Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
„A nők a fülükkel látnak”

Orosz népi mondás

Bókok, amiket a nők hallani szeretnek

Bókok, mint mindennapi férfi praktikák

Bókok amiket a nők hallani szeretnekAmíg a férfi erősen vizuális alkatú, azaz a gyengédebb nem idomai veszik le legkönnyebben a lábáról, addig a hölgyeket a bókok egy-egy jól elhelyezett mesterpédányával lehet megpuhítani vagy a mennyekbe repíteni. A jelenség okát talán tudják a biológusok, mindenesetre ez a tényen nem sokat változtat: ha a férfiak, jó pontokat akarnak szerezni, nincs nehéz dolguk, hízelegniük kell egy kicsit, be kell vetniük az alábbi bókok egyikét.

Nincs a bókok azon mennyisége, amit a nők ne hallgatnának szívesen, főleg ha látják, szívből jön, és nem értik, hogy miért fukarkodnak a férfiak velük annyira. Nem értik, hogy - habár vannak köztünk „nagydumás” típusok is, ők általában jelentős mennyiségű hódítást tudnak magukénak - a férfiak többségének miért jönnek oly nehezen szájára a szép szavak, valami furcsa, talán a társadalmi szerep kialakította gátlás következtében – amely szerint a hízelkedés, az érzelmek kifejtése nem férfidolog, mint ahogy a sok beszéd önmagában sem.

Pedig olykor érdemes áttörni a hallgatás és a gátlás falait, mert a nők felé küldött verbális ajándékok – bókok – sokszorosan meghálálják magukat. Következzen néhány tuti tipp a sikeres bókok tárházából, amelyeknek női társunk egészen biztos, hogy örülni fog. A bókok listája elvileg a könnyebben kiejthető mondatoktól halad a fajsúlyosabb bókok kacifántosabb monológjai felé, de ezt úgyis a helyzet hozza.

Sikeres bókok listája

 • Milyen volt a napod?

  Szerencsére ez még nem túl ritka kérdő mondat. Ilyen egyszerűen kifejezhetjük, hogy érdekel bennünket társunk napi taposómalma, az a világ, amit nem velünk tölt. Legalább ennyire fontos annak kimutatása, hogy nyitottak vagyunk gondjainak, problémainak meghallgatására. Arra viszont készüljünk fel, hogy jó eséllyel hosszabb történetet kapunk a vártnál. Hallgassunk türelmesen!

 • Hú, de szexi vagy!

  Nincs olyan nő, akinek ez ne hízelegne. Egy bimbózó kapcsolat elején azt az üzenetet hordozza, hogy a férfi vonzónak találja a nőt, és bújtatva az is benne van, kívánja szexuálisan. Hosszú távú kapcsolatban annak a megerősítése, hogy él még a vágy a nő iránt, aki így magabiztosabb lesz nőiességében, és nagyobb kedvet érez ezt ki is mutatni.

 • Mit érzel?

  Állítólag a nők sokkal érzékenyebbek, mint a férfiak. Hogy így van-e, abban annyira nem vagyunk biztosak, de hogy sokkal inkább kimutatják azokat, az biztos, minthogy az is, sokkal inkább szeretnek beszélni róluk. Így nem kétséges, jól esik nekik, ha megkérdezzük, hogyan is éreznek ezzel vagy azzal a témával kapcsolatban, lehet az egy film, egy barát vagy a gyerek tanulmányi előmenetele. És persze automatikusan életbe lép az első pont utolsó mondatában megfogalmazott tanács.

 • Csinosabb vagy, mint a barátnőid

  Egy ilyen megjegyzés alaposan megnöveli kedvesünk önértékelését, és magabiztosabban viselkedik nőtársai között. Kevésbé lesz féltékeny a körülöttünk megforduló nőkre, megnyugvással fogadja hozzá való kötődésünket, és újfent elkönyveli, hogy jó ízlésünk van.

 • Okos vagy!

  A nő eszének dicsérete azt kommunikálja, hogy a melltartóban és a tangában levő testrészeken kívül is értékeljük személyét. A nők szeretnek nők lenni, de – vagy éppen ezért – értékelik, ha egy férfi előzékeny, udvarias, tisztelettudó.

 • Szuper vagy az ágyban!

