Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Advent első vasárnapja

Reagálás Hajnal 2005-11-27 15:49:00-i Blogjára

   Hajnal (2005-11-27 15:49:00)
Advent első vasárnapja

Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a közös készülődés ideje. Ma kell meggyújtani az adventi koszorún az első gyertyát.

Az első adventi koszorút 1860-ban a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor készítette. Egy kör alakú, abroncsos csilláron minden nap eggyel több gyertyát helyezett el, ezzel jelezve az idő múlását karácsonyig.

Ma már fenyőkoszorúval díszítjük az otthonunkat, és négy gyertyával jelképezzük a négy adventi vasárnapot.
* * * *

Mese vagy nem? Ki-ki döntse el maga!



Advent időszakában minden vasárnap valami nagyon fontos dolog történik: eljön hozzánk egy-egy angyal.

Az első vasárnap angyala kék köpenyébe burkolózva leszáll az égből. Miért teszi ezt? Hogy közelebb kerüljön az emberekhez. A legtöbb ember észre sem veszi Őt, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját, és megértik az üzenetet, amit a kék köpenyes angyal hozott. Ez az üzenet a szeretetről, a türelemről, a várakozásról szól, és arról, hogy kezdhetjük öltöztetni a szívünket az ünnepre.

* * * *

Az idő múlását legérzékletesebben az adventi naptárral mérhetjük. Ezért készítünk szeretteinknek adventi naptárt. A naptár a készülődés, a várakozás idején minden nap egy apró ajándékot, meglepetést rejt.

Advent idején én is szeretném megajándékozni minden Kedves Látogatómat, aki a honlapunkat megtiszteli az érdeklődésével. Ezért én is készítek adventi naptárt, melybe minden nap egy-egy idézetet teszek.



Advent idején vásároljuk az ajándékokat, amelyekkel karácsonykor örömet szerzünk szeretteinknek. Van egy olyan ajándék, amelyből bármennyit adunk vagy kapunk, soha nem elég, soha nem fogy el, és soha nem únjuk meg. Ez a szeretetünk kifejezése. Advent idején mutasd meg minden nap a szeretetedet!

Ne felejtsd el:



Mindenkinek minden nap jár egy mosoly, egy simogatás, és egy szeretlek szó!



>   <img src=pict/smiley/wink3d.gif 

Advent első vasárnapja

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja
Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja
Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja Advent első vasárnapja