Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Holka Edit

Barátaink műterméből

Holka Edit KatalinHolka Edit Katalin vagyok, emberi erőforrás gazdálkodó. Aktív pihenésként többek között szívesen rajzolok, festek és írok. A pihenésen túl az egyik legfőbb oka az alkotásvágyamnak, hogy megosszam a megelégedettség érzését. Hiszen egyedül vinni éppolyan sok, mint a nyugtalanságot hordozni. Végtelen sok a kincs, amire az ember rátalál és csupán felidézni szeretném az általam szépnek tartott csodákat. Segítségül hívom őket, hogy a figyelmet a szépségen tartsák és, hogy ezáltal magukhoz vonzzák a gondolatok rendeződését.

Idealista módjára hiszem: minden egy. Hiszen nap, mint nap sorra felfedezhető, hogy minden visszavezethető az eredeti anyagra. Akár az írott, akár a képi alkotásokat ebből a közegből merítem, így lesznek letisztultabbak, őszinték. A szimbólumokat felhasználva tudok minél inkább a csírájához igazodni a dolgoknak és így azon igyekezhetek, hogy az alkotásaimmal igazán kedvet teremtsek felismerni a befogadónak a saját érzelmi viszonyulásait, kötődéseit. Továbbá az önelfogadás az első lépések egyike, amely az asszertív viselkedésforma gyakorlásához vezet, és ezt nagyon fontosnak tartom a mindennapi kommunikációban elsősorban önmagunkkal szemben gyakorolni.

Képeim és írásaim közül jó pár ajándékba szánt alkotás, az ismerősi körben leltek és lelnek otthonra. 2005-ben alkalmam nyílt a Rákoscsabai Művelődési Központban bemutatkozni.

1996-ban kiállítás szervezőként találkozhattam hozzám hasonló értékrendű emberekkel. Pár évvel később egy Művészeti Alapítványt tanácsadóként és munkatársként támogattam, majd részt vettem egy Színház filozofikus definíciójának kidolgozásában. Továbbá nagyon szívesen írtam bemutató cikket neves művészekről is.

Olajjal, temperával, olaj-pasztell krétával és tollal dolgozom. Gyakran használok karcolásos technikát, így – szinte meggyúrva az anyagot – a látványban kellemesebb hatást érhetek el. Méretük a 20 cm-estől a 90 cm-es magasságig, ill. szélességig is terjed.

Írásaimat a Magok, tisztások, erdők című gyűjteményben foglaltam össze. Vannak köztük pár soros, lírai mondatok és vannak hosszabb, pár oldalas novellák.

Mind a személyügyi gazdálkodó szakmám, mind a művészetek területén egyazon motiváló erő vezérel: kedvet teremtsek elérni az embernek a minél letisztultabb, minél őszintébb énjét, hogy felhasználva teljes egészében, reálisan élje meg az életét és találja meg a helyét.

Holka Edit: Zadkiel arkangyal (tempera, karton, 24x35cm) Hola Edit: Vízen (tempera, karton, 25x27cm) Holka Edit: Asztalon (olaj, pasztell-kréta, karcolásos technika, karton, 21x30cm)

Holka Edit: Hajnal (olaj, kasirozott farost, 30x50cm)

Holka Edit: Hegyek között (tempera, papír, 20x6cm)

Holka Edit: Mandalákhoz 1. (olaj, pasztell-kréta, karcolásos technika, karton, 60x80cm) Holka Edit: Mandalákhoz - Kertben  (olaj, pasztell-kréta, karcolásos technika, karton, 60x80cm) Holka Edit: Mandalákhoz 2. (olaj, pasztell-kréta, karcolásos technika, karton, 60x80cm)

Holka Edit: Tollászkodva, (tempera, papír, 20x6cm)

Holka Edit: Tükröm, tükröm (olaj, pasztell-kréta, papír, 25x30cm) Holka Edit: Vázában (olaj, pasztell-kréta, karton, 40x29cm)

Tükörben (fotó)

Holka Edit

Értékelés

Nem tetszett   Nem tetszett    1 2 3 4 5    Nagyon tetszett   Nagyon tetszett


Holka Edit: Magok, tisztások, erdők
Simulj kedvesed arcához. Húzd fel a térded és hajtsd rá fejed. Légy gyermek. Hogy hidat tudj játszani. Hogy kacagni tudj. Nem fogsz remegni, ne félj! Mert a játékkal árnyákba érkezel. Hűs, szellős árnyékba. Egymás árnyékába érkezni a leggyermekibb játék; játékkal tanulunk gyermeknek maradni, felbomlani, mosolyogni.

Holka Edit: Magok, tisztások, erdők »


Barátaink műterméből

Bugyi Anna
Bugyi Anna nyugdíjas vagyok. Szeretem az embereket, fiatalokat és időseket egyaránt. Már egy éve képeket festek temperával és akrillal, amatőrként. Vannak köztük jók is. Verseket is írogatok, de ezeket inkább rímbe szedett gondolataimnak nevezném.

Bugyi Anna »


Holka Edit
Holka Edit Katalin vagyok, emberi erőforrás gazdálkodó. Aktív pihenésként többek között szívesen rajzolok, festek és írok. A pihenésen túl az egyik legfőbb oka az alkotásvágyamnak, hogy megosszam a megelégedettség érzését. Hiszen egyedül vinni éppolyan sok, mint a nyugtalanságot hordozni. Végtelen sok a kincs, amire az ember rátalál és csupán felidézni szeretném az általam szépnek tartott csodákat. Segítségül hívom őket, hogy a figyelmet a szépségen tartsák és, hogy ezáltal magukhoz vonzzák a gondolatok rendeződését.

Holka Edit »


Horváth Erika
Agyagszobrokat, pasztellkréta rajzokat, mandalákat készítek, varrok mindent, ami eszembe jut, lakberendezek, látványtervezek, építek és újitok.

Horváth Erika »


Nyéki Andrea
Nyéki Andrea, 24 éves egyetemi hallgató vagyok. Egészen kicsi koromtól kezdve vonzódtam a rajzoláshoz, festéshez, mindenféle anyaghoz, amivel ki tudom fejezni magamat és azt a világot, ami bennem van.

Nyéki Andrea »


Péter Emese
Erdélyben születtem, Bécsben lakom, dolgozom és egyedi mackók készítésével és festészettel foglalkozom szabadidőmben.

Péter Emese »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.


Alkotóművészeket keresünk!

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió keres olyan művészeket, akiknek alkotásai (vers, elbeszélés, esszé, fotó, festmény, rajz stb.) valamilyen formában köthető az oldal témájához (pl. lelki folyamatok, mentálhigiéné, stb).

Az alkotók munkáit, külön megállapodás keretében, a www.lelkititkaink.hu » oldalain megjelenítve - a szerző neve és e-mail címe kíséretében - népszerűsítjük.

Az eddig beérkezett alkotások »

Szeretettel várjuk a jelentkezésedet!

Jelentkezéshez kattints ide!

Telefon: 06-20-353-7262