Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Pénzügyi válság

Reagálás Hajnal 2009-02-16 19:56:00-i Blogjára

   Hajnal (2009-02-16 19:56:00)
Pénzügyi válság

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:

1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.

2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.

3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.

5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.

6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: „Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ért, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért.”

7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot.

8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Isten hozott a Wall Streeten…

Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság
 

Pénzügyi válság

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság
Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság

Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság
Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság Pénzügyi válság