Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Lelki Titkaink Hírlevél

(2007 március - A sokféleségünkről)

Gyorsan telnek a hónapok. Szerencsére nem volt zord az idei tél, mégis mindannyian várjuk a tavaszt, a csicsergő madarakat, a rügyet bontó, majd virágzó fákat, a természet ujjá éledését.

Sokfélék vagyunk

A sokféleségünkrőlHitvallásunk szerint sokfélék vagyunk, s sokféle módon szorulhatunk segítségre az életünk egyes szakaszaiban. Sok a megválaszolatlan kérdés, amit egyszer sikeresen meg tudunk válaszolni önmagunk is, máskor elakadunk, és nem találjuk a megfelelő válaszokat. Jó volna tudni győzni, és jó volna tudni jól viselni a vereségeinket.

Sokfélék vagyunk, és az egymáshoz fűződő kapcsolatainkban gyakran nem találjuk azokat a helyes megoldásokat, amelyektől jobban éreznénk magunkat mi, és jobban éreznék magukat mások, s nem találjuk azokat a megoldásokat sem, amelyek megkönnyítenék az együttélésünket.

Az életünk tele van ellentmondásokkal, vannak kapcsolatok, amelyek építenek minket, s vannak, amelyek rombolnak. Hogyan tudjuk magunkhoz kötni az építő kapcsolatainkat, s hogyan tudjuk távol tartani a rombolókat? Hogyan válhatunk mi magunk mások építőivé, s hogyan kerülhetjük el, hogy romboljuk mások életminőségét?

Mindannyian vágyunk arra, hogy képesek legyünk rálátni a saját életünkre, hogy pontosan ítéljük meg a saját helyünket, hogy tudjunk számvetést készíteni az elvégzett feladatainkról, s lássuk, mi az, ami még előttünk áll.

A segítő feladata is sokféle

Úgy vélem, hogy a segítő feladata, hogy a szaktudását arra használja, hogy megláttassa egy elakadt helyzetben a továbbvivő utat. Senkinek sincs receptje, amely minden bajra megoldást kínál. De analízissel, amely megmutatja a részletek helyét, s szintézissel, mely az egészet láttatja, s a probléma sok szempontú megvilágításával olyan megoldásokhoz segíthetjük hozzá a klienseinket, amelyekkel eredményesebben élhetik az életüket, s pozitív hatással lehetnek önmagukra, és a környezetükre.

Mindannyian szeretnénk elfogadottak lenni. S mindannyian tudjuk, milyen nehéz elfogadni a másik embert. Még a szeretett lényt is. Szeretjük, ha felnéznek ránk, de tudjuk, néha milyen nehéz felnézni másokra. A legtöbben egyenrangú és egyenlő értékű emberi kapcsolatokra vágyunk, s amikor a kapcsolatainkat megvizsgáljuk, azt látjuk, hogy oly nehéz kiadni az irányítást a kezünkből. Kétségbe esünk, ha nem tarthatjuk a kezünkben a kapcsolataink irányítását, ha nem tehetjük a pórázt a kedvesünk nyakára, saját erényeink és hibáink gyakran nagyobbnak látszanak, mint a másoké.

Hogyan is állunk mi a saját és a mások elfogadásával?

Jó volna nyitottan élni, elfogadni magunkat és másokat, s kiteljesedni önmagunk tanulásában. Sokféle életállapotban élünk, tanítók, s tanulók is vagyunk egyben.

Érdekes kérdés lehet az ember változási képessége. Vannak korlátaink, de a korlátainkon belül számos választási lehetőségünk van. Hogyan válasszunk jól?

Ezen kérdések megválaszolásához sok lehetőséget kínál a Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió csapata. Sokfélék vagyunk, ezért sokféle segítséget szeretnénk nyújtani.

Szolgáltatásaink

Márciusi hírlevelünkben szeretnénk megismertetni új szolgáltatásainkkal, új munkatársainkkal. S persze ne feledkezz meg a régiekről sem, hiszen ami eddig működött, az működik ezután is.

Önismereti tréningjeink », párkapcsolati válságok megsegítését célzó egyéni tréningek », gyermeknevelési tanácsadásunk », segítségnyújtás a gyász megélésében ». Ha a munkádban és a magánéletedben szeretnéd az érdekeidet eredményesen képviselni, akkor az asszertiv kommunikációs tréninget » javasoljuk.

Ha gyászolsz, és jól esne emléket állítani az elhunyt hozzátartozódnak, az Emlékezés virágai » közé Te is elhelyezheted a saját virágodat.

Ha olyan titkokat őrzöl, amelyeket nem oszthatsz meg az ismerősökkel, oszd meg – jeligével – az ismeretlenekkel. Titkod megosztásával - a Lelkünk bugyraiban » - kicsit megkönnyebbülhetsz. Történeted segítség, tanulság lehet mások számára (link az oldalra).

Kérlek, segíts nekünk azzal, hogy a véleményedet megosztod velünk a Vendégkönyv » bejegyzés formájában.

S ha rövid, elgondolkodtató, vagy szórakoztató, humoros szösszenetekre vágysz, akkor látogasd szorgalmasan a Blog » oldalunkat.

Teszteket itt tölthetsz ki ».

Új szolgáltatásaink

Nyugati asztrológia

Ha tudni szeretnéd, mit tud nyújtani Neked az asztrológia, akkor kérdezd a csillagok tolmácsát » és kérj személyre szabott asztrológiai elemzést ».

Asztrológiai elemzések
Rendeld meg asztrológiai elemzésedet!Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot időpont egyeztetése érdekében!

A személyiségfelmérés átlagos időtartama másfél óra. Helyszín: Budapest, Őrs vezér tere. 10 000 Ft + ÁFA (12 700 Ft)/felmérés (+ írásbeli elemzés költsége)


További információ az asztrológiai elemzésekről »

Kováts Krisztina asztrológus, ezoterikus pszichológusKováts Krisztina asztrológus, ezoterikus pszichológus vagyok. Az Élet és négy gyermekem segített megtalálni az utam, a helyem. Gépészmérnökként kezdtem. Akkor még nem tudtam, mi a tudatosság - hagytam, hogy sodorjon az Élet, az események, az elvárások. Kaptam a leckéket, feladatokat – amiket úgy-ahogy tudtam csak megoldani. De vágytam a tudásra, a kérdés megválaszolására: „Mit keresünk itt a Földön?” S mindig többre és többre vágytam. Az egyetemes törvények megértését, mi miért van, hogyan működik?

Amire vágyunk – az teljesül. Így kerültem kapcsolatba olyan tanítókkal, akik egyengették utamat. A szellemvilággal, akik mindig is „súgtak”, csak előtte még nem volt hallásom.

Már látom az asztrológia, számmisztika, tarot kártya, Bach virágterápia rendszerein keresztül azt a rendet, amire mindig is vágytam. Már nem a ködben tapogatózom, vakon és süketen.

Felelősséget vállalok gondolataimért, szavaimért, tetteimért, s igyekszem másoknak is megmutatni, merre van a fény. Az út nem mindig könnyű - de az is az én döntésem, ha egy kicsit még megpihenek, s összeszedve az erőmet, egyszer csak elindulok. Már tudom, hogy ez a dolgom, ez a feladatom. Tanfolyamokon, egyéni tanácsadásokon keresztül próbálom mások életét is széppé tenni. Tudatossá, felelősségteljessé, emberivé.

Kineziológia

Ha a természetgyógyászatban bízol, a kineziológia módszereiről itt olvashatsz ».

On-line jelentkezhetsz kineziológiai oldásra!

Kineziológia oldás
Jelentkezz Kineziológia oldásra!Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot az első találkozás időpont egyeztetése érdekében!

Helyszín: Budapest, Etele út. Átlagos időtartam 1 óra.


Gy. Márkus Flóra kineziológus - kineziológia oldásokGy. Márkus Flóra kineziológus vagyok. Útkeresésem kb. 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is szembesültem azzal, hogy a túlhangsúlyozott anyagi világ nem nyújt kiegyensúlyozottságot az emberek számára. Megfogalmazódott bennem a szándék, hogy valahogy segíteni szeretnék az önmagukat kereső embereknek az életminőség javításában, az egészség helyreállításában.

A kineziológia One Brain (Egységes Agy) rendszerével dolgozom. A One Brain rendszer nem problémákra és tünetekre fókuszál, az okokat keressük. Biofeedback izomteszt alkalmazásával a kineziológia felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak. A kineziológia, ez a szelíd természetgyógyászati módszer már az első oldás után pozitív változásokat hoz a páciens életébe. A blokkok oldása után az öngyógyító mechanizmus beindulásának köszönhetően a kreativitás és az intuíció nagymértékben jelen lesz életünkben és hozzásegít minket az optimális döntésekhez.

Kineziológia munkámat egyéni oldások keretében végzem Budapesten. Szeretettel várlak, ha úgy érzed, hogy az életed nem a megfelelő mederben halad, ha szükséged van a harmónia megteremtésére, ha szeretnéd jobban megismerni magad, vagy ha egyszerűen elakadtál és szeretnéd tisztán látni a megoldásokat.

Remélem, hogy találsz a kedvedre való témákat az oldalainkon. Ha olyan kérdések foglalkoztatnak, amelyekre nem találsz választ, írd meg nekünk, hátha segíthetünk.

Legyenek nagyon szép napjaid.

Százhalombatta, 2007. március 05.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)350-616
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra