Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
„Segíts magadon, és az Isten is megsegít!”

Közmondás

Lelki Egészségmegőrzési Tanácsadás

Így leszel Te is boldog, kiegyensúlyozott és EGÉSZSÉGES ember!

Lelki egészségmegőrzésAz embert evolúciós alkalmazkodó és tanulási képessége tartotta, és tartja fent a mai napig a világegyetemben. Elgondolkoztál már azon, hogy a Te önmagadon való változtatni tudásod és képességed mennyire befolyásolja lelki egészségedet és így végső soron boldogságodat? Mennyi kínzó problémától, bajtól tudnál megszabadulni csupán egy új szemlélettel, vagy hozzáállásod megváltoztatásával? Miért folyton csak vágyodsz a boldogságod után, miért nem teszel is érte?

Változz, alkalmazkodj és tanulj!

A Lelki Egészségmegőrzési tanácsadás során elsajátított módszerekkel, a mai élet megterheléseivel szemben védett leszel, és belső változásod sikeres lesz. Meg tudod őrizni lelki egészséged a különböző, egyénre szabott önsegítő módszerekkel.

Ha most még valamilyen lelki problémában elakadtál és a tüneteid egyre zavaróbbak, itt az ideje, hogy segítséget, tanácsot kérj. Jól gondolod, hogy ebben neked segíteni csak empatikus, nagy elfogadóképességgel és hitelességgel rendelkező ember tud. Biztos lehetsz benne, hogy olyan embertől kapsz segítséget, aki jól ismeri és ötvözi a hagyományos és a legújabb módszereket is. Megtapasztalod, hogy ezeket önmaga is kipróbálta és azt saját életébe beépítette, így személyes hitellel és tapasztalattal rendelkezik.

Az elsajátított új módszerek és szemléletmód ismeretében lehetőséged nyílik egyéni életed kiteljesedésedre és önmegvalósításodra.

Ha Te, Kedves Érdeklődő, aki a lelki egészségedet és boldogságodat keresed végre a változtatás elhatározására jutottál, akkor fel kell, hogy tedd magadnak a nagy kérdést!

Ki vagyok, mi az életem értelme, hol van a helyem a világban?

Lelki egészségedet csak ezek pontos és helyes meghatározásával állíthatod helyre teljes mértékben. Kellő önismerettel, és a dolgok felvállalásával minden ember, Te is megkaphatod ezekre a nagy kérdésekre a választ, és a kiegyensúlyozott lelki egészséged tartós maradhat. Sőt a bölcsek lelki békéjével és nyugalmával gyarapodhatsz.

A tanácsadás kényelmes környezetben, történik és a te személyes egyéniségedre és problémádra orientált. Például a lehangoltságról van szó, akkor az első és legfontosabb lépés ennek a felszín alatt megbúvó, mélyebb okát megtalálnunk, hogy így önismerettel és az életed felvállalásával változtass egy lelkileg teljesebb és egészségesebb életre.

Tudni fogod, hogy mit tehetsz azért, hogy a tested jólétén keresztül a lelked is regenerálódjon. Értő módon alkalmazod a speciális, neked megfelelő természetes gyógymódokat - kihasználod a gyógynövények, illóolajok, a nap, víz, a föld és a levegő gyógyító hatásait, a relaxáció és meditáció jótékony hatásait, szükség esetén értő módon a diéta, és a testmozgás lesz az melyet segítségül hívsz a lelki egészséged helyreállításában. Így változásod teljes lényedre kiterjedő maradandó, tartós állapot lesz, nem pedig a kínzó tünetek pillanatnyi - esetleges nemkívánatos gyógyszeres - elnyomása.

Így leszel Te is újra boldog, kiegyensúlyozott és EGÉSZSÉGES ember!

Hogy neked is sikerüljön,

kattints ide, és jelentkezz most

egyéni lelki egészség tanácsadásunkra!

Rendezvénynaptár:

Lelki Egészségmegőrzés: Hasznos olvasmányok a Lelki Egészségmegőrzés témakörében »

Lelki Egészségmegőrző tréning
Jelentkezz Lelki Egészségmegőrző tréningre!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot időpont egyeztetése érdekében!


Tar EszterTar Eszter vagyok, a Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tanácsadójaként dolgozom.

Gyermekkoromtól kezdve érdeklődöm az emberi lélek rejtelmei iránt. Tanulmányaim, munkám folyamán megtanultam azokat a módszereket, melyek nagymértékben elősegítették, hogy eredményre vezető, segítő szakember lehessek.

Tudom, hogy mennyi csodálatos, ugyanakkor bonyodalmas és szövevényes történetet rejt magában egy-egy sors, egy-egy élet. Véleményem szerint mindennek oka van, s erre csupán akkor jön rá valaki, ha a dolgok mélyére néz. Megtapasztaltam, milyen érzés a feltétel nélküli elfogadás.

Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem létezik egy igazság. Minden embernek megvan a saját igaza, saját érzései, melyeket joga van felvállalni, érezni, átélni.

Az ember egy fantasztikusan összetett, bonyolult lény. Szükségünk van arra, hogy szeressük önmagunkat, épp olyannyira, mint mások szeretetére. Azonban az élet mindenkinek egy nagy próbatétel, ahol problémákkal, feladatokkal kell megküzdenünk, nap mint nap.

Van, hogy jó döntéseket hozunk, de előfordul, hogy nem. Jó esetben tanulunk hibáinkból, de megesik, hogy nem. Olykor elkeseredünk, megtorpanunk, segítségre van szükségünk. S bizony bátorság kell ahhoz, hogy másokhoz forduljunk segítségért. Ez nem szégyen! Ha támogatást kérünk valakitől, az már egy lépés problémáink megoldásához, mely előbb, vagy utóbb, de célravezető lesz.


