Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Tanmese egy kisleányról...

Reagálás Hajnal 2009-04-11 10:59:00-i Blogjára

   Hajnal (2009-04-11 10:59:00)
Tanmese egy kisleányról...

Valamikor hajdanán, mikor még az utcán köszönt egymásnak ismerős és ismeretlen is egyaránt, élt egy kicsiny kisleány.

Egy szántó-vető házaspár gyermekeként látta meg a napvilágot. Nem voltak játszó társai, mert környezetükben csupa gazdagok éltek, akik nem engedték a szegény gyermek közelébe csemetéjüket.

A kislány távolról figyelhette csak a többiek életét. Fájdalmai elől egy képzeletvilágba menekült. Kopott ruháján a foltokat ékszernek látta. Kukoricababáját hercegnőnek nevezte. A nap izzó hevét simogató aranyzuhatagként élvezte, és amíg más árnyékba menekült, ő azt mondta:
- Én a Nap leánya vagyok, és azért süt ilyen forrón rám, mert rettentő nagy szeretettel akar átölelni engem Napanyukám.

Lassan-lassan megtanulta, hogy mindent a maga javára fordítson, mindenből hasznot kovácsoljon. Ha langyos nyári zápor hullott, szappannal a kezében kiszaladt a házuk udvarára és kacagva mosakodott, miközben vidám hangon kiabálta be az édesanyjának:
- Nézd, Anyu! Nekem is van zuhanyozós fürdőszobám.

A szomszédok közül sokan bolondnak tartották őt, nem értették, miért tud mindennek örülni. Azt mondták róla: ennek a gyereknek visszájára fordította Isten az eszét.

Teltek az évek. A kislány felnőtté vált. A falu bírója ki hirdette, hogy vásárt rendeznek. Mindenki hozza el egy batyuban azt, amiből úgy érzi, olyan sok van neki, hogy másnak is szívesen adna át belőle. Megjelentek a gazdag szomszédok felnőtt gyerekei is. Batyujuk betegségtől, válópertől, könnyektől, és elégedetlenségtől duzzadt.
A mi leánykánk csomagjában kacagás, boldogság, elégedettség volt található.

Megkérdezték tőle:
- Téged elkerültek a bajok, hogy nem tudtál hozni belőlük?
- Nem. Csupán azokból nem tartok számon mást, mint a betegség után a gyógyulást. A vitákból a békülést. Vagy ha elveszítettem valamit, megőriztem afeletti örömömet, hogy pótolhattam veszteségemet. Az én batyumban is ugyanazok találhatók, melyek a tietekben, csak - tudjátok, én mindent a visszájára fordítva használok.

Azt vallom: Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden!
 

Tanmese egy kisleányról...

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról...
Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról...

Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról...
Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról... Tanmese egy kisleányról...