Gyakran Ismételt Kérdések E-mail
Keresés
„A nehézségek eltűnnek, ha bátran szembenézünk velük.”

Isaac Asimov

Rövid stressz teszt

Mennyire érint a stressz?

(Minden kérdésnél válaszd a rád legjelemzőbbet!)

StresszA rövid stressz teszt megoldásával kiderül, vajon a Te viselkedésed mennyiben járul hozzá a negatív stressz kialakulásához? Öt kérdésre kell válaszolni, úgy, hogy három kategóriából lehet választani. Kérünk, hogy gyorsan, kevés mérlegeléssel döntsél, mert a stressz teszt kiértékelése csak ekkor lesz hatékony.

 1. A temperamentumodról:
  • Gyorsan, hangosan, lendületesen beszélsz
  • Nyugodtan fogadod, ha kérdésedre nemleges a válasz
  • Nehezen tudod kifejezni érzéseidet, szorongásaidat
 2. A várakozásról:
  • Hamar elunod magad
  • Szereted a semmittevést
  • Mások és nem önmagad kívánságai szerint cselekszel
 3. A motiváltságról:
  • Gyorsan cselekszel, gyakran vagy türelmetlen
  • Mások ösztönzésére cselekszel
  • Gyakran tépelődsz, újra átgondolod a nap eseményeit
 4. A versengésről:
  • Szereted a versengést, agresszív vagy a munkában, játékban
  • Ha veszítesz néhány pontot, kiszállsz a játékból
  • Kerülöd a konfliktust
 5. Az ambícióidról:
  • Ambíciózus ember vagy, aki nagyon szeretne teljesíteni
  • Kivárod, hogy megtörténjenek veled az események
  • Inkább halogatod a dolgokat

Önismeret, személyiségfejlesztés: Próbáld ki a Humoros önismereti teszt oldalunkat is! »

Valójában mi is a stressz?

Adalékok a stressz és a stressz oldás témaköréhez

A stressz
Tipikusan új, úgynevezett „urbanizációs betegség” a stressz. A stressz nem egyszerű betegség, hanem egy betegségsorozat elindítója lehet. Okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban. Szervezetünk képtelen alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez. Tüneteink között megjelenik a depresszió, és a neurózis, azután ezek ellensúlyozására rossz esetben a dohányzás, az alkoholizmus, drogfüggőség, szélsőséges esetben az öngyilkosság.

A stressz »


Stressz számokban
A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából folyamatos feszültség vagy tartós idegesség, mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét.

Stressz számokban »


A munkával összefüggő stressz (Európai Munkavédelmi Ügynökség)
Az Európai Unióban a munkával összefüggő stressz (MÖS) jelenti - a hátfájás után - a munkával összefüggő második leggyakoribb egészségügyi problémát, amely az EU munkavállalóinak 28%-át érinti. A MÖS okai lehetnek pszichoszociális veszélyek, mint például a munka jellege, szervezése és irányítása, pl. magas elvárások a munkában és alacsony szintű ellenőrzés, valamint olyan tényezők, mint a megfélemlítés és az erőszakoskodás. Fizikai veszélyek, például a zaj és hőmérséklet, szintén okozhatnak MÖS-t. A MÖS megelőzése jelenti az egyik kitűzött célt az Európai Bizottság munkahelyi egészség és biztonság új stratégiájáról szóló közleményében.

A munkával összefüggő stressz (Európai Munkavédelmi Ügynökség) »


Stressz teszt
Ahhoz, hogy az alábbi rövid teszt segítségével reális képet kaphass arról, hogy milyen mértékben fenyeget a stressz, kérem, hogy jól átgondolt, őszinte válaszokat adj!

Stressz teszt »


Gyors stressz teszt
Ahhoz, hogy az alábbi gyors teszt segítségével reális képet kaphass arról, hogy milyen mértékben fenyeget a stressz, kérem, hogy jól átgondolt, őszinte válaszokat adj! 10 kérdésre kell válaszolni, úgy, hogy három kategóriából lehet választani.

Gyors stressz teszt »


Rövid stressz teszt
A teszt megoldásával kiderül, vajon a Te viselkedésed mennyiben járul hozzá a negatív stressz kialakulásához? Öt kérdésre kell válaszolni, úgy, hogy három kategóriából lehet választani.

Rövid stressz teszt »


Rövid stressz teszt

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.