Gyakran Ismételt Kérdések E-mail
Keresés

Az emlékezés virágai

Mindennapi fájó veszteségeink

Az emberi élet keserű velejárója, hogy az embert élete során veszteségek érik. Barátaink kérésére, adunk helyet az emlékezés virágainak. Ha szeretnél valakiről megemlékezni, akkor csatlakozz Te is!

Az emlékezés virágai

Lelki Társam emlékére
Lelki Társam emlékére: Ezzel az írással szeretnék páromnak emléket állítani. Megpróbálom a lehetetlent, leírni mindazt az érzést, amit átéltem Vele együtt és nélküle, azt a sok szeretetet és immár fájdalmat is.

Lelki Társam emlékére »


Dini, élt 13 évet
Még nem tudok emlékezni, mert velem van a mindennapokban. Még hallom a hangját, látom a kis szemeit ami hol csibészesen, hol fáradtan, hol félelemmel, hol reménykedve néznek rám.

Nem baleset, betegség. Hosszú betegség. 5 évig tartó. Rettegett betegség. Leukémia.

Dini, élt 13 évet »


In memoriam BF
… ahogy adtál és szerettél, vagy gyűlöltél, öleltél és megtagadtál – úgy voltál jó, ahogy voltál, csak még lennél, csak még volnál…

In memoriam B F »


Dini, élt 13 évet
Még nem tudok emlékezni, mert velem van a mindennapokban. Még hallom a hangját, látom a kis szemeit ami hol csibészesen, hol fáradtan, hol félelemmel, hol reménykedve néznek rám.

Nem baleset, betegség. Hosszú betegség. 5 évig tartó. Rettegett betegség. Leukémia.

Dini, élt 13 évet »


Frézia
Ez lett az én hitvallásom amióta elment a nővérem, akit most Fréziának hívok, mert az volt a kedvenc virága…

Frézia »


Almát ettem az emlékedre!
Képzeld Nagyi, azt a feladatot kaptam, hogy egyek almát sajttal és így emlékezzek Rád. Hát megettem, de nem telik el nap, hogy ne emlékeznék Rád.

Válaszolj valamit, vagy adj jelet, csak ne tűnj el így az életemből. Tudod, hogy mindig hisztis voltam és akaratos, de mióta nem vagy, pokol lett az életem, minden megváltozott és balul sül el, semmi sem jön össze, teljesen becsavarodtam, nem tudom, mi történik velem.

Almát ettem az emlékedre! »


Édesanyám emlékére
Ez a szó, hogy Édesanya, Anya, Anyukám minden ember számára a legszebb szó, amit csak ki tud ejteni. Mi minden található meg e szó mögött. Féltés, aggódás, szeretet…
Édesanyám a mai napig velem van. Nincs este, hogy el ne mondanám neki, hogy milyen öröm, bánat ért. Még a mai napig pedig már közel 30 éve ennek.

Édesanyám emlékére »


Fiam emlékének
Nem érdekel, ki ölte meg a fiamat, mert őt már úgysem támaszthatják fel! - mondta az RMSZ tudósítójának a fájdalomtól megtört édesanya -, de reméljük, hogy elfogják a gyilkost, mielőtt újra gyilkolna! Aki ilyen kegyetlenséggel és ilyen precíz módon képes ölni, az nem lehet amatőr. Talán pszichopata az illető.

Fiam emlékének »


Emlékezés
Elérkezett számomra a pillanat, hogy meg tudom pontosan fogalmazni azt, ami a szívemben, lelkemben és az idegszálaimban áramlik.

Emlékezésem alkalmával tudom, hogy szeretet van bennem, és ez motiválja az életem. Meg kell ragadnom a pillanat adta lehetőségét, mert nincs több ugyan ilyen pillanat. A következő már nem ugyanaz a pillanat.

Emlékezés »


Gyermek voltam, így gyászoltam
Jánoska emlékére, akinek 5 hónap életet adott a sors.

Gyermek voltam, így gyászoltam »


Nagymama - Karácsony előtti emlékezés
Többször elbúcsúztunk. Mindent elmondtam Neki, amit csak szerettem volna…és mindent elmondott, amit hallani szerettem volna. Sokáig búcsúztunk… 2 hónapig.

Akkor azt hittem, hogy én, aki segítettem feloldani a tabut, hogy a halálról, a temetéséről beszélhessen, én aki, tudtam (persze tanultam is!), mennyire fontos az elengedés, ahhoz, hogy el tudjon menni, én majd könnyebben el tudom őt engedni, mint bárki más. Nem így volt. Amíg nem halt meg, addig nem…

Nagymama - Karácsony előtti emlékezés »


Emlék képek
Vasárnap még nálunk volt, kismotorján érkezett, szerdán utaztunk volna hozzájuk a férjemmel. Kedden hajnalban kopogtak az ablakon. Senki nem volt az ablaknál, nem is lehetett, a családi ház kapuja zárva volt. Délelőtt jött a távirat, „vitéz Mezei János ma hajnalban meghalt”.

Emlék képek »


Érdekességek a mentálhigiéné világából

Alkotóművész barátaink alkotásai » Barátaink műterméből » Emlékezés virágai »

Játékok » Lelkünk bugyrai » Magazin »

Tematikus Tudástár cikkgyűjtemények

Asszertivitás » Álom, álomfejtés » Csapatépítés, csapatépítő tréning »

Halál, gyász, gyászfeldolgozás » Lelki Egészségfejlesztés » Gyermekünk »

Kamaszkori problémák » Kiégés (burn out) » Négylábú barátaink »

Önismeret, személyiségfejlesztés » Pánik, szorongás » Párkapcsolati problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák » Pszichoszomatika »

Személyes eredményesség teszt » Testbeszéd, non-verbális kommunikáció »