Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Húsz év múlva

Dervár Zita

Dervár Zita: Húsz év múlvaHúsz évvel ezelőtt kezdődött.

Húsz éve ismertem meg őt. Egy rövid, de szomorú kapcsolat után figyeltem fel rá. Nem is tudom, miért? Egy átlagos férfi volt, átlagos munkával, élettel. Mégis kiszúrtam őt, és azonnal meg akartam ismerni. Melegség sugárzott belőle és odafigyelés. Ő az, aki végig hallgatja az étteremben a kezdő pincérnőt, miért is borította az ölébe a levest, ő az, akivel ha beszorulsz egy liftbe, mire kijöttök az egész életedet ismeri, ő az, akinek az ember kérdezés nélkül gyónni kezd. Hamar rákaptam a társaságára, mint mások a kábítószerre. Rövid időn belül ő lett a mindenem, bizalmas jóbarát, tanácsadó, lelki szemétláda, és a férfi, csupa nagybetűvel.

Őrületes fellángolás volt. Ha mellettem volt, ittam minden szavát, ha nem, pokolian hiányzott. Lassan átalakult az életem, nyitottabb lettem az emberek, történések felé, kitágult az érdeklődési köröm, és rengeteg barátom lett.

Hozzá rohantam, ha valami nem sikerült, és akkor is, ha igen. Tőle kértem tanácsot, ha kihívás előtt álltam, és olyan jól esett vele vitatkozni is.

Kiegyensúlyozott volt a kapcsolatunk, nagyjából tudtuk mit jelentünk egymásnak.

Szerelmesek voltunk.

Soha nem ígértünk egymásnak mást, csupán őszinteséget. Nem is hinné az ember, néha ezt az egy dolgot is milyen nehéz betartani. Mégis, sokkal többet adtunk egymásnak, megkaptuk a másikat. Mindenkinél jobban ismertük egymást, a gondolatainkat, érzéseket, indulatokat. Úgy éreztem, minket az ég is egymásnak teremtett.

Talán tévedtem.

Pár év elteltével egy semmiségen összevesztünk, és kiköltözött az életemből.

Akkor nem értettem mi történt, összetört a szívem, elhanyagoltam a karrierem, a barátokat. Nagyon nehezen álltam talpra, és igazából sosem hevertem ki.

Eltelt tíz év. Volt néhány futó kapcsolat, semmi komoly, csak a munkának éltem.

És akkor egyszer csak ott állt az ajtóm előtt.

Nem hittem a szememnek.

Gyűlölni akartam, de nem tudtam. Örültem, hogy látom. Természetesen elmentem vele vacsorázni, és ott, valamikor két fogás között megkérdeztem miért hagyott el. Mert a veszekedés nagyon átlátszó volt, ennél azért jobban ismerhetett volna.

Azt mondta azért hagyott ott, mert túlságosan szerettem őt. Ő nem akarta, hogy vele éljem le az életem, én, aki húsz évvel voltam fiatalabb nála. Azt akarta, hogy találjak valakit, aki illik hozzám, és legyek boldog. Legyek boldog !?

Eszembe jutott az elmúlt tíz év, amitől megfosztott, amit együtt tölthettünk volna. De legjobban az fájt, hogy engem meg se kérdezett, egyszerűen egyedül eldöntötte, hogy nekem mi lesz jó.

Már sírva kérdeztem, és szerinted boldog lettem?

Nem, mondta halkan. Mint ahogy én is csak szerencsétlen voltam nélküled. Ezért jöttem vissza.

Vissza ?!

És ki mondta, hogy nekem még kellesz?

Nem válaszolt, csak komolyan nézett a szemembe. Aztán felállt, és haza mentünk.

Még nyolc év jutott nekünk. Nyolc rövid évecske…

Már két éve elment, és én nem találom a helyem, hiába a munka, a barátok, szürke lett minden. Elvesztettem a társam, a másik felem.

A sírkőre csak ennyit írattam: Rövid volt.

Dervár Zita

Dervár Zita: Húsz év múlva

Dervár Zita: Jég és grafit
Érdekes, hogy az ember néha nem vesz észre bizonyos dolgokat, amik pedig tényleg az orra előtt vannak. Például heteken át ugyanazok előtt a kirakatok előtt járkálunk el, mégsem vesszük észre a gyönyörű ruhákat, a díszítést. És akkor, egy teljesen átlagos napon az ember odabámul, és azt mondja, nahát ?! Valahogy én is így jártam Marcellel.

Dervár Zita: Jég és grafit »


Értékelés

Nem tetszett   Nem tetszett    1 2 3 4 5    Nagyon tetszett   Nagyon tetszett


Olvasószoba

Olvasószoba

Bugyi Anna: Kórházban » Tiszai Zsuzsanna: Válogatott írások » Bálint Vera: Fekete »

Bodnár Ákos: Cigaretta »

Erdélyi Mesi: Életem története » Holka Edit: Magok, tisztások, erdők » Lédy Évy: Versek »

Secret: Versek » Vilim Tamás: Három élet, három halál, három ábrázolásmód »

Olvasószoba

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.