Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Nyéki Andrea

Barátaink műterméből

Nyéki AndreaNyéki Andrea, 24 éves egyetemi hallgató vagyok, Balatonfűzfőn élek amióta megszülettem. Egészen kicsi koromtól kezdve vonzódtam a rajzoláshoz, festéshez, mindenféle anyaghoz, amivel ki tudom fejezni magamat és azt a világot, ami bennem van. Ebben nagy segítségre volt a családom, akik mindig is támogattak mindenben, és gyermekkoromtól fogva odafigyeltek, hogy kézügyességem fejlődjön. Festeni sohasem tanultam, az idő és a tapasztalat voltak a mestereim. 2001-ben kezdtem el olajfestéket használni, és azóta is főként ezt az anyagot részesítem előnyben. Emellett készítek akvarell és olajpasztell képeket, használok üvegfestéket konyhabútorok, ajtók ablakok díszítésére.

Úgy festem meg a dolgokat, ahogy én látom és érzem

Szeretnék megmutatni az embereknek egy darabot egy másik, csodálatos és tiszta világból, hogy energiát meríthessenek, és lelkük, ebben a rohanó, elanyagiasodott világban pár percre megpihenhessen. Főként ebben a 2007-es évben sikerült eljutnom azokhoz a témákhoz, színekhez és formákhoz, amivel igazán ki tudom fejezni magam.

Művészetemmel nem követek semmilyen konkrét stílust. Úgy festem meg a dolgokat, ahogy én látom és érzem. Nem kedvelem a felismerhetetlenségig elvont modernizmust, törekszem arra, hogy az, amit ábrázolok, a szabályoknak ne mondjon ellent (perspektíva stb.)

Festmények

Főképp „meleg”, nyugtató, kellemes színeket igyekszem használni, s olyan dolgokat megjeleníteni, ami kellemesen hat a szemlélőre. Célom, hogy képeim által az emberek, ha csak pár pillanatra is, de kilépjenek a „szürke hétköznapokból” és színesebben lássák a világot, mely körbevesz minket. Hiszen a színek és a formák, amelyeket vászonra viszek, ott vannak körülöttünk, csak észre kell venni. De mivel az emberek elszoktak attól, hogy a kicsi dolgokban - egy naplementében, egy virágban, állatban, vagy egy fény által elvarázsolt tájban- meglássák a szépséget, ezért meg kell nekik mutatni, fel kell hívni rá a figyelmüket.

Nyéki Andrea: Csónak a nyugodt tavonNyéki Andrea: Flamingók

Nagyon kedvelem a fény erőteljes megjelenítését, általa még jobban előtűnik a tárgyak, anyagok, színek többlet szépsége.

A festészet számomra szellemi táplálék, maga a Megnyugvás; nélküle nem lennék teljes ember.

Nyéki Andrea: ElizaNyéki Andrea: VágyódásNyéki Andrea: Anna

Nyéki Andrea festményei »

Értékelés

Nem tetszett   Nem tetszett    1 2 3 4 5    Nagyon tetszett   Nagyon tetszett

Barátaink műterméből

Bugyi Anna
Bugyi Anna nyugdíjas vagyok. Szeretem az embereket, fiatalokat és időseket egyaránt. Már egy éve képeket festek temperával és akrillal, amatőrként. Vannak köztük jók is. Verseket is írogatok, de ezeket inkább rímbe szedett gondolataimnak nevezném.

Bugyi Anna »


Holka Edit
Holka Edit Katalin vagyok, emberi erőforrás gazdálkodó. Aktív pihenésként többek között szívesen rajzolok, festek és írok. A pihenésen túl az egyik legfőbb oka az alkotásvágyamnak, hogy megosszam a megelégedettség érzését. Hiszen egyedül vinni éppolyan sok, mint a nyugtalanságot hordozni. Végtelen sok a kincs, amire az ember rátalál és csupán felidézni szeretném az általam szépnek tartott csodákat. Segítségül hívom őket, hogy a figyelmet a szépségen tartsák és, hogy ezáltal magukhoz vonzzák a gondolatok rendeződését.

Holka Edit »


Horváth Erika
Agyagszobrokat, pasztellkréta rajzokat, mandalákat készítek, varrok mindent, ami eszembe jut, lakberendezek, látványtervezek, építek és újitok.

Horváth Erika »


Nyéki Andrea
Nyéki Andrea, 24 éves egyetemi hallgató vagyok. Egészen kicsi koromtól kezdve vonzódtam a rajzoláshoz, festéshez, mindenféle anyaghoz, amivel ki tudom fejezni magamat és azt a világot, ami bennem van.

Nyéki Andrea »


Péter Emese
Erdélyben születtem, Bécsben lakom, dolgozom és egyedi mackók készítésével és festészettel foglalkozom szabadidőmben.

Péter Emese »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.


Alkotóművészeket keresünk!

A Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió keres olyan művészeket, akiknek alkotásai (vers, elbeszélés, esszé, fotó, festmény, rajz stb.) valamilyen formában köthető az oldal témájához (pl. lelki folyamatok, mentálhigiéné, stb).

Az alkotók munkáit, külön megállapodás keretében, a www.lelkititkaink.hu » oldalain megjelenítve - a szerző neve és e-mail címe kíséretében - népszerűsítjük.

Az eddig beérkezett alkotások »

Szeretettel várjuk a jelentkezésedet!

Jelentkezéshez kattints ide!

Telefon: 06-20-353-7262