Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés szexuális problémák nőknél

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknélA szexuális problémák meggátolják az egyént vagy a párt abban, hogy a kielégülés érzését átélhesse. A szexuális diszfunkciók a nők 43, a férfiak 31%-át érintik. A szexuális problémáknak egyaránt lehetnek fizikai és lelki okai is. A leggyakoribb fizikai okok: magas vérnyomás, pajzsmirigybetegség, cukorbetegség, magas koleszterin szint, depresszió.

A nők számára a szexualitás akkor kezdett igazi örömforrássá válni, amikor feltalálták a biztonságos fogamzásgátlást. A nők felszabadultak a saját félelmeik és gátlásaik alól, és rájöttek, hogy ők is szeretnék az orgazmust megélni.

Ennek ellenére nagyon sok nő panaszkodik arról, hogy nem kapja meg a párjától azt a figyelmet, ami szükséges volna a kielégítő szexuális élethez. A női szexuális zavarok okai általában a pszichoszexuális fejlődésben, vagy a mindennapi stressz tényezőkben keresendők. A szexualitással kapcsolatban megtanult negatív attitűdök nagymértékben korlátozzák a női felszabadult szexualitást. S amit szinte abszolút tabunak tekintünk: a nők igen nagy százaléka a felnövekedése során átesett valamilyen szexuális abúzuson (zaklatáson).

A női szexualitás pszichés háttere

A női szexualitás pszichés háttereA szexuális problémák még mindig tabu témának számítanak, lassan tudatosulnak, hiszen a nők többnyire elnézőek, és magukban keresik a hibát. Csak hosszú évek kielégületlensége után merik kimondani, hogy nincs minden rendben az ágyban. Lehet, hogy fájdalmas a behatolás, kevés a ráhangolódás, vagy túl gyors és önző a férfi.

A női szexualitás nagyon összetett folyamat, gyakran elég egy vita vagy veszekedés, és a nő vágya elszáll. A nő a leggyakrabban érzelmi okból tagadja meg a szeretkezést, közismert a banális fejfájás, aminek a hátterében mindig valami szorongás, depresszív hangulat, kellemetlen nappali vagy éjszakai élmény áll.

 • Csökkent nemi vágy

  Ez jelenthet csökkent szexuális érdeklődést, de a nemi vágy teljes hiányát is jelentheti, illetve érdektelenséget a szexualitás iránt.Ez jelenthet csökkent szexuális érdeklődést, de a nemi vágy teljes hiányát is jelentheti, illetve érdektelenséget a szexualitás iránt. Mivel az illető nem vágyakozik a szexre, nem is kerül izgalmi állapotba.

  Okozhatja hormonális változás, depresszió, terhesség, fáradtság, kimerültség, stressz, vagy az unalmas, egyhangú nemi élet.

  A munkahelyi gondok, a családi élet nehézségei, vagy egyéb okok is csökkentik a nemi vágyat.

 • Hüvelyi szárazság, az izgalmi állapot elérésére való képtelenség

  Hüvelyi szárazság, az izgalmi állapot elérésére való képtelenségVannak nők, akik egyáltalán nem tudnak az aktus alatt izgalmi állapotba kerülni. Ez az állapot gyakran együtt jár a hüvelyi szárazsággal. Felléphet akkor, amikor valaki túl sokat aggódik, túlterhelt, vagy nem izgatták elég sokáig.

  Változó korban az ösztrogén hiányában is fellép a hüvelyi szárazság, a hüvely elveszíti a rugalmasságát, érzékennyé válik, és fájdalmas lehet a nemi élet.

  Ha lelki problémák is társulnak panaszokhoz, és a szorongást nem tudja megosztani vagy feloldani, csak pszichológus segíthet.

 • Orgazmushiány (anorgasmia)

  Orgazmushiány (anorgasmia)A nő nem éri el a kielégültség állapotát. Az orgazmushiány oka lehet a nemi vágy hiánya, a nemi vágy elfojtása, vagy a gyakorlatlanság.

  A lelki tényezők közül meg kell említeni a bűntudatot, veszekedést, aggodalmaskodást, az esetleges múltbéli szexuális traumát, vagy nemi erőszakot.

  Ha az ingerlés nem hatékony, akkor sem jön létre orgazmus. De megakadályozhatják bizonyos gyógyszerek, és krónikus betegségek is.

 • Fájdalmas közösülés, vaginizmus

  Fájdalmas közösülés, vaginizmusOkai között szerepelhet: petefészekciszta, hegesedés, nemi betegség, endometriosis, hüvelyszárazság.

