Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
Az álomszerű világ nem kevésbé valódi, mint az éber, csak másképpen valódi.

Ludwig Klages

Álom: mit jelentenek az álmaink?

Az álomfejtés és álomértelmezés alapjai

Az álomfejtés és álomértelmezés alapjaiÁlmaink minden éjszaka meglátogatnak minket. Agyunk az álmodás idején nagy aktivitással működik. Álmainkban azokkal a képekkel dolgozunk, amelyekkel napközben feltöltődtünk, s amelyeket nem tudunk magunktól elutasítani és feloldani. Belső képeink a tudattalanunkból táplálkoznak, különféle képeket projektálunk (kivetítünk), s ezeket a képeket projekcióink manifesztációjaként tudatosítjuk. Belső képeinket a tudatunkba emeljük, ezzel használjuk a tudattalanunk üzeneteit a cselekedeteink, gondolataink, érzéseink megértéséhez.

Saját álmaink megfigyelése, és az álmok üzenetének megfejtése a legtermészetesebb módja annak, hogy meghallgassuk saját magunkat. Az álom mindig súg nekünk valamit. Az álomnak külön nyelve van: az érzések nyelvén szól hozzánk, s érzéseinket közvetlenül szólítja meg. Azok az emberek, akik nem mernek, vagy nem tudnak azonosulni a saját érzéseikhez, gyakran elfelejtik az álmaikat, mire felébrednek.

A görög mitológiában Hüpnosz az alvás és álom istene. Az alvás ikertestvérének tartották a halált, s mi kénytelenek vagyunk azzal szembesülni, hogy az alvás és a halál mennyire perifériára szorultak a mi racionális beállítottságú társadalmunkban, kultúránkban. A legtöbben roppant bosszantónak tartják, hogy a kemény munkával felépített okos nappali tudatunk felett éjszakánként elveszítjük a kontrollt.

Tudatos és tudattalan énünk

Sigmund Freud és Carl Gustav Jung nyomán elfogadtuk hogy különbséget tegyünk a tudatos és a tudattalan közöttAz okos nappali tudatunk a bal agyfélteként erős aktivitására alapul, míg az érzésekkel teli éjszakai tudattalanunk a jobb agyfélteként aktivitását feltételezi. Mindenki, aki megengedi magának, hogy a két félteke egyensúlya felboruljon, valamiképpen megbontja az egyensúlyt. Márpedig egyensúly nélkül hamar meglátogatnak minket a betegségek, s azután következik a sárga föld… amit azért a legjobb volna hosszú ideig elkerülni.

Sigmund Freud és Carl Gustav Jung rendkívül népszerű álomértelmezési munkáit elolvasva és megértve, elfogadtuk, hogy különbséget tegyünk a tudatos és a tudattalan között. Különbséget teszünk a nappali tudatos éber állapot és az éjszakai tudattalan állapot között is. A két pólus között felfedezhető a folytonosság, és a kölcsönösség is.

Segítünk Neked
Szeretnéd megosztani valakivel gondjaidat?

Tanácsot is szeretnél kapni?

Szakértőnk készséggel válaszol, ha aktuális családi problémáiddal, kapcsolataiddal, lelki gondjaiddal keresed fel őt.

Kattints ide »

A nappali tudatunk nyelve többnyire absztrakt, alapja a logikus, megkülönböztető, racionális, tehát kizáró és megengedő, de mindenképpen elhatároló gondolkodás.

Az éjszakai tudattalanunk nyelve szimbolikus nyelv, képszerű, intuitív, érzelem teljes, összekötő és kitágító.

A nappali tudat a valóságra korlátozódik, és differenciáltan működik, az éjszakai tudattalan pedig kiszélesíti a nappal észlelt valóság képeit, és elősegíti, hogy meglássunk új, eddig ismeretlen nézőpontokat, összefüggéseket, megoldásokat. Álmainkban tehát a valóságnak egy másik síkján tartózkodunk. Ilyenkor a gondolkodásunk az absztrakt nyelvi síkról átkerül a képi gondolkodásmódra. Az éjszakai álommunka kitágítja a nappali tudat horizontját.

Jelenlegi modern világunkban a mindent elsöprő férfias szemlélet uralkodik. A nőies, éjszakai tudattalanunk nyelvét száműzték, és sokan nem gondolnak arra, hogy a „nőies éjszakai tudattalan képes a férfias nappali tudat gazdagítására, és bővítésére.”

