Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Lelki Maceráink Blog - 2009. október - december

Hogy mi az blog?

Definició szerint a blog személyes gondolatok és WEB linkek rendszeres, időszakos publikációja.

A blog gyakran valamiféle keveréke annak, hogy mi történt a szerző(k) életében és, hogy mit tapasztaltak az Interneten. Így blog gyakran egy személyes napló és útikalauz keveréke, azonban természetesen annyira egyéni, mint ahogyan a szerző(k) egyéniség(ek).

   Hajnal (2009-12-30 10:46:00)
# 22   Az ember

Az ember mindig annak megfelelően cselekszik, érez és produkál, hogy mit képzel el önmagáról és környezetéről igaznak.

Az ember Az ember Az ember
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-29 15:32:00)
# 21   Élet megértése

Az életet visszafelé lehet megérteni, a baj csak az, hogy előrefelé éljük meg!

Kirchegard


Élet megértése Élet megértése Élet megértése
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-28 10:28:00)
# 20   Párkapcsolati válság - ügyfelünk összefoglalója

A házasságom anatómiailag egyre lejjebb vonul. Mikor elvettem a feleségem, fülig szerelmes voltam bele, mostanra meg torkig vagyok vele. Nemsokára a t..öm is tele lesz vele.


Párkapcsolati válság - ügyfelünk összefoglalója Párkapcsolati válság - ügyfelünk összefoglalója Párkapcsolati válság - ügyfelünk összefoglalója
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-23 09:07:00)
# 19   Asszertivitás ügyvéd módra

Két ügyvéd bemegy egy éttermébe, leülnek, kérnek egy-egy pohár vizet, majd kinyitják az aktatáskájukat és elővesznek egy-egy szendvicset. A pincér felháborodva mondja nekik:

- De uraim! Ez egy étterem! Itt nem ehetik a saját szendvicsüket!

A két ügyvéd egymásra néz, megvonják a vállukat, kicserélik egymás közt a szendvicseiket, majd nyugodtan elkezdenek falatozni.

Asszertivitás ügyvéd módra Asszertivitás ügyvéd módra Asszertivitás ügyvéd módra
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-23 09:03:00)
# 18   A siker titka

Az életben a siker az elfogadással kezdődik. Fogadd el a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni. Aztán kezdj változtatni azokon, amelyeken tudsz.

Vagyis változtass magadon!


A siker titka A siker titka A siker titka
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-21 15:36:00)
# 17   Vers az önértékelésről, személyes felelősségről

LÁTNI ÉS HALLANI azt, ami bennem van,
és nem azt, aminek lennie kellene;
ELMONDANI azt, ami érzek és gondolok,
és nem azt, amit mondanom kellene,
ÉREZNI azt, amit érzek,
és nem azt, amit éreznem kellene;
KÉRNI azt, amire szükségem van,
és nem várni, várni, várni, amíg engedélyt kapok;
MERNI hogy azt tegyem, amit szeretek,
ahelyett, hogy mindig a biztosat választanám.

(Virginia Satir)

Vers az önértékelésről, személyes felelősségről Vers az önértékelésről, személyes felelősségről Vers az önértékelésről, személyes felelősségről
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-21 10:06:00)
# 16   Asszertivitás

A kutya eltéved a szafarin, bóklászik, nem találja a gazdáját, egyszer csak látja, hogy közeledik felé egy leopárd. A kutya parázik 1000-rel, hogy most tuti felfalja a leopárd, mikor meglát maga mellett egy rakás csontot. Elkezdi az egyiket rágcsálni, közben titkon figyeli a leopárdot és mikor az már közel van, jó hangosan megszólal:

- De finom volt ez a leopárd, szívesen megennék még egyet, ha lenne még!

A leopárd frászt kap , ijedtében felmászik a legközelebbi fára. Leül a majom mellé, aki végig nézte az egész szitut. Gondolja magában a majom, hogy most bevágódik a leopárdnál és elmeséli, hogy mekkorát linkelt a kutya.

- Na OK - mondja a leopárd - gyere elkapjuk ezt a szemét dögöt.

Lemásznak a fáról, a majom felül a leopárd hátára, elindulnak a kutya felé, aki ezt észreveszi, és irgalmatlanul elkezd agytornázni, hogy mit tegyen. Szeme sarkából észreveszi, hogy már jó közel van a leopárd a majommal a hátán, ekkor megint elkiáltja magát:

- Azt a lökött majmot már vagy fél órája elküldtem leopárdért! Igazán jöhetne már...

Asszertivitás Asszertivitás Asszertivitás
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-21 09:58:00)
# 15   Papagáj

Egy asszony megy be a pszichiáter rendelőjébe, kezében egy kalitka, abban egy papagáj.

