Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Csapatépítés, csapatépítő tréningek

Sikeres csapatépítés alapja egy jól szervezett csapatépítő tréning

Sikeres csapatépítés alapja egy jól szervezett csapatépítő tréningBizonyított tény, hogy a csapatmunka nagyban szerepet játszik egy cég sikerességének fokozásában. Egy vállalat számára sokat jelenthet a munkatársak szaktudása, felkészültsége, azonban a hatékonyság megsokszorozódik, ha az egyes emberek a csapatépítés folyamatában csapattá érnek, és egymást segítve, kreatív hangulatban tevékenykednek a cég sikerének érdekében. Ehhez járul hozzá a csapatépítő tréning.

Ha Te egy sikeres vállalkozás » felelős vezetője vagy, valószínű, hogy már szembesültél a következő helyzettel: bár a vállalkozásod a szakma legjobbjait tömöríti, mégis gyakran van olyan érzésed, hogy nem vagytok eléggé sikeresek, biztos vagy benne, hogy ennél sokkal sikeresebbek is lehetnének. Úgy érzed, hogy ennél sokkal többre lennétek képesek. Bizonyára foglalkoztat: Mi az oka ennek, és hogyan lehet a hatékonyságot fokozni? Sok minden megfordult már a fejedben: cseréld le az egész csapatot, esetleg menj át dolgozni egy más szakterületre? Hidd el, nem ez a megoldás.

Milyen hasznot hoz a csapatépítés, egy csapatépítő tréning?

Egy csapatot lecserélni, vagy más munkaterületen kezdőként indulni? Nem ez a megoldás! Ez csak felesleges pénzkidobás lenne, amelynek nincs kézzelfogható haszna, csak késlelteti az igazi megoldást. A megoldás Benned, Bennetek van! Csak azt kell megtanulni, hogyan is lehet hasznosítani az egyénben - tehát a Benned és Bennetek - meglévő képességeket. A megoldás abban rejlik, hogy a Te kiváló munkatársaid tudnak-e professzionális módon team munkát végezni?

Az üzleti életben, a szakmai munkában az egyik legfontosabb kérdés az emberekkel való bánásmód. A siker a legtöbb esetben azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megnyerni az embereket a saját elképzeléseinknek.

Egy jó csapatban a kiégés (burnout) lehetősége a minimális szintre csökkenthető, köszönhetően az egymásra figyelésnek, a jó emberi kapcsolatoknak.

Kutatások azt bizonyítják, hogy az egyén mérhető eredményeinek mindössze 15%-a írható a technikai tudás javára, és mintegy 85 % az emberi érintkezés technikájában mutatott ügyességének köszönhető.

Mi a csapatépítés, a csapatépítő tréning célja?

A csapatépítés, csapatépítő tréning célja, hogy segítsen felfedezni, kifejleszteni és hasznosítani a Te munkatársaidnak az alvó és kihasználatlan képességeit, amelyek a továbbiakban segíteni fogják a csapatotokat a rejtett lehetőségek feltárásában.

A csapatépítő tréning során azok a munkatársi viszonyok erősödnek, amelyek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához.

A csapatépítő csoport munka azokat a tulajdonságokat fejleszti, amelyek elengedhetetlenek a sikeres üzleti vállalkozásához és a kiegyensúlyozott életviteléhez:

 • önismeret,
 • emberismeret,
 • magabiztosság,
 • optimizmus,
 • felelősség- és kockázatvállalás,
 • függetlenség,
 • önzetlenség,
 • teherbírás,
 • tolerancia,
 • becsvágy,
 • beleérző képesség.

Mire jó a csapatépítő tréning?

 • A vállalaton belüli szervezeti változásokra történő felkészülésre.
 • Közösség alakítására.
 • Különböző problémák megoldási hatékonyságának növelésére.
 • Egységes cég-kép kialakítására.
 • A vállalati értékek tudatossá tételére.

Mi történik a csapatépítő tréning folyamán?