Álommunka, álomértelmezés

Az álommunka komplex feladat amelynek megértéséhez éppúgy szükség van az intellektusra mint az érzelmekre.Az álommunka komplex feladat, amelynek megértéséhez éppúgy szükség van az intellektusra, mint az érzelmekre. Az álmok megértése csak akkor lehetséges, ha a jobb és a bal agyfélteke (az érzések és az okos gondolkodás) egymást erősítve, együttműködnek.

Minden emberben, nőben és férfiban is van női, illetve férfierő. Ha az eredeti férfi-női polaritásból indulunk ki, akkor a sikeres álomelemzés, az álmaink megértése és megfejtése mindig a férfi és a női energia összeolvasztását jelenti.

Az álomértelmezésben, csakúgy, mint a hétköznapokban folyton előtörnek és harcban állnak bennünk a női és a férfierők.

A férfias nappali tudat világosságot és rendet teremt az álmaink elemei között, a nőies éjszakai tudattalan feltárja a titkokat, az érzéseinket, szükségünk van tehát arra, hogy bízni tudjunk a saját érzéseinkben.

Vannak olyan álmaink, amelyek jelentése világos, mint a nap. Ilyenek a nappali tevékenységet folytató álmaink, amikor tovább álmodjuk a megkezdett folyamatokat, s az álmunk gyakran a kidolgozott megoldásokat kínálja a számunkra. Vannak álmok, amelyek figyelmeztetnek valamire, s vannak álmaink, amelyek előre vetítenek bizonyos lehetőségeket.

Gyakran találkozom azzal a szándékkal, hogy mindenki szeretné tudni, mit is jelentenek az álmai? Mit is üzennek az álmai? Mire akarják figyelmeztetni az álmai?

Ilyen esetekben megpróbáljuk megérteni a tudattalanunk üzeneteit. Amikor valamilyen akadályba ütközik az álmaink megértése, gyakran feszültséget élünk át. Néha nem érdemes nagyon erőltetni az egyes álmaink megértését, lehetséges, hogy egyes nehezen érthető álmainkat hagyni kell érlelődni. Azon álmaink, amelyek jelentése a megértés és a meg nem értés határán maradnak, feszültséget teremtenek bennünk. Ez a feszültség befolyásolja az érzelmi életünket. Erre a feszültségre azért van szükségünk, mert a férfias nappali tudatunk az egyoldalú, egyértelmű elemzést elvégzi, s mint befejezet munkát, nagyon hamar el is felejtjük az elemzés eredményét. Kipipáljuk, mint elvégzett feladatot, ad acta tesszük, többé nem foglalkozunk vele.

Egy nyitva hagyott értelmezés azonban napokon, heteken, hónapokon át foglalkoztat minket, s a hatása alatt nyitottabbakká válunk újabb és újabb emocionális tapasztalatokra.

Álomfejtés, álomértelmezés

Ha egy álmot nem sikerül azonnal megfejtenünk, akkor legyünk türelmesek, s várjuk meg, míg a tudattalanunk újra felveti majd ugyanazt a problémát. Az álmaink ugyanis kitartóak, s addig-addig variálják és kínálják újra a problémát, amíg az álmodó meg nem érti. Így jutunk közelebb lépésről lépésre, álomról álomra a saját belső hangunk megértéséhez, problémáink megoldásához.

Amikor megértjük az álmaink üzenetét, akkor kapcsolatot teremtünk az okos nappali tudatunk, és az álmaink között. Álom tevékenységünk, mint leszakadt részünk integrálódik az életünkbe. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy a férfias gondolkodás a maga rendszerező, differenciáló törekvése okán nagyon hamar merevvé válhat, míg a nőies, álmokkal dolgozó tudattalan a kreativitás élő forrásaként szolgál.

Minden álom két pólus között mozog: egyszer olyan képeket látunk álmunkban, amelyeket azonnal megértünk, máskor olyanokat, amelyeket éveken át sem tudunk sem megérteni, sem elfelejteni, s ilyenkor sötétben tapogatózva próbálunk rájönni az álmunk üzenetére.

Meggyőződésem szerint nem lehet az álmokat egy általános séma szerint elemezni. Álmainkat képekre bonthatjuk, de minden képhez gazdag jelentéshalmaz tartozik, melybe beletartoznak a kulturális szimbólumok és képi ábrázolásmód, ahogyan a személyes tapasztalatokon megszületett képek is.

Igazmondó álmaink: álomfejtő és álomértelmező csoport

Ha Te is szeretnéd érteni az álmaid üzenetét, akkor jelentkezz az álomértelmező és álomfejtő csoportunkba!


Igazmondó álmaink
Jelentkezz álomfejtő és álomértelmező csoportba!
Igazmondó álmaink

Mindenki álmodik, de nem mindenki emlékszik az álmaira. Minden álom üzen valamit. Egyik álmunk üzenete világos és érthető, a másik álmunk pedig megoldhatatlan rejtvénynek tűnik.

Abban mindenki egyet ért, hogy az álmainkra szükségünk van, hiszen aki nem álmodik, az megbetegszik. Álmainkban megjelennek a tapasztalataink, érzéseink, vágyaink, reményeink, csalódásaink, félelmeink, szorongásaink. Bizonyított tény, hogy aki foglalkozik az álmaival, az többet megtudhat önmagáról, hiszen az álom egy ablak, melyen keresztül betekinthetünk a tudattalanunkba.

Hogyan értsük meg az álmainkat?

Ahány álom létezik, annyiféle mondanivalót, annyiféle örömöt vagy fájdalmat, annyiféle tanítást jelent. Az álmok azonban csak akkor mesélnek, csak akkor tanítanak, ha megkérdezzük őket. Petőfi Jövendölés című versében azt mondja: „Anyám, az álmok nem hazudnak…” De mit kérdezzünk, hogy az álmaink igazat mondjanak? Hogyan kérdezzük meg a saját álmainkat, hogy megtudjuk azt a titkot, amit a tudattalanunk rejt?

Ehhez ad neked segítséget az „Igazmondó álmaink” című hangoskönyv. Megtudhatod belőle, hogyan emlékezhetsz vissza az álmaidra. A szerző megtanít arra, hogy milyen kérdéseket tegyél fel az álmaidnak. József Rozsnyai Júlia bársonyos, megnyugtató hangja segít az ellazulásban. A hangoskönyv végig vezet az úton a lefekvéstől az álmok megértéséig, és egyedülálló módon konkrét tanácsokkal és kérdésekkel segíti az alomfejtést.

Az Igazmondó álmaink CD nem kerül a könyvesboltok ellátási rendszerébe. Kizárólagos forgalmazója: Csehák Hajnalka pszichológus 1036 Budapest, Szépvölgyi út 1/b. 4/15.

Igazmondó álmaink CD

Igazmondó álmaink CD
Igazmondó álmaink CD megrendelése


Szállítási cím


Számlázási cím
Fizetés módja: átutalás. 1 CD megrendelése esetén - Ár: 4 000 Ft , amely tartalmazza a CD árát, csomagolási és postaköltséget, valamint az ÁFÁ-t. Megrendelésedről visszaigazolást küldünk, melyben a postára adás időpontját feltüntetjük.

Az álom az álomfejtés és álomértelmezés alapjai

Álom, álomfejtés és álomértelmezés cikkgyűjtemény

Álomfejtés: mit üzennek az álmaink
Az álmaink ajándékok, érdemes és hasznos érteni a jelzéseiket. Ajánlatos megbecsülni az álmainkat, hiszen nem elhanyagolhatók a lelki egyensúlyunk, az életünk, az egészségünk érdekében.

Az álmok kendőzetlenül tudósítanak a valós helyzetről, szembesítenek minket azokkal a dolgokkal, érzésekkel, amelyeket napközben hárítunk, amelyekkel nem akarunk szembesülni.

Az álom a tudatalattink nyelve, képekben és szimbólumokban beszél hozzánk, és remek tanácsokat ad a legkülönfélébb élethelyzetekben. A lelki krízisek megoldásában nagyon sokat segít az álommunka.

Az álmok sokat segítenek az önismeret gazdagításában is. Ha jobban ismerjük magunkat, az életünket is jobban tudjuk tervezni. Bizonyított tény, hogy aki többet foglalkozik az álmai üzeneteivel, az sokkal többet megtudhat önmagáról.

Álmunkban a képzelet és az emlékezet képei keverednek a valósággal. A lélek nappali oldala a tudat, éjszakai oldala a tudattalan, vagy tudatalatti.

Álomfejtés: mit üzennek az álmaink »


Igazmondó álmaink: mit üzennek az álmaink?
Szeretnéd jobban látni az életed összefüggéseit? Szeretnél többet tudni önmagadról? Szeretnéd látni, mi zajlik a lelked legmélyén?

Rájöttél, hogy a gondolkodásod jól működik, de az érzéseidet alkalmanként elrejted, mert kellemetlenek, félelmetesek, vagy érthetetlenek, megmagyarázhatatlanok? Nappal nem gondolsz rájuk, elfojtod a teherként megélt érzéseket, de éjszaka bekopogtatnak különféle álmok formájában?

Szeretnél boldogabb és elégedettebb lenni, s ehhez szeretnéd érteni az álmaid üzenetét?

Igazmondó álmaink: mit üzennek az álmaink? »


Az álomfejtés és álomértelmezés alapjai
Az álommunka komplex feladat, éppúgy szükség van az intellektusra, mint az érzelmekre. Az álmok megértése lehetséges, ha a jobb és a bal agyfélteke (az érzések és az okos gondolkodás) együttműködnek.

Vannak olyan álmaink, amelyek jelentése világos, mint a nap. Ilyenek a nappali tevékenységet folytató álmaink, amikor tovább álmodjuk a megkezdett folyamatokat, s az álmunk gyakran a kidolgozott megoldásokat kínálja a számunkra. Vannak álmok, amelyek figyelmeztetnek valamire, s vannak álmaink, amelyek előre vetítenek bizonyos lehetőségeket.

Az álomfejtés és álomértelmezés alapjai »


Hogyan tudjuk álmainkat elemezni? Álom, álomfejtés és álomértelmezés
Mikor tekinthetünk úgy egy álmunkra, hogy megfejtettük? Egy-egy álom megfejtése, megértése nem egyszerű folyamat, de bármily különös is - tanulható. Az álmoskönyvek módszere az, hogy bizonyos álomképekhez vagy álomtörténésekhez bizonyos jelentéseket rendel. Ezek a jelentések úgy mondódnak ki, hogy figyelembe veszik sok-sok álmodó ember tapasztalatait, és általánosítanak. Ez kicsit hasolít ahhoz, mint amikor nyelvet tanulunk és szótáraznánk. Gyakran azonban az, hogy a szavakat egymás mellé rakjuk, még nem teszi értelmezhetővé a mondatot. Így van ez álmoskönyvek használatakor is, lehet, hogy az álomképeket egymás mellé tehetjük, s az álomszótárból kikereshetjük a képek jelentését, de mégsem kap értelmet az álom, mert az összefüggések nem mindig láthatók azonnal. Hiányzik az értelmezés.

Hogyan tudjuk álmainkat elemezni? Álom, álomfejtés és álomértelmezés »


Visszatérő álmok
A visszatérő álmok gyakoriak a fiatalkorban, de az élet bármely szakaszában előfordulhatnak és hosszú éveken át fennmaradhatnak. A visszatérő álom visszatérő problémát jelez, különösen akkor, ha érzelmileg erősen színezett és az álmodó felriad.

A visszatérő álmok gyakoriak a fiatalkorban, de az élet bármely szakaszában előfordulhatnak és hosszú éveken át fennmaradhatnak. A visszatérő álom visszatérő problémát jelez, különösen akkor, ha érzelmileg erősen színezett és az álmodó felriad.

Visszatérő álmok »


Rémálmok
Rémálmok: álmunkban olyan eseményeket, érzéseket dolgozunk fel, amire nem volt alkalmunk a tudatos és éber állapotban. Ha az álom nagyon intenzív, és negatív hatással van ránk, az mindig egy megterhelő szituáció vagy esemény következménye.

Rémálmok »


Szexuális álmok
19 szexálom és jelentésük: Az álmok az életünk metaforái, így sok olyan szexuális álmunk van, melyek nem feltétlenül a szexuális vágy szülte képzelgések. Álmaink mindig az épp aktuális életszakaszunk konfliktusait, bajait és lehetőségeit jelentik.

Szexuális álmok »


Mi is az álomfejtés?
Az álomfejtés világszerte ismeretes. Nem tudni, mikor kezdődött, de vannak híradásaink profetikus álmokról és magyarázataikról a legősibb kultúrák idejéből is. A legrégibb részletes álmoskönyvet az ephézoszi Artemidorosz készítette a 2. évszázadban. A 17. században lefordították angolra, és 1800-ig 32 újabb kiadást ért meg; Freud is használta kutatásaihoz, és ma is alkalmas segédeszköz az álmoskönyvek összeállításánál.

