Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Igazmondó álmaink

Lelki Titkaink Hírlevél

Hírlevél az álmokról

Itt a nyár, a nagy alvások, nagy pihenések ideje. Zárva vannak az iskolák, és a munkahelyeken is kissé lelassult az élet, telefonos érdeklődésünkre gyakran hallani a bűvös mondatot: X Y jelenleg szabadságon van, tessék 1-2-3 hét múlva keresni…

Ilyenkor az ügyfél bosszankodik.

De mit csinál a jól megérdemelt szabadságát töltő, agyonhajszolt dolgozó? PIHEN Igazmondó álmaink. Jó esetben.

Pihenés, alvás, álmodás

Egy-egy álom megfejtése és megértése nem egyszerű folyamat de bármily különös is - tanulható.Amikor nem kell iskolába és/vagy munkába mennünk, nyugodtabban, hosszabban, pihentetőbben alszunk. Ilyenkor többet is álmodunk. Illetve ugyanannyit álmodunk, mint máskor, csak jobban emlékszünk az álmainkra. Vannak közöttünk, akik a legtöbbször emlékeznek az álmaikra, vannak, akik szinte sohasem.

Pedig az álmaink hűséges segítőtársaink. Sigmund Freud Arisztotelésznek tulajdonította az alábbi mondatot:

„Az álmodás szemmel láthatóan az alvás alatti lelki élet.”

Az éjszakai lelki élet első pillantásra kifürkészhetetlennek tűnő világa sok művészt, költőt, szobrászt, festőt, filozófust izgatott, sokat foglalkoztak az álomvilággal. Csak néhány nevet említek utalásképpen: Mark Twain, Edgar Allan Poe, Salvatore Dali, vagy Friedrich Nietzsche, filozófus.

Az álom a szimbólumok nyelvén szól hozzánk

Az álomelemzés és az álomanalízis mindig személyre szabott.Az álomélmény vizuális élmény, látvány, a legtöbbször képi szimbólumokban beszél. Annak, aki meg akarja fejteni a saját álmait, meg kell tanulnia ezeknek a képeknek a nyelvét és a nyelvtanát.

Álmunk képei segítenek értelmezni a nappali történéseket, az álomesemények segítenek felkészülni az életre.

Álmainkban nem csak kellemes és jóleső képek tárulnak elénk, hanem gyakran komoly, zavaros, szomorú, sötét képek is.

Álmaink gyakran hordozzák a hirtelen akadályok elhárításának a módját, vagy a szorongató aggodalmak megoldásait.

Álomfejtés és álomértelmezés: álmaink üzenete

Sajnos azonban, aki nem beszéli az álmok nyelvét, az előtt ugyanúgy rejtve marad saját álmuk üzenete, mintha egy angol nyelven íródott novellát tennének az angolul nem beszélő személy elé. Hiába kap valaki egy angol szótárt is a novella mellé, ha nem ismeri a nyelvtant, nem ismeri a nyelvi szokásokat és a nyelvi fordulatokat, akkor a novella a számára csak egymás mellé rakott szavak halmaza lesz, csak sejthető a tartalma, de egészében érthetetlen, élvezhetetlen. Így van ez az álmainkkal is. Amíg nem tanultuk meg az álom nyelvét, addig nem értjük az álmaink üzenetét.

Az álomnak van egy tulajdonsága, hogy éppen arra hívja fel a figyelmünket, amit a mindennapi életben nem akarunk észrevenni.

Nyugati típusú kultúrában élünk. Mindennapi életünket célirányos tettek és teljesítmények határozzák meg. Valamit mindig maximalizálnunk, gyorsítanunk kell. Sokan vannak közöttünk, akik a játékosságot legfeljebb a gyereknek nézik el, de annak is csak akkor, ha jól teljesítette a „megtervezett időben való születés, a babaúszás, az ovis angol és az ovis matematika” követelményeit. Mindezek után lehet játszani, de a játék lehetőleg fejlesztő legyen, csendes, hogy ne zavarja a munkában megfáradt felnőtteket, és elég intelligens, hiszen az indián üvöltés, a vad rohangálás amolyan barbár szokás.

A felnőtt játékosság sok-sok ember számára a „semmi haszna” kategóriába tartozik, de szerencsére az éjszakai álmaink megőrizték a játékosságukat. A tudattalanunk játszik, és ezzel próbál egyensúlyt teremteni a mindennapok komoly nappali megterhelésében.

Álomfejtés és álomértelmezés a gyakorlatban

Hadd idézzek egy példát a saját munkámból.

Közel húsz éve házasságban élő hölgy panaszkodott „szégyenteljes” visszatérő álmáról, melyben az egyik férfi kollégája szexuális képként szerepelt rendszeresen. A hölgy megrémült, hogy vajon mi történik most vele, lehet, hogy az a titkos vágya, hogy elhagyja a férjét és új kapcsolatot kezdjen? Vagy titkos viszonyra volna szüksége?

Éjszakai álmai megzavarták a nappali munkavégzését is, hiszen valahányszor meglátta a „megálmodott” kollégáját, zavart érzett a saját álombeli titka miatt.

Álomfejtő csoportunkban segítettük, hogy kikérdezhesse az álmait, mit is üzennek valójában? Kiderült, hogy a férjével a kapcsolatuk az évek során elszürkült, de a férje iránti szeretet, szerelem, a testi vágy nem múlt el, csak elszunnyadt. Az álmai abban segítették, hogy az álmodó hölgy libidóját játékosan előcsalogassák, s az álom csábító erotikus képeivel segített megtalálni a visszautat a férjéhez.

Igazmondó álmaink: álomelemző és álomértelmező csoport

Ha Te is szóba akarsz állni az álmaiddal, jelentkezz az Igazmondó álmaink című álomelemző, álomértelmező csoportunkba. Szeretettel várunk.

Ha Te is szeretnéd érteni az álmaid üzenetét, akkor jelentkezz az álomértelmező csoportunkba!

Igazmondó álmaink
(Álomfejtés és álomértelmezés)

Kiscsoportos (maximum 6fő) tréning, 20 óra (1 tréningóra 45 perc)
Részvételi díj: 1500 Ft + ÁFA/óra (25 000 Ft + ÁFA/összes foglalkozás)
További információ: info@lelkititkaink.hu » Telefon: 06-20-353-7262 Skype: lelkititok »
KÓDHELYSZÍNIDŐPONT
A222Budapest,
9. kerület, Csárdás köz 1.sz. fszt.  térkép »

(Üllői út, Pöttyös utca, Határ út között)

2007. július 21.
2007. augusztus 04.
Foglalkozások: 10.00.- 18.00.Igazmondó álmaink
Jelentkezz álomfejtő és álomértelmező csoportba!
Igazmondó álmaink

Hamarosan megjelenik az Igazmondó álmaink című CD-nk, amelyre előjegyzést felveszünk. Ha szeretnéd mindenkinél hamarabb megkapni ezt a CD-t akkor itt előjegyeztetheted.

Igazmondó álmaink
Igazmondó álmaink CD előjegyzése

Az Igazmondó álmaink CD nem kerül a könyvesboltok ellátási rendszerébe. A CD megjelenését követően tájékoztatást kapsz a megrendelés és az átvétel lehetséges módjáról.

Szeretettel üdvözöllek:

Százhalombatta, 2007. július 15.

Szeretettel:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)350-616
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra