégedett vagy a saját szexuális életeddel? »

Téged ért már szexuális zaklatás? » Szerelmi bánat feldolgozása » Miben segít a pszichológus? »

Beszéld sikeresre magad! » Kamasz önismereti tábor » Az asszertív kommunikáció akadálya »

Melyek voltak a legsikeresebb hírlevelek? » A nő aki nem kívánnak, a férfi akinek nem téma a szex »

A kamaszok szeretnek beszélgetni » Pánik - ésszerűtlen félelem »

Hogyan ne legyél a szóbeli bántalmazás áldozata? » Megcsaltak? Te csaltál? » Szakítás után »

Önsorsrontás tudománya » Asszertív, önérvényesítő viselkedés és kommunikáció »

Hogyan lehetsz gyásztanácsadó? » Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? »

Hogyan szeresd önmagadat? » Hozzád érkezem » Bontakozz ki a múlt öleléséből »

Mikor kezdj gyanakodni, hogy a párod szakítani akar? » Stressz » Magány » Karácsony stressz nélkül»

Hogy ezek a mai kamaszok milyenek? » Néhány nap, és fellobban a gyertyák lángja »

Akarsz sikeres újévi fogadalmat tenni? » Párkapcsolati problémák - Párkapcsolat teszt »

Párkapcsolati problémák - Ezek a nők… » Neked is látszik már az arcodon? » Talpraesetten válaszolni »

Kamasz érzelmek » Lehet stressz nélkül élni? » Depi vagy depresszió? »

Bírálat helyett elismerést adjunk » Öngyilkosság helyett kérj segítséget! » Mit okoz a félelem? »

Anyává válni » Apává válni » Gyermek születeik » Bizalmatlan természetű vagy? »

A pszichoszomatika és az árnyékszemélyiség » Ne égj ki, nem érdemes! »

A panaszkodás pszichológiája » A bocsánatkérés pszichológiája »

Amikor a férjem először megerőszakolt » Önismeret és önbizalom nélkül nem megy »

Milyen férfira vágyik az erős nő? » Apának alkalmatlan? » Stressz cserebere »

A szülői örökségek (gyökerek) csapdája » A kötelesség csapdája » Legyél Te is magabiztos! »

Boldog párkapcsolatban élsz? » Gondoltad volna? » Narcisztikus pár » A boldog élet titka »

Az étkezés zavarai - elhízás » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolati problémák 2. rész »

Gyászfolyamat válás alatt, válás után » Nehéz egyedül élni » Halál, gyász, gyászfeldolgozás »

Mit akarnak a nők » Mit akarnak a férfiak? » Hogyan reagálunk a különböző szituációkban? »

Nem egyedül vagyok, hanem páratlanul » Félelem - pánikbetegség » Az ajándékozás művészete »

Stressz és a türelem » Közeledik a karácsony » Különben dühbe jövünk… »

Lebecsülés és megbecsülés a kapcsolatban » Önbecsülés » Változások a férfi, női szerepekben »

Egyedül is jó társaságban vagy? » Társfüggő tréning » A viccesen bántalmazó szülő »

Milyen ember vagy Te? » Elköteleződni képtelen férfiak » Elköteleződni képtelen nők »

Párkapcsolat - szakítás elfogadása » Ha elhagyott a szerelmed »

A kritika megfogalmazása és fogadása » A fogyókúra lelki okai » A szívinfarktus pszichoszomatikája »

Kiégés (Burnout) fázisai » Miért nehéz pozitívan gondolkodni? »

Miért élsz párkapcsolatban? Hogy szeress, vagy, hogy szenvedj? » Miért nehéz túllépni a szakításon? »

Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival » Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival 2. »

Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival 3. » Asperger szindrómás nő » Pánikbetegség előzményei »

A hűség is változik » Asperger-szindrómás felnőtt a családban »

Lelki Titkaink hírlevelek

Igazmondó álmaink » Ego building tréning » Önértékesítő tréningek » Megváltozott párkapcsolat »

Pánik és szorongás » Szerelem és szeretet » Házasság » Miért nehéz ma… » Ego bulding tréningek »

Adunk a véleményedre » A véletlen » Asszertivitás, asszertív viselkedés »

Az érzékelés és a mentális energia » Mentális erőszak » Kiégés » Tudatos önfejlesztés »

Önérvényesítés vagy önfeladás? » Kiégés a munkában – kiégés a magánéletben »

A párkapcsolat teljességéről és a túlzott kötődésről » Testbeszéd - Gesztus szótár »

Összeillőség vizsgálat » Hogyan tudhatod meg, hogy összeillesz-e pároddal? »

Hogyan kerüljem el, hogy legyőzzenek? » Hogyan legyél valódi nő? » Hogyan legyen sikeres? »

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket? » Hogyan legyen sikeres? »

Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? » Mi is az a pszichoszomatika? »

Hogyan kerüljük el a mobbing áldozatának szerepét? » Allergia tünetek elleni tréning »

Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? » Hogyan éljek stressz mentesen? »

Asszertív kommunikációs tréning szülinapi akcióval » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Kamaszok és vidéki tréningek » Mi is az kodependencia? A társfüggőségről » Társfüggőség teszt »

Hogyan takaríts meg 8 000 forintot? » Depresszió nélkül élni » Tudj nemet mondani! »

Érintés, simogatás, ölelés » Óév búcsúztató önismereti tréning » Lélekpillangó »

Lélekpillangó szavazás » Hogyan kerülheted el a kiégést? » Hogyan legyél sikeres? »

Párkapcsolati GPS » Hogyan segíti az asszertív viselkedés az egyenrangúságot? »

Hogyan készüljünk fel a Húsvétra? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Gyásztanácsadó képzés » Jó szex » A gyermeki agresszió » Ne pánikolj, gyógyulj meg! »

Mire vágynak a férfiak? » Mire vágynak a nők? » Asszertivitás a hosszú élet titka »

Az önérvényesítő, erőszakmentes kommunikáció » Feszültség és stressz-oldás mesterfokon »

Gondoltál már arra, hogy ez a munkahelyi kiégés, a burn out? » Kamasz asszertív kommunikáció »

Miben segíthetünk? » Különbözőség és egyenrangúság a férfi-nő kapcsolatban »

Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás » Öngyilkosság helyett válaszd az életet! »

Önbizalom gyorssegély » A karácsony 2012-ben is szerethető » Szilveszteri babonák »

Hogyan legyél magabiztos? » Hogyan legyen kamasz gyermeked magabiztos? »

Ami mindenkinek jó » Küzdjünk együtt a depresszió ellen » Pedagógus burn out »

Hívásra házhoz megyünk » Tuti program az őszi szünetre » Minden elmúlik »

Megoldások stresszhelyzetben » Kerüld el a Nagy Karácsonyi Zabálás csapdáját! »

Kerüld el a kamaszkor csapdáit! » Kerüld el a kiégés csapdáit! »

Csak azt adhatjuk magunkból, ami bennünk van! » Az önálló felnőtt személyiség »

Ha „mélyen” érzed magad… » Vívjak vagy vívódjak? » Befektetett szeretet »

Mondd, te tudsz zsiráf nyelven beszélni? » Mondd, te ütésálló vagy? » Hiába beszélek? »

Hogyan kezeljük a párkapcsolati problémáinkat? » Az önelfogadás akadályai »

Akarsz professzionális segítő lenni? » Lehet-e barátság férfi és nő között? »

Önfeláldozás a kötelesség oltárán » Amikor nem működik a hűség fékje »

Hogyan küzdhetőek le a párkapcsolat nehézségei? » Ne legyél vendég a saját életedben! »

Viselkedési formák » Elégedett vagy a saját szexuális életeddel? »

Téged ért már szexuális zaklatás? » Szerelmi bánat feldolgozása » Miben segít a pszichológus? »

Beszéld sikeresre magad! » Kamasz önismereti tábor » Az asszertív kommunikáció akadálya »

Melyek voltak a legsikeresebb hírlevelek? » A nő aki nem kívánnak, a férfi akinek nem téma a szex »

A kamaszok szeretnek beszélgetni » Pánik - ésszerűtlen félelem »

Hogyan ne legyél a szóbeli bántalmazás áldozata? » Megcsaltak? Te csaltál? » Szakítás után »

Önsorsrontás tudománya » Asszertív, önérvényesítő viselkedés és kommunikáció »

Hogyan lehetsz gyásztanácsadó? » Kire üssön a gyerek, ha nem a szüleire? »

Hogyan szeresd önmagadat? » Hozzád érkezem » Bontakozz ki a múlt öleléséből »

Mikor kezdj gyanakodni, hogy a párod szakítani akar? » Stressz » Magány » Karácsony stressz nélkül»

Hogy ezek a mai kamaszok milyenek? » Néhány nap, és fellobban a gyertyák lángja »

Akarsz sikeres újévi fogadalmat tenni? » Párkapcsolati problémák - Párkapcsolat teszt »

Párkapcsolati problémák - Ezek a nők… » Neked is látszik már az arcodon? » Talpraesetten válaszolni »

Kamasz érzelmek » Lehet stressz nélkül élni? » Depi vagy depresszió? »

Bírálat helyett elismerést adjunk » Öngyilkosság helyett kérj segítséget! » Mit okoz a félelem? »

Anyává válni » Apává válni » Gyermek születeik » Bizalmatlan természetű vagy? »

A pszichoszomatika és az árnyékszemélyiség » Ne égj ki, nem érdemes! »

A panaszkodás pszichológiája » A bocsánatkérés pszichológiája »

Amikor a férjem először megerőszakolt » Önismeret és önbizalom nélkül nem megy »

Milyen férfira vágyik az erős nő? » Apának alkalmatlan? » Stressz cserebere »

A szülői örökségek (gyökerek) csapdája » A kötelesség csapdája » Legyél Te is magabiztos! »

Boldog párkapcsolatban élsz? » Gondoltad volna? » Narcisztikus pár » A boldog élet titka »

Az étkezés zavarai - elhízás » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolati problémák 2. rész »

Gyászfolyamat válás alatt, válás után » Nehéz egyedül élni » Halál, gyász, gyászfeldolgozás »

Mit akarnak a nők » Mit akarnak a férfiak? » Hogyan reagálunk a különböző szituációkban? »

Vigyázat, válásveszély! » Félelem - pánikbetegség » Az ajándékozás művészete »

Stressz és a türelem » Közeledik a karácsony » Különben dühbe jövünk… »

Lebecsülés és megbecsülés a kapcsolatban » Önbecsülés » Változások a férfi, női szerepekben »

Egyedül is jó társaságban vagy? » Társfüggő tréning » A viccesen bántalmazó szülő »

Milyen ember vagy Te? » Elköteleződni képtelen férfiak » Elköteleződni képtelen nők »

Párkapcsolat - szakítás elfogadása » Ha elhagyott a szerelmed »

A kritika megfogalmazása és fogadása » A fogyókúra lelki okai » A szívinfarktus pszichoszomatikája »

Kiégés (Burnout) fázisai » Miért nehéz pozitívan gondolkodni? »

Miért élsz párkapcsolatban? Hogy szeress, vagy, hogy szenvedj? » Miért nehéz túllépni a szakításon? »

Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival » Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival 2. »

Párkapcsolat Asperger szindrómás férfival 3. » Asperger szindrómás nő » Pánikbetegség előzményei »

A hűség is változik » Asperger-szindrómás felnőtt a családban »

Azt csinálom, amit sokan mások is, hiába rossz nekem » Miért fontos a kamaszkorban az önismeret? »

Sikerült elrontanod egy házasságot! » Párkapcsolatod értékes » Önismeret, énkép »

Kamasz asszertív tréning » Lelki Titkaink Klub »

Százhalombatta, 2016. június 17.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka pszichológus

Csehák Hajnalka pszichológus

és a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió csapata

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.