Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Fiam emlékének

Orgonás József

Fiam emlékének: Orgonás József

Egy háromgyerekes anya vagyok, aki 2002 február 18.-án elvesztette örökre egyik fiát.

Minden anyának kedves a gyereke és ilyenkor csak szépet és jót mondunk az eltávozottról.

De Ő - József Norbert - egy különleges ember volt: egy családszerető, szüleit tisztelő, nyitott, segítőkész ember volt.

Fájdalmamban egy vigaszt találok, azt hogy 28 év alatt csodálatos kapcsolat volt köztünk, anya és fia között.

Büszke voltam rá!

Már gyerekkorában kitünt mint egy csendes, szófogadó, megértő, soha nem kovetelöző gyerek. Iskolaéveiben szorgalmasan tanult kiváló eredményei voltak.

Emlékszem 14 évesen milyen elszántan tanult, hogy bejusson egy olyan középiskolába ahol számítógép kezelését is tanították. Ez volt a legnagyobb álma akkoriban - a számítógép. 2 év múlva -legnagyobb megdöbbenésemre átment egy másik elméleti középiskolába. Később tudtam meg az okát. Az iskola csak egy számítógépet adott ki 40 tanulóhoz, és a fiam nem tudott gyakorolni rajta. De soha nem követelte tölünk, hogy vegyünk neki. Később valóra vált az álma, de saját erejéből.

Szorgalmas, kitartó tanulás után elsőnek jutott be az az egyetemre, számítógép szakra.

A munka meghozta a gyümölcsét: magán céget nyított, és szépen haladt a szakmájéban: már 4 megyét látott el számítógép alkatrészekkel. Közben minket is segített anyagilag. Legnagyobb segítséget a kisebbik testvérének adta, aki ugyan azt a szakot végezte az egyetemen. Mindketten, mint mérnökök együtt dolgoztak. Boldog anya voltam mikor láttam milyen jól egyeznek. És akkor jött a villámcsapás: egy este a saját lakásán (ott volt a cég helye) valaki vagy valakik az életét kioltották …

Másnap az öccse talált rá, ott feküdt halottan.

A férjemmel nem beszélünk soha a fájdalmunkról. Mindnyájan külön éljük át, csak egyszer egy megjegyzést találtam a füzetében, ahol a fiam címét írta be:

Nem haltál meg! Örökre a lelked velünk van!
Fájó szívvel gondolunk Reád minden keserves nap.
Minden pillanat ajándék, amit az emléked ad.
Szeretteid: Mami es Tati, távolban élő testvéreid: Gellért és István.

Tati és én ugyanazt mondhatom. Legyen áldott az emléke!

Egy vigasztalhatatlan édesanya

Újsághír:

Temesvári rablógyilkosság - Pszichopata követte el?

(Temesvár) * Hétfőn este az utóbbi időszak legkegyetlenebb rablógyilkosságát követték el Temesváron. Orgonás N. József 28 éves számítógépes mérnököt a Diáknegyed körzetében levő tömbházlakásában ismeretlen tettes három késszúrással megölte, majd a lakást kirabolta. A gyilkos egy hordozható számítógéppel (laptop), mobiltelefonokkal és az áldozat pénztárcájával menekült el. A holttestet Orgonás József öccse fedezte fel másnap délelőtt, akivel közösen számítógépes alkatrészeket forgalmazó céget működtettek a Parvan sugárút 18. sz. alatti tömbházlakásban.

Az Orgonás család tagjai három nappal a tragédia után még mindig sokkhatás alatt vannak. A két fiú este hétig együtt dolgozott a cégnek is otthont adó tömbházlakásban. Édesanyja este kilenc óra tájban - mintegy rosszat sejtve - felhívta Orgonás Józsefet telefonon, akkor még életben találta. Mint utóbb kiderült, fél tizenegy tájban barátnője is felhívta, de Józsi akkor már nem válaszolt. A törvényszéki orvosszakértő szerint hétfőn este tíz óra tájban történt a gyilkosság. Már az első késszúrás halálos volt, a gyilkos tőr egyenesen a fiatalember szívébe hatolt. A kegyetlen gyilkos másodszor is szívenszúrta már halott áldozatát, majd a hátgerincébe döfte a tőrt, amely kettétört a szúrás erejétől!

Nem érdekel, ki ölte meg a fiamat, mert őt már úgysem támaszthatják fel! - mondta az RMSZ tudósítójának a fájdalomtól megtört édesanya -, de reméljük, hogy elfogják a gyilkost, mielőtt újra gyilkolna! Aki ilyen kegyetlenséggel és ilyen precíz módon képes ölni, az nem lehet amatőr. Talán pszichopata az illető. A rendőrség felhívta azoknak az üzletfeleknek a figyelmét, akik hétfőn délután Orgonás József lakásán jártak, jelentkezzenek önként a rendőrségen, hogy tisztázzák magukat. Gyanúsított is van, de erről egyelőre nem közöltek részleteket a sajtónak, nehogy a gyilkos dolgát megkönnyítsék. Nehezíti a rendőrök dolgát, hogy a gyilkosságot csak másnap, 13 órával a halál beállta után fedezték fel, azalatt a gyilkos akár egérutat is nyerhetett.

Orgonás József - Fiam emlékére

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.