Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
„Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.”

(George Eliot)

Legyél Te is sikeres!

Karrier tervező tréning

Karrier tervező tréning„Mi leszel, ha nagy leszel?” – hangzott el a kérdés nem egyszer gyermekkorunkban. És akkor még tudtuk…

Aztán pályát, szakmát, foglalkozást kellett választani. Ha szerencsénk volt, akkor egyenes úton haladtunk a kitűzött célunk felé.

De a legtöbbször ez nem ilyen egyszerű. Kiválasztunk valamit, amihez vonzódunk, amiben jók vagyunk, keményen tanulunk, azután kilépünk a nagybetűs ÉLET-be, és azzal szembesülünk, hogy

 • nem kapunk munkát
 • megszűnőben van a szakterület, amire kiképződtünk
 • nem lehet megélni abból, amit választottunk
 • a valóság más, mint amit elképzeltünk, már nem szeretjük a munkánkat

Felvetődik a kérdés: merre induljunk tovább? Egyáltalán mire is vagyunk alkalmasak? Mi az a munka, amit szívesen végeznénk, de biztosak lehetünk abban, hogy 10 év múlva is lesz rá kereslet?

Mikor hasznos a karrier tervező tréning?

Ha úgy érzi:

 • Nem tudja pontosan, hogy milyen munkára alkalmas
 • Nem tudja, milyen szakma való önnek
 • Nem volt még lehetősége elhelyezkedni
 • Megrekedt a karrierje
 • Nem elégíti ki a munkája
 • Hónapok óta munkanélküli
 • Váltani akar, de nem tudja, hogy merre induljon
 • Ha a jelenlegi munkájával elégedetlen
 • Ha kérdései vannak önmagával és a munkájával kapcsolatban

A szüleink szeretettel, jóindulattal neveltek minket, s megtanították, hogy a munka mennyire fontos az életünkben. Azt már saját magunk tapasztaltuk meg, hogy amennyit keresünk, akkora életszínvonalat tudunk biztosítani saját magunknak és a családunknak. (Na jó, amíg a szüleink tudnak támogatni minket, addig kicsit magasabbat…)

De egyrészt nem mindenkit tudnak támogatni a szülők, másrészt egyszer illik és szükséges is teljesen a saját lábunkra állni.

Egyre több olyan munkahely van, ahol külföldi tulajdonos van, aki külföldi cégvezetőt alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a szüleinktől tanult munkahelyi viselkedési szabályok érvényüket veszítik, mert a más kultúra más munkahelyi légkört, elvárásokat és kommunikációt hoz magával, nekünk pedig alkalmazkodnunk kell ezekhez, ha meg akarjuk tartani a munkánkat, sőt lépegetni is szeretnénk a ranglétrán. Más az élet a munkahelyen, ha egy liberális holland, egy precíz német, egy merev svájci, vagy egy mindig mosolygó kínai, japán főnök ül az irodában.

A nagyobb, külföldi cégek esetében a munkavállalók nem rendelkeznek annyi befolyással, csoportösszetartással, hogy optimálisabb feltételeket vívjanak ki maguknak. De nem sokkal jobb a helyzet a magyar tulajdonosú cégnél munkát vállalók esetében sem, mert az egzisztenciális szorongás és az indulatok jelenléte egy munkahelyi csoportban törvényszerűen destrukciót eredményez.

A folyamatosan jelen lévő bizonytalanság (munkaadók kedvenc mondata: ha nem tetszik, nem kell itt dolgozni) megszűntetik az összetartó érzelmeket, a csoport kohéziót, és ez azt eredményezi, hogy mindenki rákényszerül, hogy elsősorban a saját érdekét nézze, és csak másodsorban gondoljon úgy magára, mint csapat tagra. S külön nehézsége a helyzetnek, hogy eközben a munkahely elvárja, hogy csapatjátékos legyél…

Férfi karrier, női karrier

A karrier követelmény a mai világban. Akár férfiról, akár nőről van szó. Sajnos azonban a karrier szó hordoz némi negatív értelmezést is. Miközben elvárás, hogy a nők és férfiak egyaránt valósítsák meg önmagukat, dolgozzanak egyformán keményen, keressenek egyformán sok pénzt, más-más megítélés alá esik, amikor ezt meg is teszik.

 • A férfi karrier megítélése

  A férfi karrier megítéléseA férfiak már a pólyában kezdik tanulni, hogy erősnek, okosnak, problémamegoldónak kell lenni. Férfiasan viselni a külvilág megpróbáltatásait, s nem nyafogni, nem sírni, nem érezni…

  Tény, hogy a karrier építéséhez szükség van kitartásra, keménységre, józan észre, előre gondolkodásra, s gyakran arra, hogy a logikus gondolkodást az érzelmi gondolkodás elé helyezzék.

  Amikor egy férfi karriert épít, mindenki természetesnek találja, hogy munkaidő után is bent marad a munkahelyén, hogy napi 12-14 órát dolgozik, hogy jó, ha fürdetésre hazaér, és lehetőleg hétvégén is olyan programok legyenek, amelyek az ő kikapcsolódását, vagy kapcsolat építését szolgálják. Ha nincs párkapcsolata, akkor nem vele van a baj, hiszen ő jó parti, csak nem talál olyan nőt, aki megfelelően tudja őt értékelni. A férfiak többsége úgy véli, hogy az azonos iskolai végzettségű, azonos beosztású női kollégák az ő területüket akarják elhódítani, illetve ki akarják túrni az őket megillető helyekről.

  A férfiaknak viszont sok esetben már az iskola választásnál a karrier jár az eszükben, s ezt tervezik akkor is, amikor munkahelyet pályáznak. Az ő számukra az első pillanattól kezdve fontos, hogy van-e előmeneteli lehetőség egy munkahelyen. Számolnak, terveznek, és tudatosabban építkeznek karrier tekintetében is.

 • A női karrier megítélése

  A női karrier megítéléseHa egy hölgy karriert épít, akkor mindenki egy kemény, mosolytalan, vagy ami még rosszabb egy műmosolyt hordozó kosztümös nőt képzel el, elegáns laptop táskával, fülére nőtt mobiltelefonnal. Azt tartják róla, hogy eredményesen eltakarja az érzelmeit, kőkeményen, éles logikával tárgyal, józanul, érzelgősség nélkül gondolkodik, határozott, és soha nem hibázik, vagy legalábbis sosem vallja be, ha mégis elront valamit.

  A közvélemény szerint a karriert építő nő ne vállaljon gyereket, mert csak magára hagyja, háttérbe szorítja, mással nevelteti fel, ahogyan a főzést, lakástakarítást, nagymosást is mással végezteti el. Ha ez hölgy karriert épít, rögtön feltételezik, hogy boldogtalan a párkapcsolata, és a munkájába menekül. Ha nincs párkapcsolata, akkor összesúgnak a háta mögött, hogy azért nincs férfi az életében, mert egyetlen férfit sem tud megtartani. Nőietlen egyéniségnek tartják, s annál inkább sajnálatos, mert a karriert építő nők 90%-ban nem ilyenek.

Mi történik a karrier tervező tréningen?

0. lépés – a jelentkezést követően elküldjük azokat a teszteket, amelyeket kitöltve kérünk visszaküldeni, így minden résztvevőnél fogjuk tudni, hogy milyen munkákra a legalkalmasabb, milyen munkák illenek a személyiségéhez, melyek azok a tevékenységek, amelyekben a legsikeresebb lehet.

A karrier tervező tréning témakörei

 1. Bemutatkozás, ismerkedés, első benyomás
 2. A személyes képességek és a családi erőforrások összhangba hozása – adottságok, képességek, készségek, eddig megszerzett gyakorlat, kapcsolatrendszer, anyagi támogatás lehetőségei
 3. A környezet által kínált lehetőségek – a hazai és külföldi gazdasági lehetőségek és korlátok feltérképezése
 4. Szándékok, vágyak, álmok, célok – objektivitás, motiváció, képzelőerő, sikerek és kudarcok, pozitív élmények
 5. Egyéni karrier terv elkészítése – reális célkitűzés, konkrét lépések megtervezése, szükséges eszközrendszer összegyűjtése, időterv elkészítése

A karrier tervező tréning egyénre szabott, a mérhető tulajdonságok, képességek és lehetőségek alapján készül, folyamatosan szem előtt tartva a személy álmait, vágyait, összhangba hozva ezeket a reális lehetőségekkel.

Azokat várjuk a karrier tervező tréningen, akik bizonytalanok abban, hogy a személyiség jegyeik alapján milyen munkák végzésére alkalmasak, vagy megrekedt a karrierjük, lehet, hogy kiábrándultak a most végzett munkájukból, vagy még nem sikerült elhelyezkedniük.

Jelentkezésed elfogadása után, az enail címedre a tesztek anyagát megküldjük.

Biztosítunk minden Kedves Résztvevőt, hogy az egyedi igényeit az adott lehetőségeken belül messzemenően figyelembe vesszük.

Rendezvénynaptár:


Legyél Te is sikeres
Jelentkezz karrier tervező tréningre!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Amennyiben esetleg még nem vettél részt ilyen módszerekkel vezetett tréningeken, és egyelőre nem látod tisztán, miként lenne ez hasznos a számodra, kérjük oszd meg velünk kétségeidet, és ha lehetséges, közösen megtaláljuk a Neked megfelelő megoldást.

További információ
Kérdez tőlünk!Kérdésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió tréning kínálata

Egyéni tréningek » Csoportos tréningek »

Kiadványok »

Online Skype™-os Pszichológiai Tanácsadás

Ajándékozás 10% engedménnyel

Képzések

Vidéki tréningek (Eger) » Vidéki tréningek (Kecskemét) »

Kihelyezett tréningek

Tesztek

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.