Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
Kezdőlap » Extrák » Magazin » 2006 júliusi hírlevél

Lelki Titkaink Hírlevél

(2006 július)

Kedves Partnerünk!

Szeretettel üdvözölünk a Lelki Titkaink Hírlevél olvasói körében.

Már csak alig néhány hely van a héten induló Asszertivitás Tréningre.

Te már tudod, milyen eredményes a munkánkban is és az emberi kapcsolatainkban is, ha ismerjük az önérvényesítő magatartás módszerét? Átélted már azt az érzést, amikor győztesként jöttél ki egy vitából, de a vitapartnered sem volt vesztes?

Mindannyiunk életében szükségképpen keletkeznek konfliktusok. Amíg nem ismertem az asszertív viselkedés módját, gyakran kerültem olyan helyzetbe, hogy kértek tőlem valamit, és nem mertem a kérést visszautasítani, pedig tudtam, hogy túlságosan megterhelő számomra a kérés teljesítése, kedves sem volt hozzá, mégis igent mondtam. Aztán persze dühös voltam magamra, hogy miért engedem, hogy újra és újra kihasználják mások, hogy nem tudok a kérésükre nemet mondani.

Mindig attól féltem, hogy ha nemet mondok, megsértődnek rám, megharagszanak, és nem fognak szeretni.

Konfliktushelyzetekben gyakran éreztem azt, hogy vesztes vagyok, szégyenkeztem, vagy indulatos voltam, de rendszerint vesztesként jöttem ki a helyzetekből.

Ma már tudom, hogy egy-egy nehéz helyzetben hogyan őrizzem meg a nyugalmamat, hogyan képviseljem a saját érdekeimet úgy, hogy ne tartsanak mások önzőnek.

Megtanultam, hogyan fogadjam el önmagamat, pedig nagyon távol állok a tökéletességtől, s tudom, soha nem is érem el.

Már nem félek a kudarcoktól, tudok tanulni belőlük, és tiszteletben tartom mások érdekeit, miközben nem szorítom háttérbe a magam érdekeit sem.

Ha Te is ismered és gyakorolod az önérvényesítés technikáit, akkor Neked nincs szükséged Sütő Teodóra tréningjére.

Ha azonban még hasonló nehézségekkel küszködsz, akkor ott a helyed, ahol ezt a tudást megszerezheted.

Asszertív magatartás tréningünket » Sütő Teodóra kedves klinikai szakpszichológus kollégánk tartja. Vele itt ismerkedhetsz »

Tudástárunkban » további cikkeket olvashatsz az asszertív magatartás témában.

Változatlan szeretettel ajánljuk figyelmedbe olvasnivalóinkat oldalainkon. Reméljük, hogy sok olyan témában találsz gondolatébresztő olvasni valókat, amelyek segítenek Neked abban, hogy boldogabb, sikeresebb, elégedettebb életet élj.

Egyre többet és többet beszélünk a családon belüli erőszakról. Mondhatnád: divatos téma. Azt mondom: tragikus téma.

Az erőszaknak sokféle fajtája van, kezdve a legdurvább fizikai bántalmazástól a néha-néha elcsattanó pofonig, s folytatva a lelki bántalmazáson át a gazdasági erőszakig. Mi, emberek roppant leleményesek vagyunk, ha feldühítenek, megbántanak minket, akkor válogatott eszközökkel törlesztünk. De sajnos élnek közöttünk szép számmal olyanok is, akiknek alapműködésük az erőszakos viselkedés. Egyesek szeretik fitogtatni a hatalmukat, mások, pedig bántó agressziójukat a szerelemféltés puha takarójával próbálják elfedni. Az erőszak minden formája romboló. Érdemes ezen a témán tovább gondolkodni. Ha van olyan élményed, amelyet szívesen megosztanál velünk, vagy az olvasóinkkal, akkor írd meg. Ha segítségre szorulsz, kérdezz minket, megpróbálunk segíteni.

A családon belüli erőszak témájában az első cikkünket itt találod. »

Továbbra is várjuk azokat a történeteket, amelyeket eddig titokként hordoztál magadban, és sosem merted senkinek sem elmondani. Könnyebbülj meg, oszd meg a történetedet másokkal. Jeligésen küldd az e-mailed, és soha senki nem fogja megtudni, ki rejtőzik a történeted mögött. Lehet, hogy szavaiddal segítesz másoknak is, hogy megoldjanak, vagy elkerüljenek egy nehéz élethelyzetet. S persze azt se felejtsd el, hogy mindenkinek joga van elkövetni a saját tévedésit. Neked is jogod volt hozzá, még akkor is, ha most már másképpen gondolod.

Talán nem ismered még új szolgáltatásunkat, amely az Emlékezés virágai » címet viseli. Itt szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy ha elveszítettél valakit, aki nagyon fontos volt a számodra, akit nagyon szerettél, s aki fájdalmasan hiányzik, állíts emléket neki. Írd meg azokat a történeteket, amelyek jellemezték Őt, és írd meg az érzéseidet Vele kapcsolatban.

Továbbra is szeretettel várjuk olyan alkotóművészek jelentkezését, akik szeretnék megmutatni munkáikat a világhálón. Segítünk, hogy az értékes alkotásokat minél többen láthassák, olvashassák.

Százhalombatta, 2006. július 06.

Minden kedves Olvasónknak napsütéses, virágillatú nyarat kívánunk:
Csehák Hajnalka
és a Lelki Titkaink csapata


 LELKI TITKAINK
Mentálhigiénés Stúdió


csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
     Mobil : (0620)353-7262

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra