Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Miben segít a Bach virágterápia?

Hogyan segít a Bach virágterápia a félelmeink leküzdésében?

„Felelősek vagyunk életünkért és annak irányításáért.”

Dr. Edward Bach

A Bach virágterápia segít félelmeink feloldásában, gondolkodásmódunk megváltoztatásában. Mindezzel segít vágyott sikereink elérésében.

Hogy állunk a félelmekkel?

A első lépés, tudatosítani önmagunkban, hogy milyen félelmeink vannak. Például, ha kiegészítenénk az alábbi mondatot, hogy:

Félek,…

Az eredmény valami ilyen lenne: félek

  • a kudarctól,
  • a kínzástól,
  • a betegségektől,
  • a magánytól,
  • attól, hogy nem szeretnek,
  • hogy nem érek el sikereket,
  • hogy kinevetnek,
  • hogy elvesztem a munkám,…

Félelmeink leküzdése: Bach virágterápia

Bach virágterápia a félelmeink leküzdéséreA Bach virágterápia keretében alkalmazott Bach virágeszenciák segítenek, hogy félelmeinknek a szemébe nézzünk, és igazi bátorság fejlődjön ki. Ennek lényege: Ha nem félünk, megtapasztalhatjuk, hogy bármilyen helyzeten képesek vagyunk úrrá lenni.

Segítünk Neked
Szeretnéd megosztani valakivel gondjaidat?

Tanácsot is szeretnél kapni?

Szakértőnk készséggel válaszol, ha aktuális családi problémáiddal, kapcsolataiddal, lelki gondjaiddal keresed fel őt.

Kattints ide »

A félelem keltő helyzetek mindaddig ismétlődnek, amíg az ember lehetőséget nem teremt arra, hogy szembenézzen a félelmével, és ésszerű megoldást találjon ki.

Félelmeink megjelenhetnek agresszióban, kisebbségi komplexusban, impotenciában, vagy frigiditásban, de megjelenhet migrénben, keringési zavarokban, légzési panaszokban, alvászavarokban stb.

A félelem az izmok feszültségével jár együtt. Nem tudunk félni, ha el tudunk lazulni, és ezt a nyugalmat, lazaságot, harmóniát segít létrehozni a 38 Bach virágeszencia.

Képessé tesz minket, hogy rálássunk a problémáinkra, és ne ragadjunk bele, így képesek leszünk megoldani őket.

A folyamat pozitív kimeneteléhez fontos a hozzáállásunk, gondolkodásunk.

Ha el akarunk érni valamit, ami eddig még nem sikerült, változtatni kell hozzáállásunkon, gondolkodásmódunkon.

Felmerül a kérdés, hogyan befolyásolnak minket gondolataink?

A gondolat: teremtő cselekvés

Bach virágterápiaFelhívom mindenki figyelmét a kétely egy olyan gondolat – vagy hit – amely ellenünk dolgozik.

Minden a gondolattal kezdődik. Semmi sem létezik, ami korábban ne lett volna gondolat.

Értelme, célja van minden gondolatnak és hiszem, hogy ezt az értelmet felfogni és beteljesíteni mindenki valós célja.

A megismerés önmagában nem elég. Át kell váltani cselekvéssé, hogy jelen legyen mindennapi életünkben. Megvan a lehetőségünk, hogy eldöntsük, harmóniában vagy diszharmóniában éljünk-e önmagunkkal, másokkal és környezetünkkel.

A harmónia megteremtésében és így a jó döntések meghozatalában segíthet a Bach virágterápia.

Ha szeretnéd kezedbe venni sorsod irányítását és tenni érte, ha úgy érzed szükséged van egy kis segítségre, próbáld ki a Bach virágterápia módszerét.

Baracskainé Révész Zsuzsanna

Bach virágterápia

Bach virágterápia cikkgyűjtemény

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápiaMi is az a Bach virágterápia? Mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia gyakorlata
Bach virágterápia gyakorlataA Bach virágterápia gyógyító hatása csak úgy tud aktivizálódni, ha a beteg is akarja állapotának változását. Elengedhetetlen feltétel: a páciens saját maga is akarjon gyógyulni.

A Bach virágterápia gyakorlata »

Miben segít a Bach virágterápia?
Miben segít a Bach virágterápiaA harmónia megteremtésében és így a jó döntések meghozatalában segíthet a Bach virágterápia.

Ha szeretnéd kezedbe venni sorsod irányítását és tenni érte, ha úgy érzed szükséged van egy kis segítségre, próbáld ki a Bach virágterápia módszerét.

Miben segít a Bach virágterápia? »

Kismamák és a Bach virágterápia
Bach virágterápia kismamák részéreAz áldott állapotban lévő kismamáknak fokozottabb figyelmet kell fordítanuk testi, lelki egészségükre. Különösen oda kell figyelniük a gyógyszerek szedésére, és azok nemkívánatos mellékhatásaira a magzatra nézve.

Az állapotos nőknek általánosságban azt tanácsolják, hogy mindenféle gyógyszer szedésétől tartózkodjanak a magzat egészséges fejlődése érdekében, ugyanakkor minden esetben mérlegelni kell a gyógyszer elhagyásának esetleges negatív hatásait is. Ezért a gyógyszert szedő, vagy esetlegesen lelki problémákban szenvedő kismamáknak kifejezetten fontos tudniuk, hogy milyen alternatív lehetőségeik vannak egészségfejlesztésük, és nemkívánatos tüneteik kezelésében.

A kismamák kiegészítő kezelésében egyik legideálisabb lehetőség a Bach virágterápia.

Kismamák és a Bach virágterápia »

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések
Bach virágterápia gyakran ismételt kérdésekA Bach virágterápia állapotfelmérő beszélgetései során gyakran tesznek fel kérdéseket. Az alábbi válogatásban a leggyakrabban ismételt kérdéseket adom közre.

Bach virágterápia Gyakran Ismételt Kérdések »

Ki volt Edward Bach?
Ki volt Edward Bach? Mi késztette a Bach virágterápia kidolgozására?Dr. Edward Bach 1938 és 1936 között dolgozta ki a Bach virágterápia rendszerét, amely a homeopátia alapelveit továbbgondolva virágkivonatok segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és megszüntetésére szolgál.

A Bach virágterápia amely elveit tekitve hagyományos és szemlélete alapján modern gyógymód, egyaránt felhasználható testi betegségek, közérzeti zavarok, vagy lelkiproblémák kezelésére, főleg azok megelőzésére, a jellem fejlődésének előmozdítására.

Ki volt Edward Bach? »

Edward Bach: Az utazók története
Bach virágterápia Dr. Edward Bach 1934-es előadása alapjánHol volt, hol nem volt - mert a dolgok mindig így kezdőnek: egyszer volt, hol nem volt -, volt egyszer tizenhat utazó, akik elhatározták, hogy átvágnak egy erdőn.

Kezdetben minden rendben is ment, ám egyszer csak az egyikük, Apróbojtorján, aggódni kezdett amiatt, hogy a helyes úton vannak-e. Késő délután, amikor már mélyebben jártak az árnyékok között, Bohócvirág félni kezdett attól, hogy eltévesztették az utat. Amikor lement a nap, besötétedett, s megszólaltak az erdő éjszakai hangjai, Napvirágon erőt vett a rémület és a pánik. Az éjszaka közepén a legnagyobb sötétben Sülzanót elvesztette minden reményét, és azt mondta: „Nem megyek tovább! Ti folytassátok az utat, de én itt maradok, míg a halál meg nem enyhíti szenvedéseimet.”

Edward Bach: Az utazók története »

Mi is az a Bach virágterápia?
Mi is az a Bach virágterápia?Mi is az a Bach virágterápia? - teszik fel manapság egyre többen és egyre gyakrabban a kérdést. Azért, mert bár a gyógymód 70 éve létezik, de hazánkban még nem olyan széles körben elterjed, mint például a nyugat-európai országokban, vagy az Egyesült Államokban, ahol a gyógyszertárak többségében kapható, és az emberek házi patikájának természetes része. Sőt, az Brit mentőszolgálat tartozékai közé tartozik Dr. Edward Bach híres életmentő gyógyírje is. Miért nincs ez hazánkban is így? Hiszen oly csodálatos, mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amelynek szélesebb körben való megismerése igazi ajándék a testben, lélekben, és szellemben is meggyógyulni vágyók részére.

Mi is az a Bach virágterápia? »

Bach virágterápia kutyáknak
Bach virágterápia kutyáknakAz állatgyógyászat is egyre gyakrabban alkalmazza az úgynevezett alternatív gyógyító- és terápiaeljárásokat, módszereket. Az egyik ilyen, egyre közismertebbé váló terápialehetőség a Bach virágterápia.

Azonban az emberekre érvényes kezelési alapszabályokat nem lehet az állatokra, kutyákra egy az egyben érvényesíteni. Néhány természetgyógyászati tapasztalattal rendelkező állatorvos és állatterapeuta munkája nyomán már összeállítottak egy jól és nagy biztonsággal alkalmazható leírást, amelyik például speciálisan a kutyákra vonatkoztatható.

Bach virágterápia kutyáknak »

Bach virágterápia a Wikipédián »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.