Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Tanult tehetetlenség

Reagálás Hajnal 2007-04-19 06:09:00-i Blogjára

   Hajnal (2007-04-19 06:09:00)
Tanult tehetetlenség


Vannak emberek, akik bíznak magukban, magad fordulatszámon élnek, és bármi éri is őket, újra és újra talpra állnak.

Mások benne maradnak a számukra gyakran kínzó, megbetegítő helyzetekben, és hiába kínálja az életük a kilépési lehetőségüket, nem mernek lépni. Nem hisznek magukban, és nem hisznek abban, hogy lehet örömtelibb életük.

A tanult tehetetlenség a pszichológia ismert jelensége, Martin Seligman tudományos kutatói munkásságával bizonyította a létét. Állatokon, majd embereken kísérletezték ki a tanult tehetetlenség és az önbeteljesítő jóslat működési módját az emberi viselkedésben.

A pszicho-neuro-immunológiai kutatások tudományos kísérletek százaiban mérték az immunsejtek aktivitását a lelki állapot és a gondolkodásmód függvényében.
Beigazolódott, hogy a boldog, örömteli állapotainkban az immunaktivitásunk magasabb.

A negatív gondolatok romboló hatással vannak az egészségünkre is. Az egészségügyi statisztika szerint a depresszió, az allergia kialakulásakor a hétköznapi kudarcok, a napi kapcsolati feszültségek, az örömtelenség, a tehetetlenség érzése betegíti meg a szervezetet.

Az optimista mentalitás szívóssággal, magas állóképességgel jár, ezek az emberek képesek túllépni az akadályokon, képesek úrrá lenni a nehézségeken.

A Quinn Üzleti Főiskola kutatócsoportja szerint a napi hírek 71%-a a tehetetlenség érzésével bombázza az embereket. Ilyen körülmények között fokozottan nehéz elkerülni vagy leküzdeni a tanult tehetetlenséget.

Tudnunk kell azonban, hogy a kulcs az értelmes és teremtő élethez a kezünkben lehet. Úgy hívják: optimista életszemlélet.

Érdemes megismerni saját gondolkodási, értelmezési stílusunkat, és tudatos munkával át lehet alakítani egy nagyobb biztonságot, helyes irányt, örömteli gondolkodásmódot adó értelmezési stílussá.


Hát nem elgondolkodtató? Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség
 

Tanult tehetetlenség

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség
Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség

Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség
Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség Tanult tehetetlenség