Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés
Kezdőlap » Extrák » Magazin » 2006 júliusi hírlevél

Lelki Titkaink Hírlevél

(2006 augusztus)

Már csak egy hét van hátra a következő asszertív magatartás kommunikációs tréning kezdetéig.

Asszertivitás tréningRemélem, hogy ezen a nyáron alaposan kipihented magad, és nagyon sok szép élményben volt részed. Bár sokan nem jutnak el a teljes pihenést nyújtó nyaralásig, bízom benne, hogy Te azok között vagy, akiknek a kikapcsolódás feledhetetlen emléket jelent.

Lazítottunk, lebarnultunk, magunkba szívtuk a nap energiáját, feltöltődtünk, és most újult erővel indulunk a munkába, iskolába, az új feladatok elé.

Ismét belevetjük magunkat a munkába, s hamarosan felmerül a kérdés:

  • Hogyan juttassam érvényre a saját érdekeimet úgy, hogy együttműködő maradjak a kollégáimmal, a családtagjaimmal?
  • Hogyan mondjak NEM-et úgy, hogy ne bántsak meg vele másokat?
  • Hogyan vállaljam fel önmagamat úgy, hogy közben ne váljak sebezhetővé?
  • Hogyan előzzem meg a bajt, amikor két tűz közé kerülök?
  • Konfliktus esetén mikor vállaljam fel a konfrontálódást, és mikor vonuljak vissza?
  • Hogyan árul el minket a testbeszédünk?
  • Vajon jól értelmezzük-e üzlettársunk, munkatársunk, családtagjaink testbeszédét?

Megannyi kérdés, amelyre az asszertív magatartás kommunikációs tréningen választ kaphatsz.

Többen megkérdezték, mi is az asszertív magatartás?

Az asszertív magatartás az arany középút a behódoló, alárendelt magatartás és a fenyegető, agresszív magatartás között. Asszertíven viselkedik az az ember, aki tudja, hogy mit akar elérni, tenni is akar a céljaiért, de figyelembe veszi a másik igényeit is.

Ezek alapján jogos önbizalmat érez, és magabiztos a fellépése. A magabiztos fellépés alapja az önbecsülés, mely jótékonyan hat a viselkedésünkre.

Nem kevésbé fontos a megfelelő kommunikáció a környezetünkkel. Hogy pontosan azt mondjuk, amit gondolunk. De ha olyan kéréssel fordulnak hozzánk, amelyet vállalhatatlannak tartunk, akkor legyünk képesek nemet mondani. Figyeljünk mások gondolataira, de merjük kinyilvánítani a saját véleményünket is.

S a legfontosabb: ha nem értünk valamit, merjünk kérdezni, hiszen a kérdezés az információszerzés asszertív módszere.

Asszertív az olyan ember, aki minden körülmények között megállja a helyét. Ha konfliktushelyzetbe kerül, nem hátrál meg, de nem is lesz agresszív, hanem nyugodtan kitart a maga igaza mellett, és szükség esetén bölcs kompromisszumra is hajlandó.

Ha szeretnéd megtanulni az asszertív magatartás módját, akkor jelentkezz Sütő Teodóra tréningjére! »

Bővíteni szeretnénk a csapatunkat

Mi még nem találtuk meg azt a csodaszert, amit mások úgy hirdetnek: kevés munkával nagy sikereket lehet elérni és sok pénzt lehet keresni. Mi csak azt a módszert ismerjük, amikor kitartó, kemény munkával, folyamatosan bővülő tudással tisztességes jövedelmet, és szakmai sikereket lehet elérni.

Ha képes vagy, és akarsz keményen és magas színvonalon dolgozni, ha fel tudod vállalni a szakmai szolgálatot, akkor örömmel látunk munkatársaink között.

Keresünk Bach-virágterapeutát, grafológust, asztrológust, feng-shui szakembert, kineziológust, biblio- és mozgásterapeutát.

Ha nem ez a szakterületed, de úgy érzed szívesen csatlakoznál, egy próbát akkor is megér!

Keresünk továbbá olyan vidéki egyéni vállalkozókat, akik vidéki tréningejeink előkészítésében, megszervezésében, lebonyolításában szerepet tudnának vállalni.

Kérlek, ha Te nem kívánsz élni a lehetőséggel, akkor ajánld ezt a környezetedben élő, általad jó szakembernek tartott ismerősödnek. Bemutatkozó leveleket az info@lelkititkaink.hu » címre várunk.

Továbbra is szeretettel várjuk olyan alkotóművészek jelentkezését, akik szeretnék megmutatni munkáikat a világhálón. Segítünk, hogy az értékes alkotásokat minél többen láthassák, olvashassák.

Százhalombatta, 2006. szeptember 03.

Sikeres, szép napokat kívánunk Neked:

Csehák Hajnalka

Csehák Hajnalka

LELKI TITKAINK Mentálhigiénés Stúdió

csehak.hajnal@lelkititkaink.hu
Telefon/fax : (0623)358-334
Mobil : (0620)353-7262
Skype : lelkititok

Belépés a LELKI TITKAINK honlapra