Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Ajándék cicik

Reagálás Hajnal 2007-05-10 15:43:00-i Blogjára

   Hajnal (2007-05-10 15:43:00)
Ajándék cicik

Autó, európai körút, lakás vagy mellek - az amerikai végzős diákok slágerlistáján a plasztikai műtétek előkelő helyet foglalnak el.

Az Egyesült Államokban hagyományosan fontos ajándékozási pillanat az érettségi. A fiatalok épp egy új élet kezdete előtt állnak, ami tökéletes alkalom arra, hogy egy nagyvonalú gesztussal a szülők egy lépéssel előrébb segítség csemetéiket az élet rögös útján. Sokan autót kapnak, hogy függetlenséget és mobilitást tapasztaljanak, míg mások tömegesen indulnak Európa felé, hogy az új tanévet az egyetemen már komolyan élettapasztalatokkal kezdhessék el. Az új élet kezdete tökéletes időzítés arra is, hogy a külsejükkel elégedetlen lánykák az új közösségben már megújulva mutatkozzanak be, így az ajándékozási listák élvonalában szerepelnek a plasztikai beavatkozások.

Nem feltétlenül tűnik jó ötletnek első hallásra, hogy 17-18 éves lányok a szike alá fekszenek, de ennél eggyel jobban aggasztja őket, hogy kicsi a mellük, keskeny a szájuk vagy görbe az orruk, esetleg nem elég fehér a foguk, a szülők pedig mit tehetnének mást, minthogy megpróbálják rendbehozni azt, amit a fogantatásnál nem tökéletsen gyártottak le. Az amerikai plasztikai sebészek társaságának éves jelentése szerint az elmúlt évben mintegy 250 000 középiskolás, azaz 13 és 19 év közötti fiatal esett át valamilyen szépészeti műtéten, ami a 2002-es adatoknak megközelítőleg a kétszerese. Az elvégzett mellnövelések száma kilencezer.

Mint általában, természetesen ez esetben is a sztárokat és a médiát okolják. A hírességeket, akik szinte egytől-egyig a kés alól kikerülve lettek olyanná, amilyenné, de társulnak ehhez természetesen a klinikák is, Kanadában már villámgyors orrplasztikákat reklámoznak, sőt, egyes bankok külön hitelt kínálnak azoknak, akik plasztikai műtétre szánták el magukat, csak nincs rá elég fedezetük.

A növekvő számokat aggodalommal szemlélők úgy vélik, a jelenség azon túl, hogy egészségügyi kockázatokkal jár, és nem feltétlenül fiatal, sok esetben még fejlődésben lévő szervezetknek való, azt is komoly problémaként fogják fel, ami a szike önbecsüléssel kapcsolatos üzeneteit illeti. Jane Fonda, aki korábban maga is átesett hasonló műtéteken, erőteljesen felemelte a szavát a szaporodó beavatkozások hírére, mivel tapasztalatból tudja, az ember énképét mennyire össze tudja zavarni egy-egy beavatkozás. Közvetve ugyanis azt az üzenetet közvetjük magunk felé, hogy nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy kinézünk, s mindig tudni fogjuk, az, ahogy kinézünk, csak egy halom pénz és mesterséges anyagok eredménye. Meg kell mutatnunk a fiataloknak, hogy ha megöregszel is lehetsz vonzó, élhetsz szexuális életet, lehetsz erotikus és boldog - a ráncaiddal együtt.

Forrás: [origo] Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik
 

Ajándék cicik

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik
Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik

Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik
Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik Ajándék cicik