  Vaginizmusnak nevezzük a hüvelybemenetet körülölelő izomcsoport fájdalmát. Ennek oka a félelem a behatolástól, a behatolás okozta fájdalomtól, főleg, ha előzőleg volt már fájdalommal járó közösülési élménye. Ilyenkor a fájdalomtól való félelem hatására olyan görcsösen húzódnak össze a hüvely körüli izmok, hogy lehetetlenné válik a behatolás. Ha a hüvelybemenetnél jelentkezik a fájdalom, akkor gombás, bakteriális, vagy herpesz vírus fertőzésre, de okozhatja óvszerre kialakuló allergia is.

 • Túlzott szexuális vágy (nimfománia)

  Túlzott szexuális vágy (nimfománia)Az ebben szenvedő nő egész nap izgalmi állapotban van, kényszeresen vágyik a szexre. Ez akár a mindennapi tevékenységeiben is zavart okozhat. A nimfománia oka általában a gyermekkori szeretethiány.

  A hiperszexualitás, más néven erotománia vagy nimfománia nem más, mint egyfajta viselkedési zavar, kényszerbetegség. Olyan állapot, mikor valaki nem tud ellenállni egy belső kényszernek, annak ellenére, hogy az veszélyes lehet saját magára vagy másokra. Az erotománia esetében ez azt jelenti, hogy a normális körülmények között élvezetes aktus extrémitásba torkollik.

 • Frigiditás

  FrigiditásAz igazi és teljes frigiditás igen ritka, gyakran ide sorolják a nemi vágy csökkenését vagy az orgazmus hiányt is. Természetes jelenség, hogy a nők szexuális vágya ingadozik. A vágy erősségét befolyásolják a hormonális tényezők, a hangulati ingadozások.

  Akkor beszélünk kóros állapotról, ha a szexuális vágy állandóan vagy ismételten hiányzik, és ezt közömbösség, visszautasítás vagy viszolygás, undor kíséri.

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél

Megszűntetjük pszichés eredetű szexuális problémáidat!

Megszűntetjük pszichés eredetű szexuális problémáidat!„A nő bonyolult szerkezet” – szokták mondani, a női szexualitás pedig nagyon összetett folyamat. A szex a legtöbb családban még mindig tabu téma, ezért nem kis feladat megtanulni, hogyan is lehet igazán jó, örömteli a szexuális életed.

Ezt a tanulási folyamatot segítjük Stúdiónkban. Tapasztalataink szerint a hozzánk érkező hölgyek csak nehezen beszélnek a szexuális problémáikról. A legtöbben már beletörődtek abba, hogy sosem volt orgazmusuk, hogy a párjuk „célra törő” típus, és nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve beszélnek a gondjaikról.

Pedig semmi ok, hogy bárki kellemetlenül érezze magát, egészen egyszerű dolgok történnek a Stúdiónkban. Négyszemközti beszélgetés keretében kikérdezzük a hozzánk érkezőt a jelenlegi problémájáról, annak kialakulásáról, előzményeiről, s arról is, hogy milyen megoldásokat próbált ki eddig, s milyen eredménnyel. A problémafeltáró beszélgetés után elkezdődik a közös munka, hiszen van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

A tapasztalat azonban valóban azt mutatja, hogy egyedül nem megy a problémák megoldása. Kérd a segítségünket! Neked az a dolgod, hogy kitárulkozz, nekünk az, hogy megszűntessük a pszichés eredetű szexuális problémáidat.

Cselekedj, mert a szándék kevés a sikerhez!

Jó szexet akarok!
Jelentkezz egyéni szexuális tanácsadásra!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés

A pszichés eredetű korai magömlés kezeléseA korai magömlés leggyakoribb oka egyértelműen pszichés. Gyakran fordul elő serdülőknél, akik a helytelen szexuális nevelés következtében úgy érzik, hogy valami bűnt követnek el, amikor maszturbálnak, és a bűntudatuk miatt mihamarabb túl akarnak lenni a kielégülésen. Tovább viszik aztán a szexuális problémát a fiatal felnőttkorukra, amikor a tapasztalatlanság, a nemi betegségektől való félelem, vagy a partner teherbe esésétől való aggódás idegesíti őket.

Tapasztalataink szerint az urológustól hozzánk érkező, vagy a korai magömléssel közvetlenül minket kereső férfiak nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve érkeznek.

Pedig van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok

Pszichés eredetű merevedési zavarokA tisztán lelki eredetű merevedési zavarra az jellemző, hogy szituáció, és/vagy partnerfüggő, tehát más nővel való együttlétkor nem jelentkezik. Rendkívül gyakori, hogy a merevedés kezdetben létrejön, és akkor szűnik meg - félve a kudarctól - amikor a hímvesszőt be akarják vezetni a hüvelybe. Mindenképpen lelki eredetű zavarra kell gondolni, ha vannak reggeli spontán merevedések, illetve akkor, ha önkielégítéskor van merevedés.

