Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Hűség

Lelkünk bugyrai

HűségA válásom után szeretője lettem egy nálam jóval idősebb, jóval gazdagabb férfinek. A kapcsolatunk kezdetén abban bíztam, hogy hamarosan elválik, és ketten új életet kezdhetünk. Hiszen sokat panaszkodott a feleségére, a hálátlan gyerekére, a kihűlt kapcsolatára. Ígérte, hogy hamarosan megoldást talál majd a kettőnk számára, de hónapról hónapra maradtak a futó találkozások, a fülledt levegőjű, dohányszagú motelek, vagy a szeretkezés a szabadban. Míg végül rájöttem, hogy hiába minden remény, nem fog változni semmi, én csak szerető lehetek ebben a kapcsolatban. Gyermeket szerettem volna, békés, nyugodt, kiegyensúlyozott családi életet.

Segítünk Neked
Szeretnéd megosztani valakivel gondjaidat?

Tanácsot is szeretnél kapni?

Szakértőnk készséggel válaszol, ha aktuális családi problémáiddal, kapcsolataiddal, lelki gondjaiddal keresed fel őt.

Kattints ide »

Amikor beláttam, hogy az álmaim csak az enyémek, és bármilyen tapintatos is a Kedvesem, csak másodhegedűs lehetek a kapcsolatban, flörtölni kezdtem más férfiakkal. Azt gondoltam: miért is ne, hiszen nem lehet közös jövőnk.

Randizgattam, ismerkedtem. S végül nagyon kellemes találkozásaim voltak egy független férfival. Kedves és heves volt, megkaptam tőle mindazt, amit a Kedvesemtől nem. Séták a természetben, kézen fogva, nagy beszélgetések, figyelem, virág és édesség, mozi, színház, udvarlás, apróbb ékszerek, ajándékok, tétova, ismerkedő ölelések.

Szépnek és fontosnak éreztem magam. Ez a férfi sosem rohant el két csók között, mert a felesége slusszkulcsában lemerült az elem. Ha együtt voltunk, azt éreztem, csak én vagyok számára a világból.

Ahogy egyre közelebb kerültünk egymáshoz, egy kétnapos kirándulást terveztünk. Tudtam, hogy most megtörténik majd közöttünk, ami után ténylegesen egy párnak számítunk majd. Bejelentkeztünk a szállodába, kellemes séta a városban, finom vacsora, jó borokkal, pezsgő a szobában… s ott az ágy.

S ott a baj és ott a jaj. Belém nyilallt az érzés: én a másikat szeretem. Mit keresek itt? Pánik fogott el. Kirohantam a fürdőszobába, és felhívtam a barátnőmet. Elhadartam neki, hogy három perc múlva hívjon fel telefonon, addig találjon ki nekem egy katasztrófahelyzetet, ami miatt azonnal haza kell rohannom. Mivel babonás vagyok, a családomat ne keverje bele.

A telefon után 5 perccel már a kocsimban ültem. Úgy rohantam el, mint akit üldöznek.

A barátnőm az óta sem tudja, miben segédkezett. Nem akartam beszélni a történtekről ő, pedig igazi barát, nem faggatott.

Többé nem flörtöltem.

Szerelemmel szeretem a Kedvesemet, s titokban még reménykedem: talán a hűségem elnyeri a jutalmát…

Hűség


Elbúcsúztattam a karácsonyt
Amikor már majdnem kopasz volt a fa, akkor vettem észre, hogy a régi beidegződések még mindig működnek bennem: ösztönösen hagytam néhány csillagszórót a fán. Amikor a gyerekek kicsik voltak, és szomorúan, sírva bontogatták le a díszeket, mindig „megtaláltunk” a fán el nem égett csillagszórókat. Meggyújtottuk, és azt játszottuk, hogy a karácsonyfa ezzel integet nekünk, hogy most mennie kell, de a következő karácsonykor újra a szikrázó csillagszórókkal érkezik majd.

Elbúcsúztattam a karácsonyt »


Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől
Hemingwayt nem tudtam csak úgy felszínesen olvasni, mert egyből szörnyen unalmassá vált. Nem ponyva. Őt csak nyugodtan, lassan, odafigyelve tudtam olvasni, s akkor valami elementáris erővel ragadtam betűihez. Odaszögezett. Éreztem, ahogy belémélyedek, benne úszok a világában, az utastársaim a metrón sehol sincsenek. Igazán önmagamban vagyok utastársaim között. Hemingway minden szava fontos, minden egyes betű lényeges, még ha egy hosszú tájleírásról is van szó, mert ha ez kimarad, nem érzem át a cselekmények mélységét.

Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől »


Az akarat mindent legyőz
Az akarat mindent legyőz: A gyerek nagyon akarta a kiskutyát, és minden további nélkül kimondta a nevét, és már együtt játszott, fogócskázott vele. Igen, igen meglepődtem, de nagyon örültem. Hosszú ideig gyakoroltunk, és semmire sem jutottunk, és az akarat mindent legyőzött.

Az akarat mindent legyőz »


Élet gondolatok
Szeretem azt az arcot, ami visszanéz rám a tükörből, de nem ez az arc szokta elvinni a bulikból a legjobb csajokat, és nem ezért az arcért szokták a lányok a piros kanapémra dobálni a tangájukat. Talán nekem mégsem az ápolt, kisportolt és lelkiismeretesen rendben tartott külsőm, az ami vonzó, talán inkább az intellektusommal, életszínvonalammal, társadalmi ranglétrán elfoglalandó pozíciómmal tudnék náluk sikereket elérni.

Élet gondolatok »


Kérdőjelek
Biztosan nem látok teljesen objektíven ebben az ügyben, de egyre inkább meg vagyok győződve arról, hogy nem csak azt látom, amit látni szeretnék, hanem valóban részéről is több ez mint barátság.

Kérdőjelek »


Hűség
Randizgattam, ismerkedtem. S végül nagyon kellemes találkozásaim voltak egy független férfival. Kedves és heves volt, megkaptam tőle mindazt, amit a Kedvesemtől nem. Séták a természetben, kézen fogva, nagy beszélgetések, figyelem, virág és édesség, mozi, színház, udvarlás, apróbb ékszerek, ajándékok, tétova, ismerkedő ölelések.

Hűség »


Az alkohol rabságában
Az alkoholbetegséggel kapcsolatban szeretném megosztani a történetemet, segítséget adni azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek vagy hozzátartozóiknak, hogy miként segítsék családtagjukat és nem utolsó sorban a társadalmi előítéleteket szeretném megváltoztatni amit egy alkoholista emberrel kapcsolatban a legtöbb ember érez.

Az alkohol rabságában »


Az emlőrák nem válogat
Az a nap megváltoztatta az életemet. Az orvosok kegyetlenül zúdították fejemre az információkat, a szövettani vizsgálat eredményét, a műtéti beavatkozás fontosságát, valamint azt, hogy a legnagyobb esélyem a túlélésre akkor van ha a beteg mellet teljesen eltávolítják. Szó volt a kemoterápiás kezelések menetéről, ami több ciklusból áll és a ciklusok közötti 3 hetes pihenő időkről. A kezelés a daganatsejtek növekedését és szaporodását nem csak megállíthatja, hanem azokat el is pusztíthatja. Az én esetemben ez annyit jelentett, hogy ha jól reagálok a kezelésre, hatására az emlődaganat kisebb lesz és akkor nem teljes, hanem csak részleges emlőeltávolítás szükséges.

Az emlőrák nem válogat »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.