Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Szín teszt 2.

(melyik színt választod)

Fekete szín

Fekete: Az eltűnés, lemondás gondolatát szimbolizálja. Az abszolút passzivitás, vágytalanság színe. A csalódott, halálosan fáradt, kimerült ember színe, olyan helyzetben kívánjuk, amikor hirtelen egyszerre túl sok inger ért minket, például egy fárasztó utazás, rossz hírek, csalódás, túlhajszolt munka után. Ilyenkor az a legjobb, amit tehetünk, hogy kikapcsolunk mindent, lefekszünk, bebújunk a takaró alá, becsukjuk a szemünket, ellazítjuk izmainkat, megpróbálunk a semmire gondolni és a lélegzetünkre figyelni, amíg el nem alszunk.Válaszd ki azt a színt, amelyik pillanatnyilag a legkedvesebb a számodra, amelyik színnel, mint egy takaróval a legszívesebben beburkolnád magad! Olvasd el és megtudod, mit jelent ennek a színnek az előnyben részesítése.

Fekete szín Szürke szín Barna szín Lilla szín
Sárga szín Zöld szín Piros szín Kék szín

A színek befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket, lelkivilágunkat. Vannak színek amelyek természetünkhöz közelebb állnak, amiket szeretünk, és vannak amiket elutasítunk. Ám ezek életünk során is változnak, gyerekkorunkban egész más színek a kedvenceink, mint huszonéves korunkban, sőt hangulatunktól, jelenlegi élethelyzetünktől, élményeinktől függően is pillanatonként változhat az a szín, amit a legszívesebben látunk.

A fenti szín tesztet tréningjeinken is gyakran alkalmazuk, hogy felmérjük a páciens pillanatnyi lelki állapotát.

Adalékok a színek világából

Szín teszt 2.
Válaszd ki azt a színt, amelyik pillanatnyilag a legkedvesebb a számodra, amelyik színnel, mint egy takaróval a legszívesebben beburkolnád magad! Olvasd el és megtudod, mit jelent ennek a színnek az előnyben részesítése.

Szín teszt 2. »


Szín teszt 1.
A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal agyfélteke az olvasásért.

Melyik az erősebb?

Szín teszt 1. »


A szín szimbólum
Életünkben sajátos értelmet kaptak a színek is. Hazánkban a fekete köztudottan a gyász színe. A zöld üzenete is egyértelmű, a remény jele. Élni tudó és szerető az, aki ezt a színt részesíti előnyben. Vagy itt van a piros: nem vitás, a szenvedély színe.

Az alábbi összeállítás áttekintést, egy sajátos kitekintést ad a szín szimbólumok világába.

A szín szimbólum »


Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.