Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál 1.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknálAmi elromolhat, az el is romlik, amit nem használnak, az berozsdásodik – tartja a mondás. A férfiak több, mint 70%-a küzd valamilyen szexuális zavarral. A legtöbben a korai ejakulációtól szenvednek, körülbelül 40%. Közel 15% azoknak a száma, akik az úgynevezett hypoaktív szexuális zavarral (vágy hiánya, csökkent érdeklődés a szex iránt) küszködnek. A gátolt férfi orgazmus előfordulási gyakorisága 1-3 %. Ezért aztán a férfiak egy része inkább lemond a szexről, csak ne kelljen foglalkoznia a szexuális problémákkal.

Szexuális zavarról akkor beszélünk, ha az adott probléma legalább egy éve fennáll. Az azonban nagyon biztató, hogy a legtöbb szexuális probléma vagy orvosilag, vagy pszichésen, vagy mindkét formát vegyítve – de gyógyítható!

Leggyakoribb férfi szexuális probléma a korai magömlés

Korai magömlésA férfiak esetében az orgazmust az ondó kilövellése, a magömlés kíséri. Ez úgy történik, hogy a prosztata és az ondóhólyagok összehúzódnak, és az ondó a húgycsőbe kerül. Korai magömlésről akkor beszélünk, amikor a férfi nem tudja tartani az orgazmus kontrollját, és a magömlés a hüvelybe történő behatolás előtt, illetve a nő orgazmusának bekövetkezte előtt megtörténik.

A korai magömlés okai a leggyakrabban pszichések, azaz központi idegrendszer eredetűek, de előfordulnak gyulladásos okok is. Az agyi szabályozást befolyásolják a lelki és a hormonális hatások. A magömlés agyi szabályozás alatt álló reflex, és, mint minden életfunkciót, ezt is meg kell tanulni szabályozni. Ez a tanulási folyamat, ez a reflex, a serdülőkori maszturbálás során alakul ki.

A férfi magömlése a makk mechanikus ingerlésének hatására következik be. S ez bekövetkezhet részleges merevedés vagy a merevedés teljes hiányában is.

A korai magömlés leggyakoribb oka egyértelműen pszichés. Gyakran fordul elő serdülőknél, akik a helytelen szexuális nevelés következtében úgy érzik, hogy valami bűnt követnek el, amikor maszturbálnak, és a bűntudatuk miatt mihamarabb túl akarnak lenni a kielégülésen. Tovább viszik aztán a szexuális problémát a fiatal felnőttkorukra, amikor a tapasztalatlanság, a nemi betegségektől való félelem, vagy a partner teherbe esésétől való aggódás idegesíti őket.

A pszichés eredetű korai magömlés kezelése

A pszichés eredetű korai magömlés kezeléseA korai magömlés kezelése a leggyorsabban egy megértő és segítőkész szexuális partner segítségével történhet.

A kezelés első állomása a pszichológiai rendelő, ahol feltárjuk a korai magömlés kialakulásának pszichés okait, melyek legtöbbször szorongásos okok. Utána elmagyarázzuk a korai ejakuláció mechanizmusát, és a pszichés hozzáállás fontosságát, a félelmek leküzdésének fontosságát.

Néhány tipp a korai magömlés kezelésére:

  • Az előjáték megfelelő elnyújtása. Ez ugyan nem késlelteti a magömlést, de a partnert magasabb izgalmi állapotba hozza, így időben közelebb kerülnek az orgazmus eléréséhez.

  • Előjáték vagy önkielégítés során a férfi igyekezzen megfigyelni az ingereket, melyek azok, amelyek erősebben izgalomba hozzák. A szexuális ingerlés során ugyanis van egy szakasz, az előrejelzési szakasz, amikor a férfi már érzi a magömlés közeledtét, de ilyenkor még van 20-30 másodperc, és ha ekkor megszűntetik az ingerlést, az ejakuláció nem következik be. Ha az ingerlést folytatják, bekövetkezik az elkerülhetetlenségi szakasz, ami az ejakuláció előtt 4-8 másodperc, ekkor már sehogyan nem akadályozható meg a magömlés.

  • Amikor a férfi az előrejelzési szakasz közeledtét érzi, akkor hatékonyan megállíthatja a magömlést az elszorításos technikával. Ebben az esetben nem csak az ingerlést függesztik fel, hanem a hímvessző alsó oldalán, a makk peremének vonalában aránylag erősen megszorítják a hímvesszőt néhány másodpercre. A módszer hatásos, mert blokkolja a magömlésért felelős idegpályákat. Mivel ez egy biológiai reflexműködés, ezért bármelyik férfinél működik, aki hajlandó gyakorolni és odafigyelni a saját teste jelzéseire. Az elszorításos technika egymás után többször is alkalmazható.