  Egy ilyen jól időzített felkiáltás istennői magasságokba emeli a nőt, hiszen ez nemcsak azt – az amúgy számára nagyon jelentős tényt erősíti –, hogy szexuálisan képes kielégíteni a férfi vágyait, hanem azt is, hogy a férfi túllát a saját önzésén, és értékeli az ő teljesítményét is.

 • Veled akarom leélni az életem

  Súlyos szavak ezek, nem is kockázatmentesek, de a jellemzően hosszú távú kapcsolatokban gondolkodó nők azonnali hatállyal glóriát képzelnek a fejünk fölé. Valamivel kevésbé patetikus a „Csak te tudsz engem boldoggá tenni” vagy a „Nem tudnék másvalakivel élni” kijelentés, igaz, annyival kisebb hatásfokkal is működnek.

 • Te vagy a legjobb barátom

  Ez ismét olyan kijelentés, amely túlmutat a szexualitáson, s amely nem kevesebbet sugall, minthogy a férfiak számára nagyon sokat jelentő férfibarátság elé helyezi a nőt, olyan közelségbe engedve, amely más számára már tiltott zóna.

 • Tudom, hogy jó anya leszel

  A legtöbb nő szeretne gyereket szülni, és a legtöbb közülük aggódik, hogy vajon el tudja-e látni ez irányú feladatait. Ha ilyen irányú kétségeit a férfi oszlatja el, az bizony balzsam a léleknek, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen mondatban indirekt az is bennfoglaltatik, hogy a beszélő foglalkozik a gondolattal, hogy gyereket nemzzen a nőnek.

 • Te teszed teljessé életemet

  Talán az összes nő ezt szeretné hallani, mint annak bizonyítékát, hogy megtaláltuk az Igazit, a nélkülözhetetlent, a leglényegesebbet. Nehéz überelni.

Bókok amiket a nők hallani szeretnek

Azok a csodálatos nők

Weöres Sándor: A nő
A nő: tetőtől talpig élet.
A férfi: nagyképű kísértet.

A nőé: mind, mely élő és halott,
úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;
a férfié; minderről egy csomó
kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó.

Weöres Sándor: A nő »


Weöres Sándor: Nő és férfi
A teljesség megbomlásának fő-formája, hogy nő és hím lesz belőle. A nőség vagy hímség felé még csak közeledő kisgyermek ép úgy teljes, mint az egyéni különlét fölé emelkedő lény, aki a nőséget és hímséget egyesíti, a változatlanba oldja.

Weöres Sándor: Nő és férfi »


A nő
Ez igen nagy hatást tett az angyalra; – Uram, te zseniális vagy. Mindenre gondoltál. A nő valóban csodálatos!

A nő »


Mire vágynak a nők? és Mire vágynak a férfiak?
A nők férfiakra vágynak

A nők azt szeretnék, ha kényeztetnék, babusgatnák őket a kapcsolatukban, mert ha nem ez történik, akkor elfásulnak, és úgy érzik, túl sokat nyújtanak a párjuknak. Úgy érzik, hogy csak adnak és adnak, míg egyszer csak már nem lesz mit adniuk.

A férfiak nőkre vágynak

A férfiak azt szeretnék, ha folyamatosan érezhetnék, hogy szükség van rájuk. Ha azt tapasztalják, hogy a társuk bízik bennük, és méltányolja az igyekezetüket amely arra irányul, hogy a párjuk kívánságait teljesítsék, egyre erősebbek lesznek, és többet tudnak a másiknak nyújtani. A férfiakat úgy lehet ösztönözni, ha elismerik az erőfeszítéseiket.

Mire vágynak a nők? és Mire vágynak a férfiak? »


Mért hazudnak a férfiak?
A férfi, ha meztelen nőt nézeget elakad a szava. A nőből, ha meztelen férfit nézeget, kitör a nevetés.

Miért hazudnak a férfiak? »


Bókok, amiket a nők hallani szeretnek
Amíg a férfi erősen vizuális alkatú, azaz a gyengédebb nem idomai veszik le legkönnyebben a lábáról, addig a hölgyeket egy-egy jól elhelyezett bókkal lehet megpuhítani vagy a mennyekbe repíteni. A jelenség okát talán tudják a biológusok, mindenesetre ez a tényen nem sokat változtat: ha a férfiak, jó pontokat akarnak szerezni, nincs nehéz dolguk, hízelegniük kell egy kicsit.

Bókok, amiket a nők hallani szeretnek »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.