- Doktor úr, kérem, segítsen! A férjem papagájnak képzeli magát.

Papagáj Papagáj Papagáj
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-21 09:57:00)
# 14   Feledékenység

Az öreg barát dicsekszik a többieknek:

- Képzeljétek! Eddig olyan feledékeny voltam, hogy a saját nevemre sem emlékeztem, de találtam egy jó pszichiátert. Jártam hozzá, és meggyógyultam.
- Hát ez csodálatos! Én is elmennék hozzá! Hogy hívják?
- Na... várjál csak. Na. Itt van a nyelvemen. Te, hogy is hívják azt a növényt, ami lila és tavasszal nyílik?
- Ibolya?
- Igen! - vágja rá az öreg, majd hátraszól a feleségének:
- Te, Ibolya, hogy is hívják a pszichiátert?

Feledékenység Feledékenység Feledékenység
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-08 15:52:00)
# 13   Tavak és erdők könyve

„Csak haladsz az erdőn át, és arra gondolsz, hogy szép. A virágok, ahogy nyílnak. A fák, ahogy egymás közt suttogva beszélgetnek. A forrás, ahogy csobog, csillog, mesél. A madarak, ahogy dalolva, fütyürészve, csivitelve szökdösnek ágról ágra. A mókusok, a nyulacskák, minden.

Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállasz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet.”


(Wass Albert: Tavak és erdők könyve)

Tavak és erdők könyve Tavak és erdők könyve Tavak és erdők könyve
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-12-07 23:03:00)
# 12   Az ölelésről...

„Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz” - állította Virginia Satir amerikai pszichológus.

Az ölelés az egyik legbensőségesebb mozdulat két ember között. Érzékeltetjük vele a szeretetet, a szerelmet, a barátságot.

Szakemberek állítják, hogy napi húsz másodpercre lenne szükségünk az érzelemdús szeretgetésből és sokkal boldogabb emberek lehetnénk.

Az ölelés megnyugtat, növeli az önbizalmat, biztonságérzetet ad hogy van valaki, akire számíthatsz, segít legyőzni a félelmet, erőt ad…

Az ölelésben az egész testünket átjárja egy finom, jóleső érzés, és semmilyen külső dolog nem kell hozzá, mindig kéznél van.

Teréz Anya is sokat mondogatta, hogy itt a földön a leggyakoribb probléma a szeretethiány. Szinte mindenki szenvedett az életében ettől. Küzdünk ellene, pedig az lenne a legegyszerűbb, ha mi magunk szeretünk, ezáltal szeretve is leszünk. Itt megint Teréz anya jut eszembe, ahogyan ő szerette az embereket és soha nem várt viszonzást, de szinte mindenki rajongott érte.

A szeretethiány mindig gyerekkorban alakul ki. Az anyától, apától, a családtól meg nem kapott érzelmek miatt. Az ölelés a szeretetet fejezi ki, azt a fajta szeretetet, amit az anyai szeretet fejez ki. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg és energetikailag is. Figyeljük meg az ölelést… biztonságot, óvást fejez ki, mikor átöleljük egymást.

Ha önzetlenül és feltétel nélkül szeretünk, akkor állandó pozitív energiában áramlunk. Ha azt érezzük, hogy egy másik társunk szeretethiányban szenved, akkor egy ölelés nagyon sokat tud segíteni. Erőt meríthet az ölelésből, hogy saját maga tudjon elindulni újra a maga útján.

Sokan azt gondolják, hogy ciki odamenni a másikhoz hogy megöleljük. Egyáltalán nem ciki! Nyissunk felé. Előfordulhat hogy nem fogja elfogadni az ölelésünket, de akkor sem történt semmi, mégis elindul benne egy jóleső érzés, hogy volt valaki, aki segíteni akart. Lehet hogy legközelebb ő fog kezdeményezni. És ha elfogadja, aminek nagyobb a valószínűsége, akkor elindul az energiák áramlása kettőnk között.

Persze azért a segítséget tapintatosan kell felajánlani, diszkréten és szeretettel. Ne rontsunk rá a másikra, mert az csak elijeszti. Fontos, hogy ne azért öleljünk, mert nekünk van szükségünk a szeretetre és az ölelésre, mert így tolakodók leszünk és nem azt érjük el hogy a másiknak segítsünk, hanem birtokolni akarunk és ez nekünk sem jó.

Az ölelés lecsendesíti a lelket, megnyugtat. Egy pár pillanatra el tudja feledtetni a világi dolgokat, a problémákat és erőt ad. Az együvé tartozás olyan intenzív érzését váltja ki bennünk, ami semmilyen más módon nem érhető el.

Ne szégyelljük átölelni szeretteinket. Ezzel nem csak nekik teszünk jót, hanem önmagunknak is.

Nagyon sokan gondolnak arra, hogy mit gondol róluk a külvilág, hogy ha ölelkeznek. Nagyon fontos dolog, hogy mikor megölelünk valakit, akkor ne gondoljunk erre, mert igy nem tudunk segíteni. Ha közben arra gondolsz hogy hányan néznek, akkor szinte stresszeled magad és elzárod a szeretet útját. Fontos hogy engedd el magad, csak kettőtökre figyeljél, csak ő létezzen számodra, senki más. Figyelj rá, csak rá gondolj, ne kalandozzanak el a gondolataid, mert csak akkor fogod átérezni hogy mire van szüksége.

Nagyon fontos, hogy a gyerekeket rendszeresen öleljük meg. És nem csak az anyai ölelésre gondolok itt, hanem az apaira is. Sok férfi nem tudja kimutatni a szeretetét, férfiatlannak tartják azt, ha megölelnek vagy szeretetet adnak. Pedig saját magukat rövidítik meg attól a csodálatos érzéstől, mikor valakinek örömet szerzünk. A gyerekeknek szükségük van az apai ölelésre is. Ezért ilyenkor az anyának van nagyon fontos szerepe, hogy a két lelket közelebb hozza egymáshoz.

Az ölelésről... Az ölelésről... Az ölelésről...
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-24 10:45:00)
# 11   Hol van a tea?

A férj kérdezi a feleségét:

- Drágám! Hol van a tea?
- Jaj, ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A tea a gyógyszeres fiókban van egy kakaósdobozban, amire az van írva: SÓ.


Hol van a tea? Hol van a tea? Hol van a tea?
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-23 08:57:00)
# 10   A nő vegyelemzése

ELEM NEVE: Nő
VEGYJELE: Fm
FELTALÁLÓ: Ádám
TÖMEG: Optimálisan 54 kg, de változó 40-200 kg között
FELLELHETŐSÉG :Nagy mennyiségben található urbánus környezetben

Fizikai tulajdonságai:

a) felülete általában színes mázzal van bevonva;
b) azonnal forr és ok nélkül fagy;
c) megfelelő eljárás alkalmazásával olvad;
d) rossz ízű, ha téves helyen kóstoljuk;
e) ritkán lelhető fel szűziesen tiszta állapotában;
f) erős hangokat hallat, ha a megfelelő helyre nyomást gyakorlunk;

Vegyi tulajdonságai:

a) könnyen vegyül az arannyal, ezüsttel és más nemesfémekkel, valamint a drágakövekkel;
b) nagy mennyiségű értékes anyagot tud abszorbálni;
c) könnyedén felrobbanhat, minden előzetes figyelmeztető jel és világosan látható ok nélkül;
d) vízben nem oldódik, viszont vegyülésre való hajlama nagymértékben növelhető alkohol adagolásával;
e) az ember által ismert leghatékonyabb anyag a pénz mennyiségének csökkentésére;

Leggyakoribb felhasználásai:

a) leginkább mint díszítő elem, főként drága sportkocsikban;
b) kitűnően alkalmazható relaxációs célokra;
c) nagyon hatékony tisztítóeszköz;

Elvégzett kísérletek:

a) színét gyakran vörösre váltja, ha csomagolás nélkül tálaljuk;
b) színét zöldre váltja, ha egy jobb minta mellé kerül;

Veszélyek:

a) nagyon veszélyes elem, csak szakemberek tudnak bánni vele;
b) illegális több minta tulajdonosának lenni, de tartható több is belőlük, azzal a feltétellel, hogy különböző helyeken tároljuk őket, egyébként katasztrofális következményekkel kell számolnunk.


A nő vegyelemzése A nő vegyelemzése A nő vegyelemzése
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-23 08:51:00)
# 9   Legdurvább eutanázia

Tegnap este a feleségemmel üldögéltünk a nappaliban. Azt mondtam neki:

Nem akarok vegetatív állapotban élni, amikor valamilyen géptől meg palackból csordogáló folyadéktól függ az életem. Ha ilyenre kerül a sor, húzd ki a dugót.

Felállt, kihúzta a tévét, és kidobta a sörömet.


Legdurvább eutanázia Legdurvább eutanázia Legdurvább eutanázia
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-16 10:21:00)
# 8   Párkapcsolati válság imája

Istenem, kérlek:

adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat,
adj szeretetet, hogy megbocsáthassak neki,
és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit!…


… Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonütném.