  • Segíthet a kevésbé ingerlő testhelyzet alkalmazása. Az a célravezető testhelyzet, amely kevés lehetőséget ad a dinamikus mozdulatokra.

Megszűntetjük pszichés eredetű korai magömlésedet!

Megszűntetjük pszichés eredetű korai magömlésedet!Ha a serdülőkorban nem alakul ki a megömlés tudatos szabályozása, akkor egy későbbi tanulási folyamatra van szükség.

Ezt a tanulási folyamatot segítjük Stúdiónkban. Tapasztalataink szerint az urológustól hozzánk érkező, vagy a korai magömléssel közvetlenül minket kereső férfiak nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve érkeznek.

Pedig semmi ok, hogy bárki kellemetlenül érezze magát, egészen egyszerű dolgok történnek a Stúdiónkban. Négyszemközti beszélgetés keretében kikérdezzük a hozzánk érkezőt a jelenlegi problémájáról, annak kialakulásáról, előzményeiről, s arról is, hogy milyen megoldásokat próbált ki eddig, s milyen eredménnyel. A problémafeltáró beszélgetés után elkezdődik a közös munka, hiszen van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

A tapasztalat valóban azt mutatja, hogy egyedül nem megy. Kérd a segítségünket! Neked az a dolgod, hogy kitárulkozz, nekünk az, hogy megszűntessük a pszichés eredetű szexuális problémáidat.

Cselekedj, mert a szándék kevés a sikerhez!

Jó szexet akarok!
Jelentkezz egyéni szexuális tanácsadásra!
Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az Ismerkedő interjú időpont egyeztetése érdekében!


Pszichés eredetű szexuális problémák

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés

A pszichés eredetű korai magömlés kezeléseA korai magömlés leggyakoribb oka egyértelműen pszichés. Gyakran fordul elő serdülőknél, akik a helytelen szexuális nevelés következtében úgy érzik, hogy valami bűnt követnek el, amikor maszturbálnak, és a bűntudatuk miatt mihamarabb túl akarnak lenni a kielégülésen. Tovább viszik aztán a szexuális problémát a fiatal felnőttkorukra, amikor a tapasztalatlanság, a nemi betegségektől való félelem, vagy a partner teherbe esésétől való aggódás idegesíti őket.

Tapasztalataink szerint az urológustól hozzánk érkező, vagy a korai magömléssel közvetlenül minket kereső férfiak nem nagyon hisznek abban, hogy a gondjaikon lehet segíteni. Gyanakodva, kicsit talán félve, szégyenkezve érkeznek.

Pedig van megoldás, nem kell a szexuális problémákkal együtt élni, vagy megalkudni.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - korai magömlés »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok

Pszichés eredetű merevedési zavarokA tisztán lelki eredetű merevedési zavarra az jellemző, hogy szituáció, és/vagy partnerfüggő, tehát más nővel való együttlétkor nem jelentkezik. Rendkívül gyakori, hogy a merevedés kezdetben létrejön, és akkor szűnik meg - félve a kudarctól - amikor a hímvesszőt be akarják vezetni a hüvelybe. Mindenképpen lelki eredetű zavarra kell gondolni, ha vannak reggeli spontán merevedések, illetve akkor, ha önkielégítéskor van merevedés.

Minden férfival (mint ahogyan minden nővel is) előfordul, hogy nincs a topon, s szeretkezés közben ellanyhul az érdeklődése. A férfiak hátrányos helyzete, hogy ez azonnal meglátszik, illetve érzékelhető. Ez zavarba hozhatja a férfit, megszégyenülve érzi magát, s gyakran a női partner rosszul is reagálja le a helyzetet.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - merevedési zavarok »

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák

Pszichés eredetű merevedési zavarokA férfi vágyának csökkenését – bármily hihetetlen is -, a leggyakrabban a női partner viselkedésre, reakciója okozza. Mindenkinek érdemes tudni, hogy a férfi a szexualitásában a legsebezhetőbb. Ha a férfias teljesítményében leszólják, az kihat az egész életére, a mindenkori teljesítményére. Hiszen a férfiak a teljesítményen keresztül mérnek mindent, Aki teljesíteni tud, aki helytáll, az a férfi – így gondolkodnak. Akarva – akaratlanul, de állandóan összehasonlítják önmagukat másokkal. Könnyen ördögi körbe kerülnek, ha úgy érzik, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak.