Lelki egészségfejlesztés, lelki egészségmegőrzés cikkgyűjtemény

A lelki egészség
Modern társadalmunkban igen divatossá vált az egészséges életmód, mint téma. Testünk azonban nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része: a lélek nincs megfelelő állapotban.

Ha lelkünket problémák, gondok gyötrik, az egy ideig tűr, s mint mikor a mérleg egyik nyelve túlterhelődik, kibillen egyensúlyából, s kileng az egyik irányban. Adott esetben, pedig ez az irány határozottan rosszat jelent, és az csupán a súly nehézségétől, tehát a problémák jellegéből és milyenségéből adódik, hogy mekkora is lesz ez a „kilengés”, vagy nevezzük inkább lelki egyensúly felborulásának.

A lelki egészség »


Emberi kapcsolatok
Ápoljuk kapcsolatunkat, kedveskedjünk a másiknak, őszinte odafordulással nyilvánítsuk ki másik ember felé iránt érzett szeretetünket.

Ha nincs nagy probléma családunk életében, egy kis odafigyeléssel, beszélgetéssel, őszinte odafordulással, törődéssel jobbá tehetjük önmagunk és családtagjaink életét, érzelmi életét, lelki egyensúlyát.

Emberi kapcsolatok »


Táplálkozási zavarok
Különböző kutatások kimutatták, hogy azon emberek, akik étkezési zavarokkal küzdenek, családjának legalább fele nagy hangsúlyt fektetnek az esztétikus alakra, a külső megjelenésre és a diétázásra. Rendellenes családi kommunikációval erősítik az evészavarok kialakulásának lehetőségét.

Táplálkozási zavarok »


Leggyakoribb táplálkozási zavarok
A táplálkozási zavar rendkívül veszélyes, sőt, mi több: életveszélyes betegség. Folyamatában lényegében az anorexiás beteg olyannyira lefogyasztja magát, míg – ha segítséget nem kap – meghal. Ezért is nagyon fontos, hogy ha az alábbi példák valamelyikét a környezetünkben élő emberen tapasztaljuk, ne késlekedjünk a segítségadásnál.

Leggyakoribb táplálkozási zavarok »


Táplálék megvonás hatásai
Adott embercsoport szokásos aktivitása mellett napi 14000 kJ-t (~3500 kcal)fogyasztott. 24 héten keresztül (!) napi 6400 kJ-nyi (1600 kcal) táplálékot, ami eredeti szükségletük 46%-a (!), fogyasztottak. Testsúlyuk folyamatosan csökkent, és a 24. Hét végére a súlyveszteség az eredeti testsúly 30-40 %-ának felelt meg. A somatikus állapotot a csonttá-bőrré való lesoványosodás, a zsírpárnák teljes hiánya, hűvös és száraz bőr, a spontán mozgások nagyfokú kerülése, stb. jellemzi. Psychésen az érdeklődés teljes hiánya, depressio, asszociális magatartás, szellemi munkára való teljes képtelenség stb. figyelhető meg. Az alapanyagcsere kb. 30-40 %-kal csökkent, ami részben azzal függ össze, hogy a testsúlycsökkenés elsősorban éppen az energiafogyasztás szempontjából aktív izomszövet megfogyatkozásának következménye.

Táplálék megvonás hatásai »


A holisztikus szemlélet története és alapjai
A holizmus kifejezés (a görög „holos” szóból) a teljesség figyelembevételét jelenti. A holisztikus szemléletű gyógyítás az embert egésznek tekinti, feltételezi testének, szellemének és érzelmeinek egységét. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.

A holisztikus szemlélet története és alapjai »


Holisztikus emberkép és betegségkép
A holosz görög szó és egészet, teljességet jelent. Holisztikusnak nevezzük azt a szemléletet, amely az embert a maga teljességében: testi, lelki, szellemi egységében vizsgálja és írja le.

A holisztikus egyensúly egyik alapvető szintje az ember egészsége. Ennek megőrzése (prevenció), megteremtése (habilitáció), fejlesztése és menedzselése (szűrővizsgálat, gondozás), valamint visszaállítása (terápia és rehabilitáció) az általános orvostan stratégiai célkitűzései.

Ha a holisztikus egyensúly kibillen, betegség keletkezik.

Holisztikus emberkép és betegségkép »


A lelki egészségfejlesztés gyakorlata
A Lelki Egészségfejlesztés Tanácsadás eredménye mindig két emberen fog múlni: a terapeután és a páciensen. A sikeres tanácsadás folyamán megszületik a „van miért, van értelme végigcsinálni” érzése.

A lelki egészségfejlesztés gyakorlata »


Élet antidepresszáns nélkül
A kezdődő depresszió megelőzésének példáján keresztül szeretném bemutatni a holisztikus lelki egészségvédelem szemléletmódját. A depresszió a lelki egészségromlások közül az egyik olyan, amely fizikai (agyi) szinten is megjelenő elváltozásokhoz vezet.

Élet antidepresszáns nélkül »


A depresszió a leggyakoribb hangulatzavar
A depresszió olyan tartósan fennálló, rosszkedvű, szomorú, fáradt állapot, amelyben a világ kietlennek, a nehézségek leküzdhetetlennek tűnnek. A depresszió nagy szenvedés a betegnek, és a környezetének is. Ez a hangulatzavar nagyban befolyásolja a beteg étvágyát, alvását, munkaképességét, a személyes kapcsolatait, az életről alkotott felfogását.

A depresszió a leggyakoribb hangulatzavar »


A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.