Ámen.


Párkapcsolati válság imája Párkapcsolati válság imája Párkapcsolati válság imája
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-16 10:18:00)
# 7   Mi az abszurdum?

Az abszurdum valaki másnak a gondolata, ami nem egyezik a sajátunkkal.


Mi az abszurdum? Mi az abszurdum? Mi az abszurdum?
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-11-04 11:14:00)
# 6   Ügyfélszolgálati önérvényesítő magatartás

Szerény csávó felhívja az ügyfélszolgálatot:

- Pár órája az a gondom, hogy nem csörög a telefonom amikor hívnak. Ericssonom van….

- Valószínűleg bekapcsolta a néma üzemmódot. Lát a kijelzőn egy áthúzott hangjegyet?

- Igen, de nekem nem ez a gondom, hanem amint már mondtam…

- …de ez lesz a gond. Próbálja meg hosszan nyomni a CLR gombot, így kikapcsolja a néma üzemmódot.

- &hellip,jó jó tudom, ezt már próbáltam, értek annyira ehhez a telefonhoz, higgye el…

- Értem, akkor legyen szíves a piros NO gombot megnyomni…

- Most így beszélgetés közben?

- Igen.

- Jó, akkor most megnyom…


Ügyfélszolgálati önérvényesítő magatartás Ügyfélszolgálati önérvényesítő magatartás Ügyfélszolgálati önérvényesítő magatartás
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-10-26 14:39:00)
# 5   Amit a haldoklók megtanítanak neked

Olyan értékek után futunk, amelyek semmivé válnak a halállal. Az életed végén senki nem kérdezi meg, hány diplomád van, mennyi házat építettél, vagy hány Rolls Royce-ot engedhettél meg magadnak. Ez az, amit a haldoklók megtanítanak neked.

Elisabeth Kübler-Ross »

Amit a haldoklók megtanítanak neked Amit a haldoklók megtanítanak neked Amit a haldoklók megtanítanak neked
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-10-22 22:53:00)
# 4   Mi a legfurcsább az emberekben?

Álmomban látogatoban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így szólt:
- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kiváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyerekkorba. Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket. Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeletkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg. Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg, és úgy halnak meg mintha sose éltek volna.

Mi a legfurcsább az emberekben? Mi a legfurcsább az emberekben? Mi a legfurcsább az emberekben?
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-10-21 12:52:00)
# 3   A siker 2 alapszabálya

1: Soha ne mondj el mindent, amit tudsz...

A siker 2 alapszabálya A siker 2 alapszabálya A siker 2 alapszabálya
Reagálások száma: 1 Megnézem, hogy eddig mit írtak » Írj Te is! »

   Hajnal (2009-10-20 09:14:00)
# 2   Átok

Férfi a boszorkánynál:

- Segítsen rajtam! 40 évvel ezelőtt valaki átkot mondott rám, azóta teljes szenvedés az életem!

A boszorkány:

- Ahhoz, hogy ezt el tudjam távolítani, tudnom kell azt, hogy mi volt az eredeti átok szövege. Vissza tud rá emlékezni?

- Persze, még most is magam előtt van:

„Ezennel házastársakká nyilvánítalak benneteket!”Átok Átok Átok
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

   Hajnal (2009-10-20 09:10:00)
# 1   Változnak az idők - párkapcsolati válság

- Az esküvő előtt azt mondtad, hogy én vagyok az istennőd - mondja a feleség a férjének.
- Úgy is volt, de azóta ateista lettem.

Változnak az idők - párkapcsolati válság Változnak az idők - párkapcsolati válság Változnak az idők - párkapcsolati válság
Reagálások száma: 0 Megnézem, hogy eddig mit írtak Írj Te is! »

Lelki Maceráink Blog archívum

Lelki Maceráink Blog 2006. október – december »

Lelki Maceráink Blog 2007. január – március »

Lelki Maceráink Blog 2007. április – június »

Lelki Maceráink Blog 2007. július – szeptember »

Lelki Maceráink Blog 2007. október – december »

Lelki Maceráink Blog 2008. január – március »

Lelki Maceráink Blog 2008. április – június »

Lelki Maceráink Blog 2009. január – március »

Lelki Maceráink Blog 2009. április – június »

Lelki Maceráink Blog 2009. július – szeptember »

Lelki Maceráink Blog 2009. október – december »

Lelki Maceráink Blog 2010. január – december »

Lelki Maceráink Blog 2011. január – március »

Lelki Maceráink Blog 2011. április – »

Ha megtetszett a LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió tevékenysége, kérlek ajánld ismerőseidnek is.