Minden férfival (mint ahogyan minden nővel is) előfordul, hogy nincs a topon, s szeretkezés közben ellanyhul az érdeklődése. A férfiak hátrányos helyzete, hogy ez azonnal meglátszik, illetve érzékelhető. Ez zavarba hozhatja a férfit, megszégyenülve érzi magát, s gyakran a női partner rosszul is reagálja le a helyzetet.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák

Pszichés eredetű merevedési zavarokA férfi vágyának csökkenését – bármily hihetetlen is -, a leggyakrabban a női partner viselkedésre, reakciója okozza. Mindenkinek érdemes tudni, hogy a férfi a szexualitásában a legsebezhetőbb. Ha a férfias teljesítményében leszólják, az kihat az egész életére, a mindenkori teljesítményére. Hiszen a férfiak a teljesítményen keresztül mérnek mindent, Aki teljesíteni tud, aki helytáll, az a férfi – így gondolkodnak. Akarva – akaratlanul, de állandóan összehasonlítják önmagukat másokkal. Könnyen ördögi körbe kerülnek, ha úgy érzik, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknélA szexuális problémák még mindig tabu témának számítanak, lassan tudatosulnak, hiszen a nők többnyire elnézőek, és magukban keresik a hibát. Csak hosszú évek kielégületlensége után merik kimondani, hogy nincs minden rendben az ágyban. Lehet, hogy fájdalmas a behatolás, kevés a ráhangolódás, vagy túl gyors és önző a férfi.

A női szexualitás nagyon összetett folyamat, gyakran elég egy vita vagy veszekedés, és a nő vágya elszáll. A nő a leggyakrabban érzelmi okból tagadja meg a szeretkezést, közismert a banális fejfájás, aminek a hátterében mindig valami szorongás, depresszív hangulat, kellemetlen nappali vagy éjszakai élmény áll.

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem

A szerelem és a szexuális vágy különbségeMeg kell tudni különböztetni a szexuális vágyat a szerelemtől. A nemi vágy, a megkívánás kielégítése esetében a partner személyisége másodlagos, a lelki tulajdonságai nem sokat számítanak, szerelem esetén viszont a partner egyénisége és kizárólagossága a legfontosabb. Ezért élik meg a megcsalt személyek azt, hogy a párjuk részéről elmúlt a szerelem. S ha a „megcsaló” partner valamilyen módon bizonyítani tudja, hogy csak a nemi vágyát elégítette ki, érzések nem játszottak szerepet a megcsalásban, akkor a párkapcsolat egyensúlya könnyen helyre billen.

Sokan még ma is azt gondolják, hogy a szerelem csak illúzió. A romantikus szerelem valóban az, mert a romantikus szerelem a bennünk élő partnerideál képét és viselkedését vetíti ki valakire a környezetünkből. A romantikus szerelem hangulatos és túlzott reményeket kelt bennünk, így elkerülhetetlenül csalódással végződik.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése

A szexualitás, mint tanulási folyamatA pszichoszexuális fejlődés a csecsemőkorban kezdődik, és végig kíséri az egész életünket. Elválaszthatatlan kölcsönhatásban van a személyiségünkkel. (Már megint visszaköszön a személyiségfejlesztés fontossága.)

A férfi és a nő egyaránt szeretne kielégítő szexuális életet élni. Mindketten azt akarják, hogy önmaguk és párjuk is kielégüléshez jusson. Ehhez a helyes nemiszerep-viselkedés elsajátítása szükséges.

Az érett szexualitás tanulással sajátítható el.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség

Szexualitás és lelki egészségSzex – egy szó, melyre mindenki felkapja a fejét.

Szex –egy szó, amely mindenkiből kivált valamilyen érzelmi választ. Hogy kiből milyent? Ez függ a neveltetésünktől, és az eddigi életünkben megélt élményeinktől.

Szex – „nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ember által átélhető legmagasabb szintű örömélményt nyújthatja.”

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben

Tévhitek a szexbenA szexualitás körül nagyon sok vélemény, tanítás, és információ kering. Ha valamit gyakran hallunk, vagy sokfelől halljuk ugyanazt az információt, akkor hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül elhinni. A szexuális életünkre is igaz, hogy jobbá tehetjük, ha megértjük az ágyban történő viselkedésünk mozgatórugóit, és ugyanennyi figyelmet szentelünk a párunk viselkedésének megértő elfogadására is. A teljesség igénye nélkül vizsgáljunk meg néhány tévhitet.

Ha úgy érzed, hogy feszültséget okoz benned vagy a párodban a szexuális életetek gyakorisága, ha nem tudod, mikor is tudnál időt szakítani a szexre, ha diszharmónia van köztetek szexuális téren, ha sok benned a gátlás, ha a lelked legmélyén helytelen, gusztustalan, „bűnös” élvezetnek tartod a szexuális aktust, akkor gyere és kérj segítséget! Hogy neked se kelljen lemondani erről a csodálatos örömforrásról!

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.