Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Ki volt Edward Bach?

Mi késztette a Bach virágterápia kidolgozására?

Bach virágterápiaDr. Edward Bach 1886 született Angliában és 1936-ig élt. Két hívatás volt fontos számára a lelkészi és az orvosi, az utóbbit választotta, és a gyógyítást tűzte ki életcéljául. 1913-tól sebészként dolgozott egy Londoni Korházban. Hamar új utat keresett egyrészt, mert a sebészetet túl durvának találta, másrészt mert beteg lett. Felépülése után bakteriológiát tanult és az orvostudomány ezen ágában elismert szakember lett.

1917-ben daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Saját kijelentései alapján ekkor már nehézségek közepette, boldogtalanul élt. Az orvosai műtétet javasoltak, amit el is végeztek. A műtét után közölték vele mindössze három hónap van hátra az életéből, de Edward Bach nem adta fel és 19 évvel élte túl a műtétet.

Felépülése után élete fő értelmét a „valódi gyógyítás” keresése adta. A továbblépés egyik fontos állomása, a homeopátia megismerése volt. 1922-től a Londoni Homeopata Kórházban gyógyított, egészen 1928-ig amikor úgy döntött visszavonul. Eddigi élete és tapasztalata alapján felismerte, hogy a betegségek hátterében érzelmi, lelki okok állnak. Élete hátralevő részét egy új gyógyító eljárás kidolgozásának szentelte. Az életszerető ember látásmódjának kérdéseire kereste a választ. Az életben megtanulandó leckék felismerésének legegyszerűbb módját kereste, mely hozzásegít minket az egészséges, boldog teremtő élet lehetőségéhez. Klinikai vizsgálatoknak vetette alá új módszerét, az eredmények, a kezelési eljárás hatásosságát igazolták.

Szomorúan tapasztalta, hogy volt kollégái semmibe veszik felfedezéseit. Ennek ellenére egyre többen érdeklődtek új módszere és gondolkodás módja iránt. Ebben az időben fő célja, hogy egyre több emberrel megismertesse nézeteit, az egészségről és a gyógyulás mibenlétéről. Ez a módszer feltalálója Edward Bach után Bach virágterápia néven közismert.

Mára már bebizonyosodott, hogy számtalan embernek segítet megszabadulni érzelmi problémáitól és ezzel magától a betegségétől. Ezek az eszenciák elsősorban az egészséges érzelmi állapot helyreállítását segítik elő. A betegséget úgy tekinti dr. Bach mint a lelki egyensúly felborulását, s ennek az egyensúlynak a megteremtése eredményezi a fizikai gyógyulást is. Ha harmóniában vagyunk Önmagunkkal, nincs szükségünk semmilyen kompenzálásra, melynek végeredménye lehet egy fizikai betegség.

Például: Ha az ember boldogtalan, feszült és ezt túl sok evéssel próbálja kompenzálni, illetve ez párosul helytelen táplálkozási szokásokkal, elhízást eredményez. Az elhízás pedig sok egyéb betegséget vonhat maga után. Tehát, ha felismerjük és tudatosodik bennünk, mi a valódi oka a sok evésnek rossz beidegződéseinkről le tudunk szokni. A felismerésekhez segít könnyebben eljutni a megfelelő virágeszencia. Ám néha ehhez más, tapasztalt ember segítségét is igénybe kell vennünk, mert tévedéseinket nehéz felismerni egyedül. Fontos lépés az Önismeret, gondolkodásmódunk érzelmi hozzáállásunk, és ezek által vezérelt cselekedeteink megismerése.

Dr. Edward Bach a Bach virágterápia megalkotójaDr. Edward Bach a századfordulón élt, a testi betegségek gyógyulásának alapfeltételeként a lelki gyógyulást, lelki egészséget tartotta. Kiválasztott 38 növényt, aminek speciális kivonatából előállította virágcseppjeit, melyek a megfelelő lelki betegségeket gyógyítják, a lelket, gyógyító rezgésükkel, tiszta energiájukkal harmonizálják.

Dr. Edward Bach 1938 és 1936 között dolgozta ki a Bach virágterápia rendszerét, amely a homeopátia alapelveit továbbgondolva virágkivonatok segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére szolgál.

Dr. Edward Bach 1934-ben tartott Az utazók története című meseszerű előadásában áttekintést ad az általa kiválasztott virágokról, azokról a lelki problémákról, amelyek kezelhetőek a Bach virágterápia rendszerében, és hatásukról.

A Bach virágterápia amely elveit tekitve hagyományos és szemlélete alapján modern gyógymód, egyaránt felhasználható testi betegségek, közérzeti zavarok, vagy lelkiproblémák kezelésére, főleg azok megelőzésére, a jellem fejlődésének előmozdítására.

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápia? Mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »


Bach virágterápia cikkgyűjtemény

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápiaMi is az a Bach virágterápia? Mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia gyakorlata
Bach virágterápia gyakorlataA Bach virágterápia gyógyító hatása csak úgy tud aktivizálódni, ha a beteg is akarja állapotának változását. Elengedhetetlen feltétel: a páciens saját maga is akarjon gyógyulni.

