Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

BÚÉK! De hogyan?

Lelki Titkaink Klub

BÚÉK! De hogyan? Lelki Titkaink KlubKarácsony, Újév, boldogság. Összeforrott szavak, hiszen minden kedves ismerős és ismeretlen ezzel köszön decemberben. Jókívánság, mely jól esik, akkor is, ha tudjuk, hogy az illem is így kívánja, nem feltétlenül a lélek üzeni. Persze attól, hogy ezek a szavak párban járnak, még nem jelenti azt, hogy boldogok is leszünk. Az ünnepi időszak nem mindenkinek jelent boldogságot, örömöt, ez az időszak nagyon gyakran felerősíti a külső és a belső konfliktusokat.

Mit tehetünk azért, hogy felkészüljünk a boldogságra, hogy megteremtsük azt a magunk számára és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a környezetünket is boldogabbá tegyük?

Mi is az a boldogság?

Mi is az a boldogság?A boldogság egyértelműen pozitív érzésekkel járó ideális mentális állapot, mely a megelégedettség érzésétől egészen az eufóriáig terjed. Minden áldott napunk azonban nem hozhat nekünk sem megelégedést, sem eufóriát. Mit tegyünk, hogy megágyazzunk a napi boldogságunknak?

Azt gondolom, hogy a boldogság ott kezdődik, ahol meg tudok bocsátani magamnak. Ha el tudom fogadni, hogy minden kudarcnak, minden veszteségnek, minden fájdalomnak helye volt az életemben, mert ezek is formáltak, alakítottak rajtam, és ezekkel együtt vagyok az ma, aki vagyok. Vajon van-e bátorságom azt mondani, hogy akkor sem változtatnék a múltamon, ha tehetném? El tudom-e fogadni, hogy minden kellemes és kellemetlen, öröm és bánat, komédia és tragédia az enyém, engem szolgál, engem tanít?

Mi is az a boldogság?Valaha gyakran feltettem magamnak a kérdést: Miért történt ez velem? Miért velem történik mindez? Miért pont én? Mi lesz ezután?

Ma már tudom, hogy nem lehetek boldog, ha folyamatosan a múlton rágódom, vagy a jövőn aggódom. Aki ezt teszi, elszalasztja a jelen boldogságának lehetőségét, a valóság megélését. A múlt is a jövő is homályos. Az múltat a feledés homálya elkezdte betakarni, a jövő pedig láthatatlan. Az egyetlen világos nap a mai nap.

Tegyük fel hát magunknak kérdést: Mit bocsájtok meg ma magamnak? Mit bocsájtok meg ma másnak? Mi a neve a mai boldogságérzetemnek?

Legyen egy Boldog Új Évünk, legyen egy Boldogabb Életünk!

BÚÉK! De hogyan? Lelki Titkaink Klub

Csehák Hajnalka pszichológus

Lelki Titkaink Klub

A Lelki Titkaink Klub olyan barátságos közösség szeretne lenni, ahova azok a személyek járnak, akik nem csak hallgatni szeretik a pszichológiával, az emberi működésünkkel, a bennünk zajló mentális folyamatokkal kapcsolatos gondolatokat, kutatási eredményeket, hanem kötetlenül beszélgetni is szeretnének ezekről. Élményeket, tapasztalatokat, véleményeket várunk tőletek, hogy tanulhassunk egymástól. A Klubnapok hétköznapi témák köré épülnek fel, a témákkal kapcsolatban is folyamatosan várjuk az ötleteket, igényeket.

Lelki Titkaink Klub »

Lelki Titkaink Klub regisztráció
Időpont: 2018. február 24.


Regisztrációs beérkezése után email visszaigazolást küldünk! A részvétel korlátozott létszámban lehetséges, a jelentkezések sorrendjében!

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.