Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál 3.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémákA legtöbb emberben az a téves elképzelés él, hogy a férfiak szinte bárki iránt tudnak nemi vágyat érezni, és érzések nélküli szexre is bármikor képesek.

Nagyon sok férfi esetében megfigyelhető, hogy amikor „van kivel, van mivel és van hol” szerelmeskedni, akkor fellép a vágy hiánya. Ebben az esetben a férfi erekciója létrejön, tehát nem impotens, csak nem érez vágyat, késztetést a szexre.

Férfi szexuális probléma: a vágy hiánya

A szexuális vágy zavara olyankor alakul ki, amikor már a férfi egy ideig normális szexuális életet élt. Kialakulásának oka lehet vírus általi megbetegedés, hormon zavar, vesebetegség, ám az igazi problémát többnyire a partner, illetve a stressz, a rossz körülmények, az alkoholista, vagy más szenvedélytől terhelt életvitel, a családi problémák okozzák.

Férfi szexuális probléma: a vágy hiányaA férfi vágyának csökkenését – bármily hihetetlen is -, a leggyakrabban a női partner viselkedésre, reakciója okozza. Mindenkinek érdemes tudni, hogy a férfi a szexualitásában a legsebezhetőbb. Ha a férfias teljesítményében leszólják, az kihat az egész életére, a mindenkori teljesítményére. Hiszen a férfiak a teljesítményen keresztül mérnek mindent, Aki teljesíteni tud, aki helytáll, az a férfi – így gondolkodnak. Akarva – akaratlanul, de állandóan összehasonlítják önmagukat másokkal. Könnyen ördögi körbe kerülnek, ha úgy érzik, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak.

Számtalan olyan esettel találkoztam, ahol a nő egy-egy akadozó teljesítmény hatására lekicsinylően, durván, vagy csalódottan reagált, minek következtében a férfi szégyenkezve gondolt „saját kudarcára”. Az ördögi kör ott zárul be, amikor a férfi nagy igyekezettel akarja kiköszörülni a csorbát, de a teljesítmény kényszeres hajszolása szinte biztos kudarcot jelent. Tudjuk, hogy a szexualitás egyfajta teljesítmény is, de még inkább az egyik legintimebb élményünk, amelynek szépségére, örömeire mindkét partnernek vigyáznia kell.

Rendkívül fontos, hogy amikor a páros észreveszi, hogy negatív szexuális légkör alakult ki, minél előbb beszéljenek a problémáról, és ha nem sikerül négyszemközt feloldani ezeket, akkor kérjenek segítséget.Amikor egy nő szándékosan vagy akaratlanul megbántja a partnerét, akkor a férfiben egyfajta ellenszenv alakul ki, amelyet lehet, hogy fel sem ismer, de az biztos, hogy nem szívesen beszél róla. Különösen igaz ez akkor, ha a nő a szexuális életükkel kapcsolatban elutasító (inkább ne is próbálkozzunk, mostantól a szexmentes életet választom), hibáztató (te úgyis csak Mancikát kívánod igazán), durva (ne bénázz már!) módon tesz szemrehányásokat. Más módon is kioltható a férfi vágya: a depressziós nő a szexuális étvágytalanságával, a túl passzív nő a rutinszerűséggel, a büntető típus a szex büntető és jutalmazó eszközzé tételével teszi lehetetlenné, hogy férfi partnere vágyakkal telve közeledjen hozzá.

Rendkívül fontos, hogy amikor a páros észreveszi, hogy negatív szexuális légkör alakult ki, minél előbb beszéljenek a problémáról, és ha nem sikerül négyszemközt feloldani ezeket, akkor kérjenek segítséget, hiszen ha a vágytalanság tartóssá válik, igen hamar kialakul a merevedési zavar. Az ilyen megoldatlan helyzetek következménye, hogy a férfi egyszer csak arra döbben rá, hogy más nők iránt képes vágyat érezni, s előbb-utóbb ki is próbálja, hogy egy másik nő iránt érzett vágya valódi-e? És arra szokott rádöbbeni, hogy a szex mindenki mással működik, csak a kritizáló feleséggel, barátnővel nem.

Ha a férfi nagyon szerelmes a párjába, de a szex terén lebecsülést kap, miközben minden újabb próbálkozása újabb kudarcot okoz, egy idő után a férfi eljuthat a szexről való teljes lemondásig.

Egyéb férfi szexuális problémák

 • A méret probléma

  A méret problémaA férfiak azt hiszik, hogy a hímvesszőjük mérete alapján rangsorolják őket. Pedig uraim, a szerelem nem lóvásár, ahol bizonyos testrészek megvizsgálása után döntés születik: ez jöhet, attól meg Isten ments.

  Természetesen nem szabad csodálkozni, hogy a férfiak oly nagy fontosságot tulajdonítanak a méreteknek, hiszen már az őskori szobroknál is megtalálhatók a hatalmas, merevedő hímvesszővel ábrázolt férfialakok. A régészek ithifallikusnak nevezik ezeket a szobrokat.

 • A célra törés

  Az orgazmus kötelezettségBármilyen profi és izgató csípőmozdulatokra képes egy férfi, ha hiányoznak a szükséges erotikus ismeretei, sosem válik kívánatos szexpartnerré. Mindig ő marad a beteljesületlen ígéret, mert aki nem ismeri a női test erotikus térképét, az ritkán képes extázisig hevíteni a szexuális aktust.

  A tapasztalat szerint a szexuális iskolázottság sokszor nem teszi lehetővé a partner kielégítését, sokszor a partnerek minimális szexuális anatómiai ismeretekkel sem rendelkeznek.

 • Az orgazmus kötelezettség

  Az orgazmus kötelezettségTermészetesen a szexuális együttlét célja a kielégülés. Az orgazmus hajszolása azonban olyan terhet rak mindkét félre, amely inkább akadályozza, mintsem sikerre viszi az orgazmus bekövetkeztét. Az orgazmus a sikeres, izgató erotikus játékok örömteli végkifejlete. Csodálatos élmény, amit nem szabad mindenáron erőltetni. A legtöbb férfi attól érzi magát férfinak, hogy megélte-e a párja az orgazmust, és annál férfiasabbnak érzi magát, minél több orgazmust „csinál” a párjának. Ha ezt felszabadultan, élvezettel, örömmel és szeretettel teszi, akkor az maga a mennybe repítő, tökéletes szexuális élmény. Vannak férfiak azonban, akik mindenáron erőltetik az orgazmus elérését, s ezzel saját magukat kudarcossá, a párjukat gátlásossá teszik. Ha az együttlétet orgazmus nélkül is sikeres, örömöt okozó, feszültséget oldó alkalomnak tekintik, akkor az orgazmus a feszültség nélküli légkörben könnyen bekövetkezik.

Megszűntetjük pszichés eredetű szexuális problémáidat!

Megszűntetjük pszichés eredetű szexuális problémáidat!Bárkinek az életében előfordulhat bármilyen szexuális probléma. Senkinek nincs védőoltása ellene. A kielégítő, jó szex azonban tanulható, a szexuális kultúra fejleszthető.

Ezt a tanulási folyamatot segítjük Stúdiónkban. Tapasztalataink szerint az urológustól hozzánk érkező, vagy a korai magömléssel közvetlenül minket kereső férfiak nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve érkeznek.

Pedig semmi ok, hogy bárki kellemetlenül érezze magát, egészen egyszerű dolgok történnek a Stúdiónkban. Négyszemközti beszélgetés keretében kikérdezzük a hozzánk érkezőt a jelenlegi problémájáról, annak kialakulásáról, előzményeiről, s arról is, hogy milyen megoldásokat próbált ki eddig, s milyen eredménnyel. A problémafeltáró beszélgetés után elkezdődik a közös munka, hiszen van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

A tapasztalat valóban azt mutatja, hogy egyedül nem megy. Kérd a segítségünket! Neked az a dolgod, hogy kitárulkozz, nekünk az, hogy megszűntessük a pszichés eredetű szexuális problémáidat.

Cselekedj, mert a szándék kevés a sikerhez!

Jó szexet akarok!
Jelentkezz egyéni szexuális tanácsadásra!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés

A pszichés eredetű korai magömlés kezeléseA korai magömlés leggyakoribb oka egyértelműen pszichés. Gyakran fordul elő serdülőknél, akik a helytelen szexuális nevelés következtében úgy érzik, hogy valami bűnt követnek el, amikor maszturbálnak, és a bűntudatuk miatt mihamarabb túl akarnak lenni a kielégülésen. Tovább viszik aztán a szexuális problémát a fiatal felnőttkorukra, amikor a tapasztalatlanság, a nemi betegségektől való félelem, vagy a partner teherbe esésétől való aggódás idegesíti őket.

Tapasztalataink szerint az urológustól hozzánk érkező, vagy a korai magömléssel közvetlenül minket kereső férfiak nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve érkeznek.

Pedig van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok

Pszichés eredetű merevedési zavarokA tisztán lelki eredetű merevedési zavarra az jellemző, hogy szituáció, és/vagy partnerfüggő, tehát más nővel való együttlétkor nem jelentkezik. Rendkívül gyakori, hogy a merevedés kezdetben létrejön, és akkor szűnik meg - félve a kudarctól - amikor a hímvesszőt be akarják vezetni a hüvelybe. Mindenképpen lelki eredetű zavarra kell gondolni, ha vannak reggeli spontán merevedések, illetve akkor, ha önkielégítéskor van merevedés.

Minden férfival (mint ahogyan minden nővel is) előfordul, hogy nincs a topon, s szeretkezés közben ellanyhul az érdeklődése. A férfiak hátrányos helyzete, hogy ez azonnal meglátszik, illetve érzékelhető. Ez zavarba hozhatja a férfit, megszégyenülve érzi magát, s gyakran a női partner rosszul is reagálja le a helyzetet.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák

Pszichés eredetű merevedési zavarokA férfi vágyának csökkenését – bármily hihetetlen is -, a leggyakrabban a női partner viselkedésre, reakciója okozza. Mindenkinek érdemes tudni, hogy a férfi a szexualitásában a legsebezhetőbb. Ha a férfias teljesítményében leszólják, az kihat az egész életére, a mindenkori teljesítményére. Hiszen a férfiak a teljesítményen keresztül mérnek mindent, Aki teljesíteni tud, aki helytáll, az a férfi – így gondolkodnak. Akarva – akaratlanul, de állandóan összehasonlítják önmagukat másokkal. Könnyen ördögi körbe kerülnek, ha úgy érzik, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknélA szexuális problémák még mindig tabu témának számítanak, lassan tudatosulnak, hiszen a nők többnyire elnézőek, és magukban keresik a hibát. Csak hosszú évek kielégületlensége után merik kimondani, hogy nincs minden rendben az ágyban. Lehet, hogy fájdalmas a behatolás, kevés a ráhangolódás, vagy túl gyors és önző a férfi.

A női szexualitás nagyon összetett folyamat, gyakran elég egy vita vagy veszekedés, és a nő vágya elszáll. A nő a leggyakrabban érzelmi okból tagadja meg a szeretkezést, közismert a banális fejfájás, aminek a hátterében mindig valami szorongás, depresszív hangulat, kellemetlen nappali vagy éjszakai élmény áll.

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem

A szerelem és a szexuális vágy különbségeMeg kell tudni különböztetni a szexuális vágyat a szerelemtől. A nemi vágy, a megkívánás kielégítése esetében a partner személyisége másodlagos, a lelki tulajdonságai nem sokat számítanak, szerelem esetén viszont a partner egyénisége és kizárólagossága a legfontosabb. Ezért élik meg a megcsalt személyek azt, hogy a párjuk részéről elmúlt a szerelem. S ha a „megcsaló” partner valamilyen módon bizonyítani tudja, hogy csak a nemi vágyát elégítette ki, érzések nem játszottak szerepet a megcsalásban, akkor a párkapcsolat egyensúlya könnyen helyre billen.

Sokan még ma is azt gondolják, hogy a szerelem csak illúzió. A romantikus szerelem valóban az, mert a romantikus szerelem a bennünk élő partnerideál képét és viselkedését vetíti ki valakire a környezetünkből. A romantikus szerelem hangulatos és túlzott reményeket kelt bennünk, így elkerülhetetlenül csalódással végződik.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése

A szexualitás, mint tanulási folyamatA pszichoszexuális fejlődés a csecsemőkorban kezdődik, és végig kíséri az egész életünket. Elválaszthatatlan kölcsönhatásban van a személyiségünkkel. (Már megint visszaköszön a személyiségfejlesztés fontossága.)

A férfi és a nő egyaránt szeretne kielégítő szexuális életet élni. Mindketten azt akarják, hogy önmaguk és párjuk is kielégüléshez jusson. Ehhez a helyes nemiszerep-viselkedés elsajátítása szükséges.

Az érett szexualitás tanulással sajátítható el.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség

Szexualitás és lelki egészségSzex – egy szó, melyre mindenki felkapja a fejét.

Szex –egy szó, amely mindenkiből kivált valamilyen érzelmi választ. Hogy kiből milyent? Ez függ a neveltetésünktől, és az eddigi életünkben megélt élményeinktől.

Szex – „nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ember által átélhető legmagasabb szintű örömélményt nyújthatja.”

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben

Tévhitek a szexbenA szexualitás körül nagyon sok vélemény, tanítás, és információ kering. Ha valamit gyakran hallunk, vagy sokfelől halljuk ugyanazt az információt, akkor hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül elhinni. A szexuális életünkre is igaz, hogy jobbá tehetjük, ha megértjük az ágyban történő viselkedésünk mozgatórugóit, és ugyanennyi figyelmet szentelünk a párunk viselkedésének megértő elfogadására is. A teljesség igénye nélkül vizsgáljunk meg néhány tévhitet.

Ha úgy érzed, hogy feszültséget okoz benned vagy a párodban a szexuális életetek gyakorisága, ha nem tudod, mikor is tudnál időt szakítani a szexre, ha diszharmónia van köztetek szexuális téren, ha sok benned a gátlás, ha a lelked legmélyén helytelen, gusztustalan, „bűnös” élvezetnek tartod a szexuális aktust, akkor gyere és kérj segítséget! Hogy neked se kelljen lemondani erről a csodálatos örömforrásról!

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.