 • A tréningen a résztvevőknek különböző gyakorlatokat kell megoldaniuk, mesterségesen létrehozott stressz helyzetekben.
 • A nehézséget legtöbb esetben az egyének komfortzónájának átlépése jelenti.
 • Minden egyes feladat elvégzése után, a friss élményre alapozva a trénerek segítségével-, akik jelen esetben moderátorokként tevékenykednek- történik a tapasztalatok feldolgozása, átültetése a mindennapi munkahelyi élet területeire.

Mi várható a csapatépítő tréning végére a résztvevőktől?

Reálisabbá válik az önértékelésük, nő az együttműködési készségük és tolerancia szintjük. Képesek komfortzónájuk tudatos, célszerű megváltoztatására.

A cégsikerek alapja a csapatmunka

A csapatmunka megszilárdítása: csapatépítés, csapatépítő tréning

A csapatépítő tréningeket évtizedek óta alkalmazzák sikerrel és nagy hatékonysággal. Lehet, hogy már a Te piaci versenytársaid is használják, és ez az oka az utóbbi időben megfigyelt piaci sikereiknek? Ne szalaszd el Te sem e lehetőséget. A piac nem várja meg, amíg halogatod a döntést. Dönts, és ne szalaszd el a kínálkozó lehetőséget!

A csapatmunka erősítését, a készség- és tudásfejlesztést szolgálják az általunk kínált, a vállalkozásod lehetőségeit és szükségleteit figyelembe vevő csapatépítő tréningjeink.

A sikeres cégvezetők eredményes gazdálkodásának kulcskérdése a hatékony kommunikáció és az együttműködés, valamint ezek hatékonyságának állandó fokozása. Ehhez szükség van a humán erőforrásaik mobilizálására, új vezetési és együttműködési technikák bevezetésére. Ezt Te is tudod, szüntelenül keresed is a megoldást. Mi hiányzik még a sikerhez? Egy hatékony eszköz a csapatépítés: a kommunikációt, konfliktuskezelést, a problémamegoldást és a team munka hatékonyságát növelő csapatépítő tréningek.

Sikeres csapatépítés alapja egy jól szervezett csapatépítő tréning

Néhány a csoport teljesítményét befolyásoló tényezőkből:

 • munkafegyelem és racionális problémakezelés a munkahelyen,
 • konfliktusok kezelése a csoporton belül,
 • a csoport kommunikációs csatornái,
 • a magánélet és a szakma szétválasztása,
 • hatékony feladatmegosztás,
 • deviáns emberi játszmák kiküszöbölése,
 • teljesítménymotivált, pozitív munkahelyi légkör,
 • csoportkohézió - elkötelezettség, érdekeltség.

A professzionális vezető tudja, hogy ma már bármilyen információ - legyen az számítástechnikai, műszaki vagy bármi egyéb - mindenki számára azonos eséllyel elérhető.

A Jó Munkahely
A Hewitt Associates az Egyesült Államokban 1997-ben indította el a mára már presztízsértékűnek számító Legjobb Munkahely felmérést.

Az eddigi tapasztalatok szerint az előkelő helyezést elért cégek erősségeként:
 • az alkalmazottak kreativitásának fejlesztését,
 • a fejlődési lehetőségek és képzések támogatását,
 • a jó munkahelyi légkör kialakítását,
 • a sokrétű csapatépítő tevékenység megvalósítását,
 • a jó karrierlehetőségeket,
 • a munkatársak elégedettségére való különös figyelmet,
 • a szervezeti struktúrát,
 • a multikulturális környezetet, és
 • baráti légkör megvalósítását
értékelték.

A Hewitt Associates szakértői szerint a legjobb munkahely ismérveihez tartozik a modern, céges kultúrához illeszkedő humán rendszer, a felsővezetés figyelme és világos stratégiája, illetve az erős teljesítményorientáltság. Pusztán pénzzel nem lehet megoldani a munkahelyi elégedettséget.

A plusz, amely a versenyképességet biztosítja, az emberi erőforrásokban keresendő. A sikeres vállalkozásban az ösztönös vezetési módszereket felváltja a tudatosan tervezett, modern eszközöket használó vezetés. Mint ahogyan ezt TE is érzed, az önismeret, a kommunikáció, a konfliktuskezelés egyre nagyobb szük­ség­let­té válik a gazdasági szférában.