Pszichés eredetű szexuális problémák férfiaknál - a vágy hiánya és egyéb férfi szexuális problémák »

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknélA szexuális problémák még mindig tabu témának számítanak, lassan tudatosulnak, hiszen a nők többnyire elnézőek, és magukban keresik a hibát. Csak hosszú évek kielégületlensége után merik kimondani, hogy nincs minden rendben az ágyban. Lehet, hogy fájdalmas a behatolás, kevés a ráhangolódás, vagy túl gyors és önző a férfi.

A női szexualitás nagyon összetett folyamat, gyakran elég egy vita vagy veszekedés, és a nő vágya elszáll. A nő a leggyakrabban érzelmi okból tagadja meg a szeretkezést, közismert a banális fejfájás, aminek a hátterében mindig valami szorongás, depresszív hangulat, kellemetlen nappali vagy éjszakai élmény áll.

Pszichés eredetű szexuális problémák nőknél »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem

A szerelem és a szexuális vágy különbségeMeg kell tudni különböztetni a szexuális vágyat a szerelemtől. A nemi vágy, a megkívánás kielégítése esetében a partner személyisége másodlagos, a lelki tulajdonságai nem sokat számítanak, szerelem esetén viszont a partner egyénisége és kizárólagossága a legfontosabb. Ezért élik meg a megcsalt személyek azt, hogy a párjuk részéről elmúlt a szerelem. S ha a „megcsaló” partner valamilyen módon bizonyítani tudja, hogy csak a nemi vágyát elégítette ki, érzések nem játszottak szerepet a megcsalásban, akkor a párkapcsolat egyensúlya könnyen helyre billen.

Sokan még ma is azt gondolják, hogy a szerelem csak illúzió. A romantikus szerelem valóban az, mert a romantikus szerelem a bennünk élő partnerideál képét és viselkedését vetíti ki valakire a környezetünkből. A romantikus szerelem hangulatos és túlzott reményeket kelt bennünk, így elkerülhetetlenül csalódással végződik.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A szex és a szerelem »

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése

A szexualitás, mint tanulási folyamatA pszichoszexuális fejlődés a csecsemőkorban kezdődik, és végig kíséri az egész életünket. Elválaszthatatlan kölcsönhatásban van a személyiségünkkel. (Már megint visszaköszön a személyiségfejlesztés fontossága.)

A férfi és a nő egyaránt szeretne kielégítő szexuális életet élni. Mindketten azt akarják, hogy önmaguk és párjuk is kielégüléshez jusson. Ehhez a helyes nemiszerep-viselkedés elsajátítása szükséges.

Az érett szexualitás tanulással sajátítható el.

Pszichés eredetű szexuális problémák - A férfi és a női szexualitás fejlődése »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség

Szexualitás és lelki egészségSzex – egy szó, melyre mindenki felkapja a fejét.

Szex –egy szó, amely mindenkiből kivált valamilyen érzelmi választ. Hogy kiből milyent? Ez függ a neveltetésünktől, és az eddigi életünkben megélt élményeinktől.

Szex – „nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ember által átélhető legmagasabb szintű örömélményt nyújthatja.”

Pszichés eredetű szexuális problémák - Szexualitás és lelki egészség »

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben

Tévhitek a szexbenA szexualitás körül nagyon sok vélemény, tanítás, és információ kering. Ha valamit gyakran hallunk, vagy sokfelől halljuk ugyanazt az információt, akkor hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül elhinni. A szexuális életünkre is igaz, hogy jobbá tehetjük, ha megértjük az ágyban történő viselkedésünk mozgatórugóit, és ugyanennyi figyelmet szentelünk a párunk viselkedésének megértő elfogadására is. A teljesség igénye nélkül vizsgáljunk meg néhány tévhitet.

Ha úgy érzed, hogy feszültséget okoz benned vagy a párodban a szexuális életetek gyakorisága, ha nem tudod, mikor is tudnál időt szakítani a szexre, ha diszharmónia van köztetek szexuális téren, ha sok benned a gátlás, ha a lelked legmélyén helytelen, gusztustalan, „bűnös” élvezetnek tartod a szexuális aktust, akkor gyere és kérj segítséget! Hogy neked se kelljen lemondani erről a csodálatos örömforrásról!

Pszichés eredetű szexuális problémák - Tévhitek a szexben »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.