Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Amikor egy férfi hazudik

A mindennapi testbeszéd titkai

Amikor egy férfi hazudik: mindennapi testbeszédA legtöbb ember úgy gondolja, hogy ügyesen palástolja, ha nem mond igazat a partnerének, a környezetének, stb. Ám, ha a testbeszéd törvényszerűségeinek ismeretében jól odafigyelünk a mimikájára, a mozdulataira, a gesztusaira, akkor sok mindent megtudhatunk, arról, amit el akar titkolni előlünk. Az alábbi kis kalauz jól alkalmazható a füllentő testbeszéd értelmezéséhez.

A férfiak többször hazudnak, mint a nők

A felmérések szerint a nőknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeresen „füllent”, „svindlizik”, mellébeszél. De vajon felismerhető-e, ha valamely férfi a környezetünkben nem mond igazat! Természetesen igen, csak értő módon figyelje az alábbi jeleket:

  • Kerüli a partnere tekintetét,
  • Szokatlan gesztusokat gyakorol, amelyeket korábban nem tett meg (például bókokat mond, ajándékot, virágot vesz, stb.)
  • Ütemessen rázza a lábát,
  • Összehunyorítja beszéd közben a szemét,
  • A pupillái kitágulnak,
  • Önkéntelenül többször felhúzza a szemöldökét,
  • Orrizmai összehúzódnak,
  • Mindig azonnal van magyarázata – anélkül is, hogy megkérdeznék – sőt tanút is megnevez, akivel együtt volt.

Árulkodó testbeszéd

Mimika

Legyünk óvatosak, ha valakinek „pókerarca” van, a mosolya, vagy más arckifejezése szinte „megfagy”. A természetes arckifejezés ugyanis rendszeresen 5-6 másodpercenként változik.

A testmozgás koordinációja

A hazudozóknál gyakran megfigyelhető, hogy a testmozgásuk és az arckifejezésük időben eltolódik (pl. ha valaki azt asztalracsap, de az az arca csak egy másodperc múlva tükröz haragot).

Hang

Az emberek 70 százalékának magasabb a hangja, amikor hazudik. De ne feledjük, a profi hazudozók tudják ezt, és ilyenkor még mélyebb hangon szólalnak meg.

Testmozdulat

A gyakorlatlan hazudozók sokszor egy hirtelen mozdulattal, pl. vállrándítással vagy kézlegyintéssel elárulják magukat. A profik – minthogy tudják ezt – ügyelnek erre, náluk tehát épp a merev testtartásra kell felfigyelnünk.

Eltúlzott reakciók

Azok, akiknek a számára a hazudozás mindennapos dolog, gyakran eltúlzott reakcióikkal árulják el magukat: például dühkitöréssel, ha valaki kételkedik a szavukban.

Beszédstílus

Sok hazudozó hajlamos a túlzottan részletező beszédre, túl sokat és gyorsan beszélnek és mondanivalójuk minduntalan olyan szófordulatok szakítják félbe, mint „higgy nekem!” „komolyan mondom” vagy „őszintén szólva”

Amikor egy férfi hazudik

Adalékok a hazugság megértéséhez

Testbeszéd és párkapcsolat
A legtöbb ember félelemmel - és persze némi izgalommal - viseltetik olyan helyzetekben, amikor társas kapcsolatot kell létesíteni teljesen idegenekkel. Vagyis ritkán vesznek fel nyitott testhelyzeteket a beszélgetés elején. De ha már belemerült a beszélgetésbe, akkor észre lehet venni, ahogy egyre jobban nyit a másik felé - abban az esetben, ha az illető szimpatikus. A másik fontos dolog: minél jobban nyitott vagy te magad, annál többet várhatsz el beszélgetőpartneredtől.

Testbeszéd és párkapcsolat »


Hazudik a gyerek
A gyerekből néha harapófogóval sem lehet kihúzni semmit. Sokszor viszont nyilvánvalóan nem mond igazat. Mégsem kell dühbe gurulni. Kétségtelen leggyakrabban, nem a hazugság ténye zavarja a szülőt, hanem a szorongató érzés, hogy elvesztette gyereke bizalmát.

Hazudik a gyerek »


Amikor egy férfi hazudik
A felmérések szerint a nőknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeresen „füllent”, „svindlizik”, mellébeszél. De vajon felismerhető-e, ha valamely férfi a környezetünkben nem mond igazat! Természetesen igen, csak értő módon figyelje a jeleket!

Amikor egy férfi hazudik »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.