Mi is az álomfejtés? »


Mindennapi álomfejtés
Mindennapi álomfejtés: A minduntalan ismétlődő álmok fölöttébb nyomasztóak tudnak lenni. Ha megismerjük jelentésüket, változtathatunk azon az élethelyzeten, amely visszatérő álmainkat okozza, s akkor a kellemetlen álmok is eltűnnek.

Mindennapi álomfejtés »


Mindennapi álomfejtés kisszótár
Mindennapi álomfejtés: A minduntalan ismétlődő álmok fölöttébb nyomasztóak tudnak lenni. Ha megismerjük jelentésüket, változtathatunk azon az élethelyzeten, amely visszatérő álmainkat okozza, s akkor a kellemetlen álmok is eltűnnek. A Mindennapi álomfejtés kisszótár segít az egyes álmok értelmezésében.

Mindennapi álomfejtés kisszótár »


Álmok hívása a gyászban
Az álom a gyászmunka fontos része, mert abban segít, hogy felismerjük azokat az érzéseket, amelyeket a tudatunk elfojt. Mivel a gyászmunka nehéz, hárítjuk. Nem akarunk tudomásul venni fájdalmas emlékeket, gondolatokat, érzéseket.

Az álmaink azt mutatják meg nekünk, hogy problémánk van a veszteséggel, illetve azt mutatják meg, hogy azzal a személlyel van problémánk, akit elveszítettünk.

Álmok hívása a gyászban »


Álomfejtés a gyászban
Álmaid, és a képzeleted játéka a gondolataid, érzéseid megélését segítik, amelyek hatással vannak a mindennapi valóságodra. Anélkül, hogy tudnád, befolyásolják, és gyakran irányítják az egész lényedet, életedet. Ismerd hát meg a belső világodat!

Szívből kívánom, hogy a gyászálmaiddal való beszélgetés könnyebbséget és gyógyulást hozzon a gyászodban.

Álomfejtés a gyászban »


Alvászavar
A hagyományos orvostudomány szerint az alvászavar jelensége nem vezethető vissza semmilyen testi betegségre. Az alvászavar mögött legtöbbször az áll, hogy az érintett nem képes úrrá lenni mindennapi problémáin, és esténként nem zárja le magában a napközben történteket. Az átvirrasztott éjszakák réme kétszer annyi nőt fenyeget, mint férfit.

Alvászavar »


Igazmondó álmaink: Álom, és álomfejtés

A könyvespolcra ajánljuk

Libri partner program

Álmok könyve fedezzük fel tudatalatti vágyainkat!

Dr. Fiona Zucker - Jonny Zucker

Álmok könyve fedezzük fel tudatalatti vágyainkat!Fedezzük fel álmaink valódi jelentését ennek a gyönyörűen illusztrált, könnyedén használható álmoskönyvnek a segítségével. Megismerhetjük az álomértelmezések eredetét, pszichológiai hagyományait és olyan híres álomelemzők elméleteit, mint Sigmund Freud és Carl Jung.

Álmok könyve fedezzük fel tudatalatti vágyainkat! »

A könyvespolcra ajánljuk

Álomfejtés - titkok nélkül

Álomfejtés - titkok nélkülÉletünk kb. egyharmadát alvással töltjük, s ezen időszak bő egyötödében álmodunk is. Álmainkban emlékképeink, tapasztalásaink, vágyaink szimbolikus formában jelennek meg. Bár minden álom egyedi, e szimbólumok segítenek az álmok értelmezésében. A könyv esettanulmányokkal szemlélteti a leggyakoribb álomfajtákat, értelmezi azokat, miközben megismertet az álomkutatás történetével és legkiemelkedőbb alakjaival is.

Álomfejtés - titkok nélkül »

A könyvespolcra ajánljuk

Álmoskönyv

Krúdy Gyula

Krúdy Gyula: Álmoskönyv

„Hosszú, csendes esték munkája ez a könyv. Amely estéken a forgatott, sárga lapok mögött feltünedeznek félig-meddig porrá válott öregasszonyok arculatai, akik falusi ifjúságomban, pattogó tűz mellett oly jelentőséget tulajdonítottak az álmoknak, mint akár a valóságos életnek. Inkább a saját mulattatásomra, inkább hosszú telek csendes eljátszadozására, esti órák halk elfuvolázására szerkesztettem ez álmoskönyvet, mint azért, hogy bárki is hitelt adjon a következő soroknak. Álom: játék, mint az élet… Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is.”

Krúdy Gyula

Krúdy Gyula: Álmoskönyv »

A könyvespolcra ajánljuk

Álmaink tükrében - Álomfejtő – önismereti kézikönyv és szótár

Álmaink tükrében: Álomfejtő – önismereti kézikönyv és szótár

A könyv nemcsak a laikus olvasóközönség számára hanem pszichológusok, asztrológusok, mentálhigiénés szakemberek, segítő foglalkozásúak számára is hasznos. Gyakorlati szintézist teremt a különböző önismereti, szimbológiai rendszerek között - nem az elméletre, hanem a mindennapi, önismereti alkalmazhatóságra helyezve a hangsúlyt. Számos konkrét álom és ezek megfejtése található meg a könyvben a szerző tizenöt éves álomfejtő munkájának anyagából, továbbá egy betűrendes Szimbólumszótár segíti az olvasó önismeretének a fejlesztését, saját álomfejtő praxisának a kialakítását.

Álmaink tükrében: Álomfejtő – önismereti kézikönyv és szótár »

Álmoskönyv - az Álmok és az Általuk Hordozott Üzenet

Álmoskönyv - az Álmok és az Általuk Hordozott Üzenet

„Az álmon keresztül vezet az út a tudatalattiig” - a modern pszichoanalízis egyik legfontosabb tanítása ez. Különösen akkor, amikor minden intelligens nő és férfi felismeri a tudatalatti kulcsfontosságú szerepét. Mi sem természetesebb, mint hogy ennek következtében az álmok, azok jelentése és értelmezése iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés. Talán sosem volt annyira helytálló a Delphoi jósda felirata, mint ma: "Ismerd meg önmagad!" Egyre többen rádöbbennek, hogy minél inkább megértik gondolataik és cselekedeteik miértjét, annál nagyobb mértékben válnak képessé testi-lelki értelemben vett kimagasló eredmények elérésére. Mindebből pedig következik, hogy életük hajóját saját és mások boldogulása érdekében tudják majd kormányozni. Álmoskönyvünk igyekszik praktikus segítséget nyújtani az álmok értelmezéséhez, megértéséhez: - Mit szimbolizál az álom? - Hogyan fejtsem azt meg, hiszen több szinten is értelmezhető? - Milyen üzenetet hordoz számomra? - Hogyan tovább? Használjuk bátran az álomszótárat!

Álmoskönyv - az Álmok és az Általuk Hordozott Üzenet »

Mohás Lívia Álomkönyv

Mohás Lívia: Álomkönyv

„Azoknak készült ez a könyv, akik szívesen foglalkoznak álmaikkal, e váratlan és furcsa éjszakai látogatókkal. És néha megpróbálják kitalálni, hogy álmaik útján mit üzen nekik a tudattalan. Lelkünk tudattalanja irdatlan nagy raktár. Ösztönök, elfelejtett és elnyomott emlékek, késztetések és rengeteg «véletlenül» felhalmozott ismeret rejtőzik benne. Dús ez a terep, teljesen átvilágítani képtelenség. Mégis az álmok bogozásával egy-egy fénypászmát küldhetünk a mélybe, így valami keveset megtudhatunk önmagunkról.”

A kötet több rétegű. Újraolvashatjuk benne a korábban készült Álmodj, krokodil! című kisregényt, mely izgalmas „útirajza” egy szerelmi bánat miatt egyensúlyát vesztett asszony belső vívódásának. Az érdekes, izgalmas történet arról győzi meg az olvasót. hogy az „ismerd meg önmagad” örök parancsa beteljesíthető, az emberi méltóság megszerezhető, visszanyerhető. Ha másként nem, az álmok segítségével. De melyek ezek az álmok? S mit üzennek? Ezt ismerhetjük meg a kisregényt követő Álomnaplóból. Majd egy még izgalmasabb fejezet következik: az álmokról ír általában és konkrétan a szerző, állandóan arra ösztönözve az olvasót, hogy saját élményeit, tapasztalatait, veszteségeit és bánatait szembesítse a könyvben talált álomelemzésekkel. Ismét megmutatkozik Mohás Lívia páratlan erénye: egyszerre tud tudományos, ismeretterjesztő, pedagógus, pszichológus és mindenekelőtt szépíró lenni - izgalmas, tanulságos, élménygazdag olvasmányt nyújtva.

Mohás Lívia: Álomkönyv »

A könyvespolcra ajánljuk

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.