Ez mind szép mondod Te, de nincs nekünk erre időnk. Ma nem a jövőbeni sikerekkel kell foglalkoznunk, hanem a mai ügy­fe­le­in­ket kell kiszolgálni. Nem tudom én a céget napokra bezárni, mert a meglévő ügyfeleinket elveszítenénk. Mi a megoldás? Mi a Te cégedre szabott megoldást szállítunk: Ki, mikor, milyen csoport­be­osz­tás­ban vesz részt a képzésen, és mikor és hogyan fogod mérni a képzés hatékonyságát? Ezek azok a kérdések amelyeket mindjárt az elején tisztáznunk kell.

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma vállalkozás sem. Ezt figyelembe véve, mi nem akarunk Téged egy sémába belekényszeríteni. A Te munkahelyi csapatodnak az egyedi igényeit szeretnénk kiszolgálni.

A tréningjeink modulokból állnak, így a képzési igények szerint számtalan va­ri­á­ció­ban állíthatóak össze képzési projektek.

A szervezeti kultúrát tükröző, stratégiai belső képzések, tréningek fejlesztését úgy is vállaljuk, hogy a vállalat trénereit, oktatóit felkészítjük a programok megtartására. Vállalunk egyedi tréningfejlesztéseket is.

Tréningjeink lehetnek bentlakásosak vagy bejárásosak, a szervezést a konkrét igényekhez igazítjuk. Az elsajátított ismeretek, képességek és készségek eredményes alkalmazását szolgálja, hogy a tréningekhez kapcsolódóan az ügyfelek számára fél-, egynapos személyes tanácsadást is biztosítunk.

A tréningprogramok megvalósításával csodákat nem tehetünk, de a testre szabott programkialakítással - az igénylő célkitűzéseivel összhangban -, eredményes lesz a csapatmunka erősítésében, és maradandó élményt nyújt az egyének részére.

Miért jó csapatban dolgozni?

Mindannyian tagjai vagyunk különféle csoportoknak. A családtagjaink csoportjának, amelybe beleszületünk, a baráti közösségünknek, az iskolai osztálynak, a munkahelyi kollektívának.

Hogyan lesz a csoportból csapat? Mivel több egy munkahelyi csoportnál a munkahelyi csapat?

A csapat tagjai egy meghatározott cél érdekében dolgoznak együtt, nem csak úgy együtt vannak. A csapatban dolgozás lehetőséget ad az egyes emberek fejlődésére, a társas kapcsolataik hatékony működtetésére. A csapatban mindenki azt a munkát végezheti, amely a személyiségének, tudásának legjavát hasznosítja.

A csapat összehangolja az egyes emberek erejét, így értékes munkahelyi tőke keletkezik.

Mindannyian tudjuk, hogy a munkavégzés feszültségekkel, időnként konfliktusokkal jár.

Az tehát nem kérdés, hogy létezik a munkahelyi stressz, s hogy mindannyian ki vagyunk téve neki.

A kérdés az, hogyan győzzük le a feszültségeket. Tudjuk-e, hogyan bánjunk a nem megfelelő munkahelyi körülményekkel, a rossz munkaszervezéssel, a követelőző főnökkel, a pletykákkal, a saját bizonytalanságunkkal?

A munkahelyi követelmények várhatóan növekedni fognak. Mégsem a követelmények azok, amelyek megmérgezik a hangulatunkat, hanem az apró munkahelyi konfliktusok.

Ezek az apró konfliktusok a munkáról a személyes ügyekre terelik a figyelmet, ezzel rontva a munka hatékonyságát.

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka sokat lendíthet egy vállalt vagy vállalkozás eredményességén. A munkatársak szaktudása és felkészültsége az alap, de a hatékonyság megsokszorozódik, ha a munkavégzés egymást segítve, kreatív hangulatban történik. A jó csapatmunka elérésének a módszere a csapatépítő tréning, amely mérhetően emeli a munka hatékonyságát.

Töltsd ki az alábbi Kapcsolatfelvételi lapot, és munkatársunk néhány napon belül megoldási javaslattal fog keresni!

Ennek során:
 • Részletesen tájékoztat tréningajánlatunkról.
 • Segít eldönteni, melyik tréning felel meg leginkább igényeidnek.
 • Segítséget nyújt egy olyan oktatási program összeállításában, amely teljes körű fejlődési lehetőséget biztosít a résztvevők számára.
 • Megoldást javasol más témájú, más típusú tréningigényeidre is.
 • Különleges elképzeléseidre, projektjeidre, kérdéseidre egyeztetett időpontban személyesen is válaszol. Igény esetén az adott terület szakértőjéhez irányít.
 • Tájékoztatást nyújt az igénybe vehető kedvezményekről.

Fontos, hogy tudd: a kapcsolatfelvétel kötelezettség nélküli.

Kedvedre válogathatsz a professzionális alternatívák közül. Igényeidhez igazítjuk a tréningjeinket.

Csapatépítés: További információ a csapatépítő tréning lehetőségekről »

Csapatépítés, csapatépítő tréningek: További információ a csapatépítő tréning kínálatunkról »

Kapcsolatfelvételi lap
Csapatépítés, csapatépítő tréning igénylő cégA csapatépítő tréning kulcskérdései

Jelőld ki az általad igényelt kérdéseket!


Egyéb igény

(létszám, időtartam, ellátás, egyéb oktatási kérdések stb.)


Csapatépítés, csapatépítő tréning

Csapatban dolgozni jó - csapatépítés, csapatépítő tréning
Az absztrakt erőforrásoknak egyik része az emberi tőke, a (Human Capital). Régen attól féltek az emberek, hogy az egyre modernebb gépek megjelenésével az emberi munkaerő feleslegessé válik. Tanulmányainkból ismerjük, hogy az ipari forradalom idején az emberek tiltakozásul összetörték a gépeket, féltve a munkájukat. Ma már minden munkahelyi vezető tudja, hogy az intelligens gépek nagyon fontosak és nélkülözhetetlenek. Ugyanakkor az okos munkahelyi vezető azt is tudja, hogy munkatársainak tudása és tapasztalata, lelkesedése és elkötelezettsége, hűsége és teljesítménye nélkül nem lehet sikeres a munkája.

Csapatban dolgozni jó: csapatépítés, csapatépítő tréning »


A csapatépítés aranyszabályai
Mint minden projekt, vállalkozás esetén, a körülöttünk levő emberek kvalitása befolyásolja a végeredményt. Válaszd ki a csapat tagjait úgy, hogy jól kijöjjenek egymással, és legyen meg a csapatban egyfajta egyensúly, a különféle adottságú emberek között.

A csapatépítés aranyszabályai »


A csapatépítés csapdája
A csapatépítés célja, hogy valamilyen változás történjen. Az elvárások széles skálán mozognak, és nem is egyértelműek. A cégtulajdonos azt várja, hogy egy két-három napos tréning során a résztvevők képzettsége és motivációs szintje nőjön, lojalitásuk kiteljesedjen. A résztvevők azt várják, hogy szórakozzanak, kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat. A főnök elvárása a kemény munka, a résztvevőké a jól megérdemelt pihenés.

A csapatépítés csapdája »


Az állásinterjú
Sokat olvashatunk arról, hogyan is kell felkészülni egy állásinterjúra. Mármint a jelöltnek. Mit kell tenned neked, milyen taktikát kell választanod, aki mint a céged felelőse az asztal másik oldalán ülsz? Az alábbi cikk ehhez nyújt hasznos segítséget Joel Spolsky: The Guerrilla Guide to Interviewing című cikke felhasználásával.

Az állásinterjú »


Törvényszerű a munkahelyi konfliktus?
A státusokért folyó hatalmi harcok közepette előbb-utóbb törvényszerű a munkahelyi konfliktus. A helyzetet csak nehezíti, hogy a hatalom természetes velejárója a félelem, amely könnyen életünk részévé válhat.

Törvényszerű a munkahelyi konfliktus? »


A munkahelyi konfliktusok kezelése
A felmérések tanulsága szerint a munkavállalók kb. 3,5% tapasztalja munkahelyén, hogy azonos szinten álló kollégák által, ill. a munkahelyi vezetői részéről tudatos, szisztematikus, gyakori, hosszabb ideig tartó támadásoknak van kitéve. Mindannyian átéltünk már furcsa beszólásokat, arcátlan kéréseket, „ballábbalkelős” hangulatokat. Ezeket mindennapi kommunikációnkban, érzékenységünknek megfelelően kezeljük le és tudjuk viszonylag gyorsan magunk mögött. Amikor az amúgy is stresszes munkahelyi életben ezek a támadások megszaporodnak, és akár egyetlen munkatárs is azokat kirekesztésként és diszkriminációként éli meg, akkor már mobbingról beszélhetünk.

A munkahelyi konfliktusok kezelése »


A konfliktus és a csoport
A szervezeten belüli konfliktusra való reagálás esetén alapvetően három lehetőség létezik:
 • Figyelmen kívül hagyás;
 • A megoldás meghatározása;
 • A tagok megtalálják a saját megoldásukat.

A konfliktus és a csoport »


Munkahelyi terror
Nagyon sok munkahelyen tapasztalható, hogy rossz a munkahelyi légkör. Sokan betegállományba menekülnek, és nagy a munkahelyi fluktuáció. Gyakran a munkahelyi vezetők nem is gondolnak arra, hogy mennyibe is kerül mindez a munkavállalónak és a munkaadónak egyaránt.

Munkahelyi terror »


Sikeres vállalkozó, sikeres vállalkozás
A vállalkozók energikusak, hosszú távú célokat állítanak maguk elé. Kitartóak a problémamegoldásban, vállalják a felmerülő kockázatot, a személyes felelősséget, tanulnak hibáikból. Keresik és használják a piaci visszajelzéseket és erőforrásaikat. Önmagukkal is versenyben állnak, tudják, hogy a siker vagy a bukás elsősorban rajtuk múlik. A pénzt, az üzleti kapcsolatokban rejlő tőkét teljesítményük értékmérőjeként kezelik.

Sikeres vállalkozó, sikeres vállalkozás »


A sikeres nő
A sikeres nő - minden ellenkező híreszteléssel ellentétben - tényleg tehetséges valamiben. Sikereinek ez az alapja. Ehhez társul az a tulajdonsága, hogy fokozottak az önérvényesítési törekvései. A sikeres nő meg tud küzdeni a problémákkal, mert erre kialakult stratégiája van. Optimista és hisz magában. Szívesen kezdeményez, jól kommunikál. Jó az emberismerete, és bizalmat tud ébreszteni önmaga iránt. Határozott, céltudatos, kitartó. Szeretne elismert lenni, vágyik a csodálatra, tiszteletre, szeretetre. Nem áll meg a vágyakozásnál, hanem tesz is ezekért.

A sikeres nő »


A sikeres férfi
Ahhoz, hogy a belső énünket - akik valójában vagyunk - sikerre hangoljuk, tisztába kell lennünk önmagunkkal. Tudnunk kell az életünk legalapvetőbb kérdéseire a válaszokat. Tudnunk kell, hogy kik is vagyunk valójában, hogy honnan jöttünk és hová tartunk. A sikeres férfiak erre a három kérdésre tudják a választ, és ezért van erejük, ezért tudják megtenni azokat a dolgokat, amiket a sikertelenek nem tesznek meg soha. Senki nem álmodhat sikeres életről, ha nem tudja, hogy ki is valójában, ha nincs tisztában az eredetével, és ha fogalma sincs arról, hogy mi lesz a sorsa a halála után.

A sikeres férfi »


A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Egyéni tréningek » Csoportos tréningek »

Kiadványok »

Online Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás

Ajándékozás 10% engedménnyel

Képzések

Vidéki tréningek (Eger) » Vidéki tréningek (Kecskemét) »

Kihelyezett tréningek

Tesztek

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.