Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
„A gyógyító növények azok, melyeknek megadatott az erő, hogy segítsenek minket önmagunk megőrzésében.”

Dr. Edward Bach

Bach virágterápia szolgáltatás

Gyakorlati tudnivalók a Bach virágterápia szolgáltatás igénybevételéhez

Bach virágterápia szolgáltatásMindenkivel, aki Bach virágterápia szolgáltatásunkra jelentkezik, az általa megadott módon (e-mail, telefon) felvesszük a kapcsolatot, és részletesen tájékoztatjuk a találkozások és a közös munka kereteiről. Pontosítjuk az időpontokat, a helyszínt, a találkozások gyakoriságát, és megadunk minden olyan információt, amely az eredményes terápiához szükséges. Biztosítunk minden Kedves Résztvevőt, hogy az egyedi igényeit az adott lehetőségeken belül messzemenően figyelembe vesszük.

Egy-egy Bach virágterápia konzultáció egy-másfélórás beszélgetést jelent. Ha krónikus, hosszabb ideje tartó lelki bajaid, illetve alkati problémáid vannak, akkor a kezelés néhány hónapig is eltarthat, de akut esetben rendszerint néhány hétig tart. Esetenként egyetlen kezelés is segít. A cseppek szedése után körülbelül már egy héttel folyamatosan és szelíden elkezdődő jól tapasztalható pozitív változások állnak be lelkiállapotodban.

Meg kell azonban jegyeznünk, hogy nagyobb lelki problémánkkal való szembesülésünk nem kezdődik mindig pozitív ciklussal. Évek óta elfojtott lelki bajaink oldódása néha katartikus is lehet. A katarzis azt jelenti, hogy lelki mélységgel kezdődik, de belső változásunk után felemelő megkönnyebbülés és lelki boldogságot tapasztalhatunk meg, mintha egy óriási kőtől szabadultunk volna meg, amit már régóta cipeltünk magunkkal.

A Bach virágterápia során, konkrét problémádtól függően arra lehet számítanod, hogy az első néhány alkalommal 2-3 hetente kell újra találkoznunk, mert addigra határozott pozitív változás fog beállni a lelkiállapotodban. Azért érdemes újra konzultálnunk, mivel a változásoknak megfelelően rendszerint változtatni kell a keveréked egy vagy több összetevőjén az újra meg talált belső harmóniád érdekében. Ezen kívül megújult lelki világod miatt felmerülő új kérdéseidre is választ kapsz.

Részvételi díj: 4500 Ft + ÁFA/alkalom.

A Bach virágterápia esszenciák használatáról

Az általad kapott eszenciakeverék napi adagja 4*4 cseppnyi, amit célszerű a következőképpen elosztani a nap folyamán:

  • Reggel közvetlenül felkelés után.
  • Délben 11-12 óra körül étkezés előtt éhgyomorra
  • Délután 17 óra körül éhgyomorra.
  • Este lefekvés előtt.

Esetenként, ha szükséges naponta négynél többször (akár 7-8-szor) is bevehetsz a keverékedből, az egyszeri 4 cseppes adagot ugyanakkor nem érdemes megemelned (ezzel nem lehet fokozni a hatást).

Az eszenciát kétféleképpen lehet bevenned: közvetlenül a nyelvre cseppentve, vagy egy kiskanálnyi tiszta vízben. A megfelelő hatás eléréséhez érdemes az eszenciádat lenyelés előtt néhány másodpercen át a szádban kell tartani.

A homeopátiás szerekkel ellentétben mentolos ételek, fogkrém használata, illetve koffein, nikotin stb. használata az eszenciád hatását nem közömbösíti. Egyes (szintén elsősorban lelki problémákra ható) homeopátiás szerektől eltekintve semmilyen más természetes készítménnyel, gyógyteával és gyógyszerrel nem lép kölcsönhatásba, ezért kiegészítő kezelésként is használható.

Bach virágterápia cikkgyűjtemény

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápiaMi is az a Bach virágterápia? Mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia gyakorlata
Bach virágterápia gyakorlataA Bach virágterápia gyógyító hatása csak úgy tud aktivizálódni, ha a beteg is akarja állapotának változását. Elengedhetetlen feltétel: a páciens saját maga is akarjon gyógyulni.

A Bach virágterápia gyakorlata »

Miben segít a Bach virágterápia?
Miben segít a Bach virágterápiaA harmónia megteremtésében és így a jó döntések meghozatalában segíthet a Bach virágterápia.

Ha szeretnéd kezedbe venni sorsod irányítását és tenni érte, ha úgy érzed szükséged van egy kis segítségre, próbáld ki a Bach virágterápia módszerét.

