Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Cupido és az Internet

Reagálás Hajnal 2006-07-11 08:19:00-i Blogjára

   Hajnal (2006-07-11 08:19:00)
Cupido és az Internet

Napjainkban egyre többen szereznek barátokat, vagy lelik meg akár az igaz szerelmet a világhálón keresztül: a hazai internetezők 45 százaléka használja vagy használta már a netet társkeresésre - rendszeresen minden tizedik felhasználó él ezzel a lehetőséggel.

Az online párkeresésben a nők lényegesen jobb esélyekkel indulnak, mint a férfiak: előbbieknek mindössze 3, utóbbiaknak 15 százaléka látogat rendszeresen ilyen témájú oldalakat. Így egy társkereső hölgyre hat-hét partnerét kereső úr jut.

Nem meglepő viszont, hogy az interneten elsősorban a fiatalok keresnek társat: csaknem minden második 30 év alatti internetező használta már a világhálót erre a célra, míg az ötven feletti korosztálynak csupán a negyede. A lakóhelyet vizsgálva ugyanakkor nem fedezhető fel ilyen különbség: a budapesti internet használók közel azonos arányban ismerkednek online, mint a más városokban vagy a kisebb településeken élők.

Annak ellenére, hogy a magyarországi internetezők többsége még nem próbálta ki a netes párkeresést, kétharmaduk mégis úgy véli: a világhálón keresztül is ki lehet alakítani tartós kapcsolatot. A megkérdezettek fele pedig azt is gondolja, hogy az interneten könnyebb partnert találni, mint más módon.

A világhálón társ után keresgélők több mint fele komoly párkapcsolatot szeretne kialakítani, közel egyharmaduk viszont csak egy kis flörtölésre vágyik. Az internetezők egynegyede keres elsősorban szexpartnert - utóbbi a nők 6, a férfiaknak viszont közel 40 százalékára igaz. Bár a társra vágyók inkább preferálják a kifejezetten társ-, illetve partnerkeresésre szakosodott weboldalakat, többségük - jellemzően a fiatalabbak - chaten keresztül is szokott ismerkedni.

Az online társkeresés előnyeiről megoszlik az e téren már tapasztalattal rendelkezők véleménye. Legtöbben - a megkérdezettek 36 százaléka - azt emelték ki, hogy az interneten sokkal felszabadultabban tudnak ismerkedni, egynegyedük viszont elsősorban azért választja a világhálót, mert így sokkal több potenciális partnerrel léphet kapcsolatba, mint egyébként. Természetesen vannak, akik számára a kényelmi szempontok a legfontosabbak, az anonimitás lehetőségét azonban mindössze 7 százalékuk sorolta az első helyre - utóbbi szempont elsősorban a nők körében bír döntő jelentőséggel.

Természetesen az internetes társkeresés végső célja legtöbbször a személyes kontaktus. Ugyan az online társkereső oldalakat látogatók több mint 70 százaléka eljutott már a személyes találkozásig, közülük minden második ember - főként a nők - csalódásként élte meg a randevút. Ennek ellenére az interneten társat keresők 28 százalékának már sikerült ily módon komoly párkapcsolatot kialakítania - igaz, még ez sem garancia az online ismerkedés felfüggesztésére, hiszen az ilyen weboldalakat látogatók egyötödének már van társa.

Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet
 

Cupido és az Internet

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet
Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet

Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet
Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet Cupido és az Internet