Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Egy nappal később

Reagálás Hajnal 2006-10-11 19:33:00-i Blogjára

   Hajnal (2006-10-11 19:33:00)
Egy nappal később


Október 10. a Mentális Egészség Világnapja. Volt. Tegnap.

Különféle rendezvényeken hallhattunk a magyar lakosság mentális állapotáról. A kép nem túl derűs.

Magyarország lakosságának romló mentális állapota súlyos egészségügyi, szociális és gazdasági problémát jelent. A lelki betegségek és zavarok (depresszió, bipoláris zavar, alkohol-, és más szenvedélybetegség, öngyilkosság, szkizofrénia, demencia, szorongás) a legnagyobb gazdasági terhet róják a társadalomra.

A mentális betegség napjaink egyik legkomolyabb egészségügyi és társadalmi kihívása, ami kiemelt szerepet kap az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió népegészségügyi programjában is. Az EU országaiban 18,4 millió 18-65 év közötti ember szenved súlyos depresszióban, évente 58 ezer uniós polgár vet önszántából véget életének, ennél tízszer nagyobb az öngyilkossági kísérletekszáma - derült ki az Európai Parlament nemrégiben elfogadott jelentéséből. Társadalmi kirekesztés és megbélyegzés forrása a rossz mentális egészség, ami egyben óriási gazdasági költséget is jelent: egyes becslések szerint az EU GDP-jének 3-4 százalékát is eléri.

Fenti információkat tudhattuk meg a Magyar Pszichiátriai Társaság, az általa alapított Védőháló, a Lelki Egészségért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt rendezvényén.

Van még bőben tennivalónk...
 

Egy nappal később

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később
Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később

Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később
Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később Egy nappal később