Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

A sikeres kintlevőségkezelés gyakorlata tréning

Lelki Titkaink Hírlevél

Egy lépés a sikerhez: Sikeres kintlévőség behajtás gyakorlata tréningNagyon sok munkahely szűnik meg nap mint nap. Egyre többen kényszerülnek arra, hogy különféle vállalkozásokban próbálják ki magukat. Nagyon sok állami munkahely szűnik meg, és sokan kezdenek önálló vállalkozásba a sikeres, szebb jövő érdekében.

Nagy lendülettel, lelkesedéssel és hittel, de gyakran kevés tudással indulnak a vállalkozások. Sokszor a szerencsében bízva, fél-információk birtokában kezdődik a vállalkozói pályafutás.

Néha úgy tűnik, hogy az országunk lakosságának nagy része most tanul „vállalkozóiul”. A vállalkozás nyelvezetéhez olyan kifejezések tartoznak, mint szerződések írása, számlák kiállítása, ÁFÁ-s és ÁFA-mentes számítási módok, különféle nyilvántartások, jogszabályi háttér, működési engedélyek, regisztrációs számok, és a sor a végtelenségig folytatható.

Üzletkötések, hivatali ügyintézések, leendő partnerek közötti üzleti tárgyalások, s megannyi új élethelyzet. A tennivalók sokaságában, az információk rengetegében, a munkavégzés lendületében azután nem veszünk észre bizonyos jeleket, nem tanulunk meg időben kellően óvatosnak lenni.

Örülünk a megrendelésnek, és nem vagyunk kellően óvatosak, körültekintőek. S egyszerre csak azzal szembesülünk, hogy a munkát elvégeztük, leszámláztuk, s a megrendelő nem fizet.

Így van ez kicsiben, de így van ez gyakran nagy méretekben is.

A vállalkozás mérete nem befolyásolja a tartozások minőségét és mennyiségét. Csak amíg egy tőkeerős nagy vállalkozás a késedelmes fizetéseket tolerálni tudja, addig a kis- és középvállalkozások tönkre mennek a nekik tartozó ügyfeleik miatt.

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a sikeres üzletkötéshez mennyire fontos a kommunikációnk minősége. Nem mindegy, hogyan tudjuk képviselni a saját érdekeinket, hogyan viselkedünk egy tárgyaláson, felismerjük-e az üzleti kockázatot, ismerjük-e az eredményes üzleti tárgyalás technikáit?

Amikor a követeléseinket nem fizetik ki, úgy érezzük, hogy a körülmények áldozatává váltunk. Ettől kezdve nő a feszültség bennünk, s a stresszes állapotok állandósulnak. Elbizonytalanodunk, szorongóvá válhatunk, s előbb-utóbb veszélybe kerülhet az egészségünk.

Mindezek megelőzősére, és a kialakult bajok kezelésér közös tanfolyamot indítunk stratégiai partnerségben az Erdész és Hammer Konfliktuskezelő Bt. »-vel. Ők ismerik a tartozások megelőzősének a módját, tudják, hogyan lehet behajtani a kintlévőségeket, mi pedig tudjuk, hogyan érdemes kommunikálni az ügyfelekkel, üzlettársakkal, s tudjuk, milyen a sikeres vállalkozó személyisége. S mindezt meg tudjuk tanítani Neked is.

A Sikeres kintlévőség behajtás gyakorlata című tréningről itt olvashatsz részletesebben »

Kérlek, látogasd meg a Tudástárunkat », ahol elolvashatod a Sikeres vállalkozó, sikeres vállalkozás » című cikket.

Figyelmedbe ajánlom még az Asszertivítás, asszertív magatartás » blokkunkat.

Itt arról olvashatsz, hogyan válhatsz olyan emberré, aki úgy tudja képviselni a saját érdekeit, hogy közben lehetőleg ne ártson másoknak.

Ha felismered, hogy a csökkent önbizalommal rendelkező szubmisszív típusba tartozol, érdemes egy tréningen megtanulnod, hogyan változtathatsz ezen.

A legközelebbi asszertivitás, asszertív magatartás tréningünket június 22-én indítjuk. Jelentkezz most! »

Itt a nyár, a pihenés, kikapcsolódás időszaka. Kérlek, vigyázz a vakációzó gyermekekre, mert ők még nem tudnak vigyázni magukra.

Szeretettel kívánok sikeres, szép napokat.

Százhalombatta, 2007. június 15.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)350-616
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra