Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Személyes eredményesség tesztek

Személyes eredményesség Tudástár

Személyes eredményesség

Tudástárunkban olyan - a személyes eredményesség témakörébe tartozó - mentálhigiénés ismereteket tartalmazó teszteket gyűjtöttünk össze, amelyek hasznosak lehetnek. Kérjük próbáld ki őket, hátha találsz bennük számodra is érdekeset. Ha ötleted van a tudástár bővítésére, kérjük oszd meg velünk. A LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió Személyes eredményesség teszt sorozata a mélyebb önismeret megszerzését szolgálja.

Milyen a munkabírásod?
Az ember személyes eredményessége sok tényezőtől függ. A személyes eredményesség alapja a hatékony, kemény, következetes munkavégzés. Vannak olyan emberek, akik kedvetlenül dolgoznak, gyakran morgolódnak magukban, ha valami munkát el kell végezni. Mások azonnal nekilátnak az adódó feladatoknak, kihívásnak érzik, és örülnek, hogy próbára tehetik ügyességüket és munkabírásukat. Vannak, akik élvezik a kemény munkát. Az alábbi teszt segítségével megállapíthatja, hogy milyen mértékben képes a kitartó, kemény, pihenés nélküli munkára.

Milyen a munkabírásod? »


Milyen az önbizalmad?
Személyes eredményességünk szempontjából az egyik legértékesebb és legfontosabb emberi tulajdonság az önbizalom. Az önbizalom a belső harmóniánkból, képességeink és gyengeségeink ismeretéből, önmagunk valós önértékeléséből fakad. Ha az ember az erősségeit tudatosan tovább fejleszti, azzal egyben az önbizalmát is növeli.

Milyen az önbizalmad? »


Milyen a türelmed?
A türelem az ember boldogulásának, és az emberi kapcsolatok alakulásának szempontjából is fontos tényező. Jelentősége akkor mutatkozik meg, amikor a személyes és a közösségi kapcsolatainkban olyan cselekedetekkel, felfogásokkal, világnézetekkel, értékrendekkel találkozunk, amelyek tőlünk különböznek, vagy velünk szemben állnak. A türelmes embert a nyitottság, az emberi szabadság tisztelete, az egymáshoz való közeledés jellemzi. A türelmetlen ember elnyomja azt, aki tőle különbözik, kizárólagos jogokat követel magának. A türelem eredménye az emberi jogok tisztelete, az értékek sokféleségének elfogadása, a vélemény-nyilvánítás szabadsága, a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok kialakulása.

A türelem mérésére a TQ, azaz a türelmi hányados szolgál. Tesztünkből Te is megtudhatod, mennyi a türelmi hányadosod, mennyire vagy türelmes.

Milyen a türelmed? »


Mennyire vagy nyitott?
Személyes eredményességünk nagymértékben múlik azon, hogy emberi kapcsolatainkban melyik embertípushoz tartozunk. Vannak közöttünk kifelé forduló, nyílt személyiségek, befelé forduló, zárkózott emberek, és vannak az ambivalensek, akikben keverednek a két típus személyiségjegyei.

Mennyire vagy nyitott? »


Mennyire vagy önálló?
Személyes eredményességünk nagymértékben függ attól, mennyire vagyunk önállóan gondolkodni és dolgozni tudó emberek. Az önálló munka minőséget és kreativitást követel. A túlságosan önálló embernek csökkent a társasági igénye. Ez kedvezőtlenül hat a népszerűségére.

Ebben a tesztben az önállóság öt fokozatát különböztetjük meg: a gyámoltalan, a befolyásolható, a hagyománytisztelő, az önálló, illetve az önfejű embert.

Te melyik csoportba tartozol? Az alábbi teszt kérdéseire add meg a számodra legtalálóbb válaszokat, így megállapíthatod, hogy melyik csoporthoz tartozol. Ha már tudod, hogy melyik csoporthoz tartozol, ki tudod választani azt a csoportot is, amelyhez tartozni szeretnél. De ne feledd, hogy a személyiséged fejlődéséért tenned is kell valamit!

Mennyire vagy önálló? »


Munka és kikapcsolódás egyensúlya
Személyes eredményességünket nagymértékben befolyásolja az, hogy a munka és a kikapcsolódás egyensúlyban vannak-e az életünkben. Az tud igazán eredményesen dolgozni, aki a munkaszünetekben a szabad idejében képes elengedni magát, és tud pihenni. A pihenést is meg kell tanulni, hiszen gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik arról panaszkodnak, hogy túlpörögtek, nem képesek kikapcsolni a munka gondjait szinte sohasem.

Válaszolj a kérdésekre, és az eredmény segít majd eldönteni, hogy könnyen el tudod-e engedni magadat, vagy sem.

Munka és kikapcsolódás egyensúlya »


Öszinteség
Az őszinteség az egyik legritkább emberi erény. Mindenki sokra becsüli, de kevesen alkalmazzák következetesen. Az őszinteség az a viselkedési szokás, amit másoktól minden körülmények között elvárunk, és sértőnek érezzük, ha rájövünk, hogy a munkatársunk, barátunk, szomszédunk vagy a családtagunk nem volt őszinte hozzánk.

Saját magunk azonban gyakran csak mértékkel gyakoroljuk az őszinteséget. Ezt általában nem rosszakaratból, inkább valami félelemérzésből, védekezésből tesszük.

Az alábbi tesztből megtudhatod, hogy mennyire vált szokásoddá az őszinteség, illetve mekkora a hajlamod a dolgok szépítésére.

Öszinteség »


Személyes eredményesség teszt

Tematikus Tudástár cikkgyűjtemények

Asszertivitás » Álom, álomfejtés » Csapatépítés, csapatépítő tréning »

Halál, gyász, gyászfeldolgozás » Lelki Egészségfejlesztés » Gyermekünk »

Kamaszkori problémák » Kiégés (burn out) » Négylábú barátaink »

Önismeret, személyiségfejlesztés » Pánik, szorongás » Párkapcsolati problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák » Pszichoszomatika »

Személyes eredményesség teszt » Testbeszéd, non-verbális kommunikáció »


Belőlem csak egy van - További információ és jelentkezés »

Belőlem csak egy van
Jelentkezz önismereti, személyiségfejlesztő csoportba!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Személyiségfejlesztés, önismeret - További információ a személyiségfejlesztő, önismereti levelező tréningekről »

Érdekességek a mentálhigiéné világából

Alkotóművész barátaink alkotásai » Barátaink műterméből » Emlékezés virágai »

Játékok » Lelkünk bugyrai » Magazin »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.