Gyakran Ismételt Kérdések   E-mail
Keresés

Megdöbbentő kísérletek

Reagálás Hajnal 2006-01-05 07:48:00-i Blogjára

   Hajnal (2006-01-05 07:48:00)
Megdöbbentő kísérletek

– Két kanadai kutató azt vizsgálta, hogy a férfiak döntéseit hogyan befolyásolja egy csinos ellenkező nemű látványa. A szupernők a férfiak számára még a magas pénzbeli jutalomnál is fontosabbak. A „fiatal hímeknek” azt kellett eldönteniük közvetlenül a szexuálisan izgató kép nézegetése után, hogy a rövid távú hasznot vagy a jövőbeli nagyobb jutalmat választják. A megkutyult férfiak többsége az észbontóan csinos nő hatására az azonnali jutalom mellett döntött.

– Egy kísérletben azt vizsgálták, hogyan alakul ki szimpátia a nőkben férfiak iránt a menzesz alatt. Ha egy kisfiús-férfias skála 10 fokú, akkor a kísérletek alapján a legtermékenyebb időszakban a 7-es vagy 8-as férfiakat részesítik a hölgyek előnyben, a menstruáció idején a 9-10-est, a peteérés korai szakaszában 4-5-6-os férfiak kerültek a figyelem középpontjába.
– A kutyák képesek azonosítani az egyes emberek szagát, de nem az egypetéjű ikrekét. Ebből arra lehet következtetni, hogy létezik valamilyen egyéni szagnyom, mely genetikailag meghatározott.

– Főleg nők elég nagy biztonsággal képesek különbséget tenni olyan emberek szaga között, akik éppen szomorú vagy vidám filmet néztek.

– Bebizonyították, hogy a félelemnek is van szaga, melyet egyes állatok nagy biztonsággal tudnak azonosítani. EEG-vizsgálatok mutatták ki, hogy léteznek megnyugtató és felizgató szagok.

– Szintén bizonyított tény, hogy a szaglásnak a memóriában is kitüntetett szerepe van. Ha valamilyen szag jelenlétében tanultunk meg valamit, könnyebb annak visszaidézése, ha ugyanazt a szagot érezzük.

– A szagok és a memória szoros kapcsolatát mutatja, hogy egyetlen szag hatására visszatérnek gyermekkori emlékeink, látvánnyal, hanggal együtt.

– Kísérletek bizonyították, hogy a nők vonzóbbnak találják a férfi szaganyagokat, ha havi ciklusuk termékeny szakaszában vannak. A férfiak pedig termékeny periódusukban levő nők szagának hatására lényegesen vonzóbbnak és szebbnek találták az ugyanazokon a fényképeken levő nőket.

– Egyes kutatók arra is felhívják a figyelmet, hogy a parfümök, illatszerek használata egybeesik a nagy városok megjelenésével a történelem során. Feltételezhető, hogy az agresszió leküzdése miatt volt szükség az ember területjelző illatanyagainak elfedésére akkor, amikor elkezdett nagy tömegben, kis helyre zsúfolva élni.

– Az új generációs, minőségi parfűmök már mind tartalmaznak emberi feromonokat.

 

Megdöbbentő kísérletek

Vélemény, észrevétel, reagálás
Neved: 
E-mail címed: 
Véleményed:Tedd színesebbé!
Kattints a kis képre és az rögtön bekerül a szövegbe.

Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek
Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek

Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek
Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek Megdöbbentő kísérletek