A Bach virágterápia gyakorlata »

Miben segít a Bach virágterápia?
Miben segít a Bach virágterápiaA harmónia megteremtésében és így a jó döntések meghozatalában segíthet a Bach virágterápia.

Ha szeretnéd kezedbe venni sorsod irányítását és tenni érte, ha úgy érzed szükséged van egy kis segítségre, próbáld ki a Bach virágterápia módszerét.

Miben segít a Bach virágterápia? »

Kismamák és a Bach virágterápia
Bach virágterápia kismamák részéreAz áldott állapotban lévő kismamáknak fokozottabb figyelmet kell fordítanuk testi, lelki egészségükre. Különösen oda kell figyelniük a gyógyszerek szedésére, és azok nemkívánatos mellékhatásaira a magzatra nézve.

Az állapotos nőknek általánosságban azt tanácsolják, hogy mindenféle gyógyszer szedésétől tartózkodjanak a magzat egészséges fejlődése érdekében, ugyanakkor minden esetben mérlegelni kell a gyógyszer elhagyásának esetleges negatív hatásait is. Ezért a gyógyszert szedő, vagy esetlegesen lelki problémákban szenvedő kismamáknak kifejezetten fontos tudniuk, hogy milyen alternatív lehetőségeik vannak egészségfejlesztésük, és nemkívánatos tüneteik kezelésében.

A kismamák kiegészítő kezelésében egyik legideálisabb lehetőség a Bach virágterápia.

Kismamák és a Bach virágterápia »

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések
Bach virágterápia gyakran ismételt kérdésekA Bach virágterápia állapotfelmérő beszélgetései során gyakran tesznek fel kérdéseket. Az alábbi válogatásban a leggyakrabban ismételt kérdéseket adom közre.

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések »

Ki volt Edward Bach?
Ki volt Edward Bach? Mi késztette a Bach virágterápia kidolgozására?Dr. Edward Bach 1938 és 1936 között dolgozta ki a Bach virágterápia rendszerét, amely a homeopátia alapelveit továbbgondolva virágkivonatok segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére szolgál.

A Bach virágterápia amely elveit tekitve hagyományos és szemlélete alapján modern gyógymód, egyaránt felhasználható testi betegségek, közérzeti zavarok, vagy lelkiproblémák kezelésére, főleg azok megelőzésére, a jellem fejlődésének előmozdítására.

Ki volt Edward Bach? »

Edward Bach: Az utazók története
Bach virágterápia Dr. Edward Bach 1934-es előadása alapjánHol volt, hol nem volt - mert a dolgok mindig így kezdőnek: egyszer volt, hol nem volt -, volt egyszer tizenhat utazó, akik elhatározták, hogy átvágnak egy erdőn.

Kezdetben minden rendben is ment, ám egyszer csak az egyikük, Apróbojtorján, aggódni kezdett amiatt, hogy a helyes úton vannak-e. Késő délután, amikor már mélyebben jártak az árnyékok között, Bohócvirág félni kezdett attól, hogy eltévesztették az utat. Amikor lement a nap, besötétedett, s megszólaltak az erdő éjszakai hangjai, Napvirágon erőt vett a rémület és a pánik. Az éjszaka közepén a legnagyobb sötétben Sülzanót elvesztette minden reményét, és azt mondta: „Nem megyek tovább! Ti folytassátok az utat, de én itt maradok, míg a halál meg nem enyhíti szenvedéseimet.”

Edward Bach: Az utazók története »

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápia?Mi is az a Bach virágterápia? - teszik fel manapság egyre többen és egyre gyakrabban a kérdést. Azért, mert bár a gyógymód 70 éve létezik, de hazánkban még nem olyan széles körben elterjed, mint például a nyugat-európai országokban, vagy az Egyesült Államokban, ahol a gyógyszertárak többségében kapható, és az emberek házi patikájának természetes része. Sőt, az Brit mentőszolgálat tartozékai közé tartozik Dr. Edward Bach híres életmentő gyógyírje is. Miért nincs ez hazánkban is így? Hiszen oly csodálatos, mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia kutyáknak
Bach virágterápia kutyáknakAz állatgyógyászat is egyre gyakrabban alkalmazza az úgynevezett alternatív gyógyító- és terápiaeljárásokat, módszereket. Az egyik ilyen, egyre közismertebbé váló terápialehetőség a Bach virágterápia.

Azonban az emberekre érvényes kezelési alapszabályokat nem lehet az állatokra, kutyákra egy az egyben érvényesíteni. Néhány természetgyógyászati tapasztalattal rendelkező állatorvos és állatterapeuta munkája nyomán már összeállítottak egy jól és nagy biztonsággal alkalmazható leírást, amelyik például speciálisan a kutyákra vonatkoztatható.

Bach virágterápia kutyáknak »

Bach virágterápia a Wikipédián »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.