Miben segít a Bach virágterápia? »

Kismamák és a Bach virágterápia
Bach virágterápia kismamák részéreAz áldott állapotban lévő kismamáknak fokozottabb figyelmet kell fordítanuk testi, lelki egészségükre. Különösen oda kell figyelniük a gyógyszerek szedésére, és azok nemkívánatos mellékhatásaira a magzatra nézve.

Az állapotos nőknek általánosságban azt tanácsolják, hogy mindenféle gyógyszer szedésétől tartózkodjanak a magzat egészséges fejlődése érdekében, ugyanakkor minden esetben mérlegelni kell a gyógyszer elhagyásának esetleges negatív hatásait is. Ezért a gyógyszert szedő, vagy esetlegesen lelki problémákban szenvedő kismamáknak kifejezetten fontos tudniuk, hogy milyen alternatív lehetőségeik vannak egészségfejlesztésük, és nemkívánatos tüneteik kezelésében.

A kismamák kiegészítő kezelésében egyik legideálisabb lehetőség a Bach virágterápia.

Kismamák és a Bach virágterápia »

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések
Bach virágterápia gyakran ismételt kérdésekA Bach virágterápia állapotfelmérő beszélgetései során gyakran tesznek fel kérdéseket. Az alábbi válogatásban a leggyakrabban ismételt kérdéseket adom közre.

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések »

Ki volt Edward Bach?
Ki volt Edward Bach? Mi késztette a Bach virágterápia kidolgozására?Dr. Edward Bach 1938 és 1936 között dolgozta ki a Bach virágterápia rendszerét, amely a homeopátia alapelveit továbbgondolva virágkivonatok segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére szolgál.

A Bach virágterápia amely elveit tekitve hagyományos és szemlélete alapján modern gyógymód, egyaránt felhasználható testi betegségek, közérzeti zavarok, vagy lelkiproblémák kezelésére, főleg azok megelőzésére, a jellem fejlődésének előmozdítására.

Ki volt Edward Bach? »

Edward Bach: Az utazók története
Bach virágterápia Dr. Edward Bach 1934-es előadása alapjánHol volt, hol nem volt - mert a dolgok mindig így kezdőnek: egyszer volt, hol nem volt -, volt egyszer tizenhat utazó, akik elhatározták, hogy átvágnak egy erdőn.

Kezdetben minden rendben is ment, ám egyszer csak az egyikük, Apróbojtorján, aggódni kezdett amiatt, hogy a helyes úton vannak-e. Késő délután, amikor már mélyebben jártak az árnyékok között, Bohócvirág félni kezdett attól, hogy eltévesztették az utat. Amikor lement a nap, besötétedett, s megszólaltak az erdő éjszakai hangjai, Napvirágon erőt vett a rémület és a pánik. Az éjszaka közepén a legnagyobb sötétben Sülzanót elvesztette minden reményét, és azt mondta: „Nem megyek tovább! Ti folytassátok az utat, de én itt maradok, míg a halál meg nem enyhíti szenvedéseimet.”

Edward Bach: Az utazók története »

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápia?Mi is az a Bach virágterápia? - teszik fel manapság egyre többen és egyre gyakrabban a kérdést. Azért, mert bár a gyógymód 70 éve létezik, de hazánkban még nem olyan széles körben elterjed, mint például a nyugat-európai országokban, vagy az Egyesült Államokban, ahol a gyógyszertárak többségében kapható, és az emberek házi patikájának természetes része. Sőt, az Brit mentőszolgálat tartozékai közé tartozik Dr. Edward Bach híres életmentő gyógyírje is. Miért nincs ez hazánkban is így? Hiszen oly csodálatos, mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia kutyáknak
Bach virágterápia kutyáknakAz állatgyógyászat is egyre gyakrabban alkalmazza az úgynevezett alternatív gyógyító- és terápiaeljárásokat, módszereket. Az egyik ilyen, egyre közismertebbé váló terápialehetőség a Bach virágterápia.

Azonban az emberekre érvényes kezelési alapszabályokat nem lehet az állatokra, kutyákra egy az egyben érvényesíteni. Néhány természetgyógyászati tapasztalattal rendelkező állatorvos és állatterapeuta munkája nyomán már összeállítottak egy jól és nagy biztonsággal alkalmazható leírást, amelyik például speciálisan a kutyákra vonatkoztatható.

Bach virágterápia kutyáknak »

Bach virágterápia a Wikipédián »

Amennyiben esetleg még nem világos számodra a Bach virágterápia, és egyelőre nem látod tisztán, miként lenne ez hasznos a számodra, kérjük oszd meg velünk kétségeidet, és ha lehetséges, közösen megtaláljuk a Neked megfelelő megoldást.

További információ
Kérdez tőlünk!Kérdésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.


Az útmutató tudástár